Dizaineris Liutauras Salasevičius pakvietė moteris raganauti

Mistika apipintą vakarą, penktadienį 13-ąją, Vilniuje įvyko tikra raganų puota – dizaineris Liutauras Salasevičius pristatė savo naujausią kolekciją „Miesto raganos“. 

Kolekcijos pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kolekcijos pristatymas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 13, 2015, 10:19 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 12:30 PM

Garsenybės tapo modeliais

34 metų dizainerio kūrinius ant podiumo pristatė garsios šalies damos: verslininkė Inga Stumbrienė, televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė, grupės „Naujos pupytės“ narės Vita Jakutienė, Skaistė Steikūnaitė ir Neringa Šiaudikytė. 

Taip pat podiumu žingsniavo modelis Karolina Toleikytė, „Mis Lietuva 2014“ Agnė Kavaliauskaitė, „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė-Česnauskienė.

Specialiai dėl L.Salasevičiaus šou į Lietuvą iš Rusijos grįžo „Mis Lietuva 2014“ pirmoji vicėmis, konkurse „Mis visata 2014“ Lietuvai atstovavusi Patricija Belousova.

Kolekcija – tik nebijančioms būti savimi

Specialiai madų šou buvo paruoštos vaizdo projekcijos, skambėjo ausį erzinantys garsai. Jie koncertų salėje „Compensa“ sukūrė mistišką ir net kiek neraminančią atmosferą.

Liutauras savo šou žiūrovams siekė įgnybti ne veltui – juk podiumu žingsniuoja pačios žavingiausios raganos! Jos nusipelno baugios pagarbos. O ir pats L.Salasevičius yra sakęs, kad moterys turi būti įžūlios, magiškos, užburiančios.

Todėl ir jo kurti modeliai yra netikėti, seksualūs, skirti tik vertinančioms save ir nebijančioms būti savimi moterims.

Šou pradėjo manekenės, vilkinčios palaidinių ir kelnių derinius arba trumpas sukneles. Visų jų kirpimas panašus – drabužis priglunda prie talijos ją pabrėždamas, o nuo klubų krinta laisvai, taip suteikdamas modeliui dar moteriškesnį įvaizdį. 

Kolekcijoje – vien neutralios, akies nerėžiančios spalvos. Tačiau patys drabužiai toli gražu nėra nuobodūs. 

Liutauras išlaikė savo išskirtiniu ženklu jau tapusį stilių: šiek tiek mistikos, net gotikos, ir daug seksualumo. Net iš pirmo žvilgsnio romantiškos šviesios, blizgučiais ir gėlėmis dekoruotos suknutės iš tiesų spinduliavo erotiką, mat dizaineris atidengė modelių nugaras.

Apskritai, L.Salasevičius daugeliui modeliu atidengė arba nugaras, arba padarė didžiules iškirptes.

Kiek santūresnė buvo antroji kolekcijos dalis. Šįkart suknelės jau dengė kelius, tačiau permatomi ar net tinkliniai audiniai neleido suabejoti – Liutauras neleis savo modeliams atrodyti nuobodžiai ar, juo labiau, dievobaimingai.

Trečioji kolekcijos dalis – žemę šluojančios suknelės. Skeltukai, iškirptės, plunksnos ir blizgučiai – esminiai šių modelių akcentai.

Tiesius siluetus L.Salasevičius pavertė įdomiais priderindamas siaurus diržus, panaudodamas įvairių formų iškirptes.

Antrosios kolekcijos pabaigoje matytos Baroko epochos užuominos trečiojoje dalyje buvo išpildytos. Tarp eilės šiuolaikiškų drabužių žiūrovai išvydo ir pūstus sijonus, iškeltus suknelių pečius, liemenis suvaržytus korsetais.

Taip pat šioje dalyje jau pastebima Liutaurui taip būdinga nėrinių gausa. 

Paskutinis ir svarbiausias kolekcijos modelis – vestuvinė suknia. Skaisčiai balta suknia dekoruota blizgučiais ir plunksnomis, o pečius puošė nedideli pakirpti sparnai. Ją pristatyti buvo patikėta A.Kavaliauskaitei. Merginai pristačius kūrinį suknelė simboliškai buvo aplieta krauju.

Apibendrinant galima teigti, kad dizainerio siekis paversti modelius šiuolaikinėmis miesto raganomis – vykęs. Jei anksčiau kas nors ir kritikavo Liutaurą, kad jo kurtos suknelės yra per daug erotiškos, šįkart prie to prikibti tiesiog negalima, nes miesto raganų tema jam leido absoliučiai viską.

Tiesa, kai kurios manekenės atrodė per daug švelniai, kad prie jų derėtų toks žodis kaip ragana. Tačiau kas sakė, kad Liutauras nekuria gerosioms raganoms?

Daugiau stiliaus ir mados naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.