Londono mados savaitės pažintys žavėjo ir lietuvę Mariją Lamą

Londonas baigia nusimesti paskutines kelnes – mados savaitė kaskart darosi vis moteriškesnė ir seksualesnė, kratosi meniško ir berniukiško moters įvaizdžio. Tokiais įspūdžiais dalinosi ir ne vieną ateinančiam rudeniui skirtos mados kolekcijos pristatymą aplankiusi modelių agentūros „Lama Model Management“ vadovė Marija Lama (36 m.), rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

2015-03-04 15:18, atnaujinta 2018-01-11 15:11

Londono mados savaitės metu prožektorių šviesos įprastai nukreipiamos į talentingus jaunuosius dizainerius, tad mados vilkais laikomi dizaineriai šį miestą savo kolekcijos pristatymams renkasi kur kas rečiau. Nenuostabu, kad kaskart daugiausia dėmesio sulaukia britų mados namų „Burberry“ kolekcijos.

„Tai vienas nuostabiausių mados šou, kuriuose man yra tekę dalyvauti. Pristatymas gniaužė kvapą: ir pats mados šou, ir dainininkės Clare Maguire pasirodymas, ir iš dangaus krintantys blizgučiai. Verta gyventi, kad galėtum dalyvauti tokiame renginyje“, – taip mados namų 2015–2016 metų rudeniui ir žiemai skirtos kolekcijos pristatymą apibūdino M.Lama.

Per pristatymą ji sutiko ir tokias mados pasaulio įžymybes kaip modeliai Kate Moss, Cara Delevingne, Naomi Campbell ar mados fotografas Mario Testino.

„Tokių garsių žmonių apsilankymas tik rodo, kad mados namų dizaineris Christopheris Bailey to vertas“, – įsitikinusi moteris.

Ją itin sužavėjo ir dizainerio Julieno Macdonaldo kūryba. Ateinančiam šaltajam sezonui šis kūrėjas pristatė itin dailių romantiškų suknelių liniją.

„Šis dizaineris labiau orientuojasi į moteris, kurios mėgsta parodyti save, tad jo kolekcijoje – puošnios suknelės“, – pasakojo ji.

Mados savaitė labiausiai ir pasižymėjo suknelių įvairove. Moteriškumas buvo išryškintas ne tik gerai žinomų mados ženklų, bet ir jaunų dizainerių kolekcijose. Nors Londonui anksčiau tai nebuvo būdinga, ant podiumo buvo galima išvysti vos vieną kitą kelnių modelį.

M.Lamos manymu, Londono kūrėjai subrendo pokyčiams: atėjo laikas labiau išsiskirti, kad į mados savaitę būtų pritraukta kuo daugiau žymių kūrėjų. Juk neretai britų kilmės dizaineriai pasirenka Niujorko, Milano ar Paryžiaus podiumus.

Labiausiai M.Lamai per mados savaitę įstrigo pažintis su minėtu „Burberry“ dizaineriu Ch.Bailey ir supermodeliu N.Campbell. Su jais modelių agentūros vadovė susipažino gerų bičiulių dėka. Jeigu ne jų pagalba, moteris įsitikinusi, kad pažintis galėjo niekada ir neįvykti.

Su N.Campbell M.Lama šnektelėjo dar mados savaitės išvakarėse, apsilankiusi supermodelio organizuotame mados labdaros renginyje „Fashion for Relief“, skirtame paremti Ebolos viruso kamuojamas šalis.

„Naomi į savo renginį pritraukė daugybę garsių žmonių. Per mados šou vyko aukcionas: už dešimtis tūkstančių svarų sterlingų buvo parduodamos garsių dizainerių suknelės, meno dirbiniai. Per keletą tokių mados šou jau buvo surinkta per milijoną svarų sterlingų“, – pasakojo M.Lama.

Renginyje ant podiumo užlipo ne tik N.Campbell, bet ir nemažai kitų žvaigždžių, tarp jų garsioji pramogų pasaulio atstovė Paris Hilton, dizainerė Vivienne Westwood ir net Jorko hercogienė Sarah Ferguson.

Tačiau moterį labiausiai sužavėjo charizmatiška N.Campbell asmenybė: „Teko su ja susipažinti asmeniškai. Ji – fantastiška moteris. Žavi ne tik išore, bet ir vidumi: aštroko charakterio, atrodo, bet kurią minutę galėtų sprogti, tačiau bendrauja maloniai. Nemažai žmonių žavi toks charakteris, ypač mus, ramesnio būdo, kilusius iš Baltijos šalių regiono“, – įspūdžiais dalinosi M.Lama.

Londonas lietuvei paliko didelį įspūdį, mat ir taip judriame mieste per mados savaitę vyksta daugybė kitų mažesnių mados renginių. „Londonas didžiuojasi, kad yra viena mados savaičių sostinių, o patys londoniečiai mėgsta puoštis. Jeigu lygintume su Paryžiumi ar Milanu, žmonės čia puošniausi, savo aprangai ir saviraiškai skiria daug dėmesio“, – pasakojo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.