Kūrėjų pavardės slėpiasi po prekės ženklo pavadinimu

„Stilius" tęsia naujų lietuviškų mados prekės ženklų pristatymą ir siūlo susipažinti su jau pripažinimo sulaukusiais jaunaisiais kūrėjais. Anksčiau dizaineriai savo kūrybą populiarindavo kartu su savo vardu. Dabar madinga paslėpti pavardę po prekės ženklo pavadinimu.

"Wear Mad By July" modelis.<br>L.Žižio nuotr.
"Wear Mad By July" modelis.<br>L.Žižio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Greizaitė („Lietuvos rytas“)

2015-02-18 22:30, atnaujinta 2018-01-12 19:02

Buvusi atlikėja Julija Vėžauskaitė-Žižė (28 m.) prieš metus atsisakė darbo tarptautinėje bendrovėje, metė vizažo meną ir pasinėrė į naujas, kūrybiškas idėjas. Moteris pasakojo, kad tuomet ji vis nerasdavo sau tinkamų drabužių, todėl pasisiuvo marškinėlius. Drabužėlis sulaukė dėmesio, tad J.Vėžauskaitė-Žižė savo kūriniams sukūrė pavadinimą „Wear Mad By July“.

„Tai reiškia – dėvėk kaip išprotėjęs pagal Juliją! Aš pati esu tikriausiai šiek tiek išprotėjusi: ekspresyvi, nenustygstanti vietoje ir šmaikšti. Mano kuriami rūbai yra ne nuobodai, o aktyvų laisvalaikį mėgstančiai, bet tuo pačiu metu ir stilingai bei gražiai norinčiai atrodyti miesto moteriai“, – sakė kūrėja.

Julija nė vieno drabužio neišleidžia į prekybą, jei pati jo apsirengusi nepamėgsta. Moteris šypsojosi, kad savo kurtų drabužių nenori nusivilkti net eidama miegoti. Šiandien kūrėja džiaugiasi sėkmingu verslu ir pradėjo kurti žaismingus papuošalus.

„Reikia kokybiškų medžiagų ir gerų idėjų. Pati jų pasisemiu su vyru važiuodama motociklu – tuomet svajoju ir matau įvairias spalvas. Pastarojo sukurto laisvalaikio kostiumėlio spalva yra įkvėpta rudeninių lapų kvapo ir spalvos“, – sakė Julija.

Dianos Vapsvienės (30 m.)kūryba skirta drąsioms ir šiuolaikiškoms moterims. Anot dizainerės, kuriamas moters įvaizdis daug kam galėtų atrodyti kaip eksperimentas ir ne visoms priimtinas iššūkis, tačiau tai Dianai labiausiai ir patinka. Jos įsivaizduojama moteris yra lyderė, turinti ryškų charakterį, ji visur skuba, viską suspėja ir yra pastebėta. Todėl D.Vapsvienės naujo ženklo „V. Desire“ pavadinimas ir asocijuojasi su tam tikrais troškimais.

„Šis pavadinimas prilygsta sėkmės ir stulbinamų rezultatų troškimams. Man, kaip kūrėjai, atrodo, kad įvaizdis – labai svarbi moters gyvenimo dalis, kuri gali lemti sėkmę. Visada būsi pastebėtas minioje, jeigu atrodysi kiek kitaip“, – pasakojo Diana.

Nuo įmonės įkūrimo praėjo beveik treji metai, o Dianos galvoje knibžda vis daugiau įvairiausių idėjų. Pačią D.Vapsvienę draugai vadina lydere, kuri gyvenime nieko nebijo.

„Į savo kūrinius įdedu visą savo charakterį ir gyvenimo požiūrį, todėl jie ir atrodo charakteringi ir drąsūs. Naujų modelių idėja atsiranda bet kur ir bet kada, važiuojant automobiliu, būnant tarp draugų, sportuojant. Mėgaujuosi savo kūryba, kol nereikia išgyventi kūrybinių kančių. Mano kūriniai laisvi, nesuvaržyti ir atsiradę natūraliai“, – sakė Diana.

Kastė Svilaitė (23 m.) praėjusią vasarą baigė mados dizaino studijas ir nieko nelaukusi iškart ėmėsi savo svajonės kurti. Anot dizainerės, drabužiams pavadinimo ilgai galvoti nereikėjo, mat pasinaudojo savo neįprastu vardu ir taip atsirado KASTE.

KASTE sudaro dvi linijos. „KASTE sport“ – tai trikotažiniai laisvalaikio drabužiai, jau gana gerai žinomi mano džemperiai su originaliais gaubtais. Kita linija „KASTE black“ – tai puošnesni drabužiai: vakarinė apranga, sceniniai kostiumai atlikėjams, neseniai pristatyti odiniai sijonai. Drabužiais jau džiaugėsi grupė „Electronic I“, dainininkės Džordana Butkutė, Eleonora Sebrova.

Anot kūrėjos, kai žmogus daug dirba ir mėgsta savo darbą, viskas einasi taip, kaip reikia. O pati idėjų neieško.

„Aš pati idėjas kuriu iš savo išgyvenimų, sutiktų žmonių, nuotaikų“, – šypsojosi kūrėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.