Mados mugė Kaune – su tautiniu atspalviu

Kauno „Žalgirio“ areną savaitgalį užliejo pavasariu dvelkianti mados mugė „Fashion bazaar“. Antrus metus šioje vietoje vykstantis grožio ir stiliaus renginys po vienu stogu sutraukė per 130 dalyvių ir tūkstančius mada besidominčių smalsuolių.

Kauno „Žalgirio“ arenoje savaitgalį šurmuliuoja mados mugė „Fashion bazaar“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno „Žalgirio“ arenoje savaitgalį šurmuliuoja mados mugė „Fashion bazaar“.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 6, 2015, 5:32 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:43 AM

Mugėje galima apžiūrėti ir įsigyti pavasariui ir vasarai skirtus drabužius, aksesuarus, interjero detales. Šįmet kaip niekada anksčiau populiarūs drabužiai ir aksesuarai su lietuviška simbolika. Įmonės „Marškinėlių centras“ darbuotojai tikino, jog žmonės mielai perka marškinėlius su Vytimi ir kitais lietuviškais simboliais.

„Paskutiniu metu žmonės smarkiai atsigręžė į lietuvybę. Marškinėlius su tautiška simbolika daugelis perka ne tik sau, bet ir dovanų. Ypač tai juntama prieš Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją“, – kalbėjo „Marškinėlių centro“ atstovas Edvinas Kupčinskas.

Prekinio ženklo „Kaska reikia dariti“ įkūrėjas Marius Dijokas sakė, kad mugėje ypač populiarūs mediniai magnetukai, ant kurių galima rasti užrašytas žinomų lietuvių – Vinco Kudirkos, Jono Basanavičiaus, Jono Mačiulio-Maironio. Mikalojaus Konstantino Čiurlionio mintis.

„Žmonės sako, kad įprasti magnetukai jiems jau pabodo, tačiau mūsų medikai su šmaikščiomis frazėmis arba lietuvių garsenybių mintimis turi paklausą“, – kalbėjo M.Dijokas.

Šiųmetis renginys stebina ne tik lankytojų bei dalyvių gausa, bet ir specialia socialine akcija. Susirinkusieji kviečiami prisidėti prie „Vilties fėjos“ iniciatyvos – „Neišnešiotukas“, aukojant pinigus anksčiau laiko gimusiems kūdikiams.   „Tikime, kad ši socialinė akcija taps mūsų mugės simboliu. Juk šiame renginyje apsilanko tiek daug mamų, kurios brangina savo vaikus ir puikiai supranta tą skausmą, kai vaikučiui nutinka kas nors negerai“,– kalbėjo renginio organizatorė bendrovės „Inlinen“ projektų vadovė Meda Kišonė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.