Ž. Grigaitis: „Australijos elitui vietinė mada – per brangi“

Melburne gyvenantis lietuvis verslininkas Žilvinas Grigaitis ne tik dalyvauja Australijos aukštuomenės gyvenime, bet ir nuolat stebi ten vyraujančias mados tendencijas, pasiturinčių žmonių gyvenimo kultūrą. Vyras savo naujausiomis įžvalgomis nusprendė pasidalinti ir su portalo lrytas.lt skaitytojais.

Žilvinas Grigaitis tikina, kad Australijos spindesys neatspindi tikrosios realybės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Žilvinas Grigaitis tikina, kad Australijos spindesys neatspindi tikrosios realybės.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2015, 6:22 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 4:07 PM

Kol lietuviai džiaugiasi prasidėjusiu pavasariu ir šylančiais orais, Australijos gyventojai jau laukia žiemos. Būtent šiuo metų laiku australės turi puikią progą pademonstruoti savo stilių ir prabangius rūbus.

„Australišką žiemą nėra minusinės temperatūros ir snaigių, bet aukštuomenės damų sluoksniuose tai – kailinių ir aulinių batų paradas. Ten gero stiliaus ir skonio išraiška yra daiktai, kurie pagaminti Europoje, su „VIP“ ženklu“, – stebino Ž.Grigaitis.

Anot jo, prabangūs mados ženklai Australijoje kainuoja kone keturgubai brangiau nei Europoje, tad net ir labai turtingi šalies žmonės neturi jokio noro apsipirkinėti Melburno ir Sidnėjaus parduotuvėse. Čia jie palieka vietos pirkėjams iš Azijos šalių, ypač, Kinijos.

„Pasak statistikos, kiniečiai tiesiog miršta kaip nori pakliūti į Australiją, ten pabūti bei išleisti sukauptus pinigus“, – tikino jis. Kasmet turistų iš Kinijos skaičius ženkliai didėja, tad rinka pataikauja būtent jiems.

Mada nėra išimtis. Visas mados pasaulis tyliai pamažu linksta prie kinietiškos mados: keičiasi spalvos, dydžiai, išraiška. Australijos dizaineriai, kurie žvelgia į Europą, negali atsitraukti nuo vietinės rinkos pelningumo ir surištomis rankomis bando įtikti tiems, kurie jiems moka gerus pinigus Melburne ar Sidnėjuje esančiuose mados namuose“, – sakė jis.

Ž.Grigaitis išvardino ir daugiau problemų, su kuriomis susiduria mados kūrėjai Australijoje.

Dėl ten būdingo klimato dizaineriai turi galimybę savo mados kalendorių suskirstyti į sezonus, tačiau kuo toliau, tuo labiau ten vykstančios mados savaitės panašėja į turgaus muges, kuriose pardavinėjami iš Kinijos atvežti gerai nukopijuoti modeliai.

„Tai nėra didelė paslaptis, nes dėl kainų skirtumo ir mokesčių įsigyjant gerą drabužį, viskas per daug brangu. Net aukštuomenės atstovai, kad galėtų apsipirkti, su didžiausiu malonumu skrenda pirma arba verslo klase į Los Andželą ar Honkongą“, – pasakojo verslininkas.

Nepaisant keblumų, susijusiu su mada, australai jau gyvena ateinančiu pavasariu, kada vyks žirgų lenktynės. Juk šis sporto renginys yra pati geriausia proga pademonstruoti savo statusą visuomenėje.

„Galima tik pavydėti, kokie verslūs yra australai. Be to, ši šalis yra atvira visiems, kas turi pinigų, o tiems, kas jų neturi, yra visos galimybės įrodyti, kad ir jie gali būti naudingi šioje šalyje“, – dėstė Ž.Grigaitis.

Pasak jo, aukso spindesys ir turtas, kuri galima išvysti tik Sidnėjaus ir Melburno rajonuose, negali atspindėti realios situacijos, tačiau sugeba užburti.

„Ši šalis turi glamūrinį atspindį ir patrauklumą, bet skrybėlių ar deimantų spindesys ar net prabangių automobilių atšvaitai neatspindi realios šalies situacijos“, – aiškino verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.