Milano mados savaitė: 7 svarbiausi akcentai

Ką tik praūžusią Milano mados savaitę tiksliausiai apibūdina posakis: „Kas nerizikuoja, tas negeria šampano“. Dizaineriai skendo liaupsėse ne tik dėl sukurtų drabužių, bet ir dėl rizikingų šukuosenų ar makiažo sprendimų.

„Bottega Veneta“ dizainerio T.Maierio nuomone, gražiausia plaukų spalva – bet koks raudonos atspalvis.<br>AP, „Scanpix“ ir ViDA Pres nuotr.
„Bottega Veneta“ dizainerio T.Maierio nuomone, gražiausia plaukų spalva – bet koks raudonos atspalvis.<br>AP, „Scanpix“ ir ViDA Pres nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-04 21:59, atnaujinta 2018-01-11 14:31

Pateikiame septynias Milano mados savaitės padiktuotas šukuosenų ir makiažo tendencijas, kurias įsidėmėti turėtų kiekviena stileiva.

1. Plaukų aksesuarai

Rudenį ir žiemą mados namai „Prada“ bei „Dolce & Gabbana“ siūlo savo aksesuarų dėžutę papildyti plaukų papuošalais. Visai nesvarbu, ką jais papuošite – laisvai krintančią kasą ar tvirtai ant pakaušio susuktą kuodą – segių žėrėjimas privers jaustis tikra karaliene.

2. Metas apsikirpti

Mados namų „Max Mara“ podiumą šįkart užvaldė Marilyn Monroe antrininkių armija. Daili kare šukuosena, laisvai krintančios bangos – štai kas bus madinga šaltuoju sezonu.

Trumpų garbanų vizijai pritaria mados namai „Missoni“.

3. Eksperimentai su lūpų dažais

Geriausias būdas atrasti naujus mėgstamiausius lūpų dažus – tai eksperimentuoti. Lūpų dažų paletė gali būti pati įvairiausia: pradedant matiniais vyšnių spalvos dažais („Tod's“), užbaigiant it stiklas žėrinčiais juodojo šokolado spalvos lūpų dažais („Trussardi“).

Aktorė Freida Pinto, dalyvavusi į „Ferragamo“ pristatyme, šią pamoką jau buvo išmokusi. Ji lūpas buvo pasidažiusi matiniais tamsiai violetinės spalvos dažais.

4. Juodas akių pieštukas

Jei vis dar abejojate dėl akių kontūro plunksnelės ar juodo pieštuko būtinumo, liaukitės svarsčiusios ir eikite jų įsigyti. Juodas akių kontūras padeda susikurti ir klasikinį, ir eksperimentinį įvaizdžius.

Kol mados namai „Versace“ elgėsi atsargiai (juodas apvadas šiek tiek išblukęs, akių vokai padažyti blizgesį, o ne spalvą suteikiančiais šešėliais), „Fendi“ leido sau pažaisti. Jų modeliams buvo padažyta tik viršutinio akies voko linija. Paukščio sparno formos liniją išdarkė neatsargūs vizažisto judesiai blakstienų tušo šepetėliu, tad manekenių makiažas buvo panašus į Rorschach rašalo dėmių testo paveikslus.

5. Nepaklusnūs plaukai

Pagaliau atėjo ta diena, kai mados pasaulio gigantai viešai pareiškė, kad natūralumas yra gražiausia puošmena net tuomet, kai kalbame apie nepaklusnius plaukus. Mados namai „Gucci“ šokiravo savo gerbėjus, kai ant podiumo pasirodė manekenės nesutvarkytais plaukais.

Tai – dizainerio Alessandro Michele'o idėja. Madų šou išvakarėse jis paprašė manekenių nueiti miegoti neišdžiovintais plaukais, kad jų šukuosenos atrodytų natūraliau: plaukai būtų šiek tiek banguoti ir nepaklusnūs. Tai, anot Alessandro, ir yra tikroji bohemijos dvasia.

6. Plaukų perskyrimas per vidurį

Lengviausias būdas pakeisti išvaizdą – pradėti skirti plaukus per jums neįprastą vietą. Vis dėlto mados viršūnėje – plaukų perskyrimas per vidurį. Būtent tokios šukuosenų tendencijos vyravo Milano mados savaitėje, pavyzdžiui, „Emilio Pucci“, „Alberta Ferretti“ podiumai.

Plaukus per vidurį perskyrė ir aktorė Salma Hayek, kuri lankėsi „Giambattista Valli“ kolekcijos pristatyme.

7. Raudonplaukių era

Gal brunetės ir karaliavo Niujorko mados savaitėje, tačiau mados namų „Bottega Veneta“ dizaineris Tomas Maieris mano, kad jos turėtų užleisti vietą šviesiaplaukėms. Dar geriau – raudonplaukėms.

„Bottega Veneta“ kolekciją pristačiusių manekenių plaukų spalvų paletė itin plati: nuo raudonai rudos iki šviesaus titano su raudonu atspalviu.

Parengta pagal vogue.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.