E. Rainys: „Vestuvinių suknelių tendencijas diktuoja nuotakos“

Nuotakos nedvejodamos prisipažįsta – vestuvių dieną svarbu daug kas, bet atrodyti gražiausiai – svarbiau už viską. Klasikinių, elegantiškų ir stilingų vestuvinių suknelių karaliumi tituluojamas dizaineris Egidijus Rainys tik primena jaunosioms: „Suknelė, grimas ir šukuosena turi būti tokie, kad po dešimties metų atsivertusios vestuvinių nuotraukų albumą nepradėtumėte garsiai juoktis“, – šypsojosi drabužių kūrėjas.

Naujausia E.Rainio vestuvinių suknelių kolekcija.
Naujausia E.Rainio vestuvinių suknelių kolekcija.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-02 17:19, atnaujinta 2018-01-11 20:21

Žinantys Egidijaus Rainio kūrybos braižą atpažįsta jo klasikinius, laikui nemarius drabužių derinius, kurie spintoje gali kabėti dešimtmečius. Laikui nepavaldžią madą labiausiai vertina ir stiliaus žinovai. Vestuvinės suknelės – ne išimtis. Elegancijai prijaučiančios ir rafinuotos damos jau seniai įvertino Egidijaus talentą moterį svarbiausiai dienai papuošti taip, kaip šios spinduliuotų subtilia prabanga, ramybe ir užtikrintumu.

Egidijus sako, kad pavyzdingos nuotakos vasarą vyksiančioms vestuvėms į jį kreipiasi dar gruodžio ar net spalio mėnesiais. Gruodžio mėnesiais – prieš Kalėdas – dažniausiai užsuka tos nuotakos, kurios vestuves kelia gimtojoje Lietuvoje, tačiau gyvena svetur. Nemažai dabartinių dizainerio klienčių iš Italijos, Prancūzijos, Maskvos ir Londono.

„Beveik kiekviena nuotaka ateina su savo vizija, susikurtu vienokiu ar kitokiu suknelės modeliu. Juk vestuvėms moterys ruoštis pradeda dar vaikystėje – varto žurnalus, renka patikusių vestuvinių suknelių iškarpas... Galbūt todėl dėl apdaro modelio persigalvoja retai – gana tvirtai žino, kas patinka. Bent jau kokio silueto, kritimo ar audinio norėtų. Aišku, kai tavimi pasitiki, pasiduoda pasiūlymams, išklauso profesionalių patarimų. Kartu visada atrandame tinkamą sprendimą“, – pasakojo dizaineris.

Kai kurios nuotakos užsuka ne į Egidijaus Rainio dirbtuves, o tiesiai į jo vestuvinių suknelių saloną Vilniuje, kuriame puikuojasi dešimtys pasiūtų vestuvinių ir proginių suknelių. Išsirinkus patikusią suknelę, esant reikalui, ji pataisoma: susiaurinama arba patrumpinama. „Vestuvinė suknelė turi būti kaip nulieta, gulėti idealiai. Taisomos jos prieš pat vestuves, nes iš patiriamo streso, jaudulio nuotakos dažnai numeta ne vieną kilogramą“, – sakė dizaineris.

E.Rainys laikosi griežtos taisyklės – svarbiausia kokybė ir tai, kas tikra, todėl vestuvines sukneles jis siuva tik iš natūralaus audinio – įvairių rūšių šilko, kuris visada atrodo prabangiai. Dažniausiai jo nuotakos renkasi ilgas, pieno baltumo, ne akinančiai baltas sukneles. O štai kokias vestuvinių suknelių tendencijas dizaineris įžvelgia 2015 metais?

„Realiai vestuvinių suknelių mados neegzistuoja. Juk tendencijos kuriamos iš nuotakų pageidavimų. Tarkime, šiais metais daug mano nuotakų pageidavo skeltuko priekyje ir atviros nugaros. Mažėja norinčių sukneles puošti nėriniais. Ilgos suknelės ženkliai pirmauja. Dažnai trumpas sukneles renkasi vyresnės moterys arba tos, kurioms tai ne pirmoji santuoka. Taip pat kuklesnės arba netipinio formato nuotakos. Puošiau lindihopo šokėjų porą, nuotakai tikrai nė motais buvo ilga suknelė – svarbiausia patogumas šokant, – prisiminė E.Rainys. – Esu tas drabužių kūrėjas, kuris kreipia dėmesį į tradicijas, į tai, kas yra amžina ir po keliolikos metų vis dar neatrodys keistai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.