Paryžius stileivas viliojo jaukumu

Minkšti paltai ir kailiniai, jaukūs pončai ir žemakulniai batai – tokį patogumą stileivoms pasiūlė dizaineriai, per Paryžiaus mados savaitę pristatę 2015–2016 metų rudens ir žiemos kolekcijas. Todėl nenuostabu, kad ši mados savaitė sulaukė dėmesio ir pagyrų net iš tų, kuriems mada apskritai nerūpi, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Iš kairės: „Dries van Noten“, „Chanel“, „Chloe“.
Iš kairės: „Dries van Noten“, „Chanel“, „Chloe“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 12:05 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 5:43 PM

Šįkart net suknelės ir sijonai išsiskiria patogumu ir paprastumu – daugelis jų laisvai krintantys, megzti ar pasiūti iš aksomo.

Romantiškesnėms ir moteriškesnėms damoms dizaineriai taip pat turi ką pasiūlyti. Taliją pabrėžiančios „Elie Saab“ ar „Saint Laurent“ suknios prabangiai žėri dėl blizgučių ar kristalų. Apskritai blizgučiais šįkart nusėti beveik visi drabužiai: sijonai, megztiniai ir net paltai.

Iš masės žėrinčių kolekcijų išsiskyrė dizainerės Vivienne Westwood kolekcija. V.Westwood sijonais ir suknelėmis aprengė vyrus, o kostiumėliais – moteris.

Net kiekvienos kolekcijos svarbiausiu modeliu laikoma vestuvinė suknelė šįkart puošė ne manekenę, o manekeną. Jaunikiu tapo moteris. Kolekcijos svečių emocijoms liejantis per kraštus jaunavedžiai aistringai pasibučiavo.

Neaišku, kokią įtaką mados pasauliui ateityje turės šis V.Westwood išsišokimas, tačiau tenka pripažinti, kad kuo toliau, tuo sunkiau darosi išsiskirti mados pasaulyje. Pernai pirmą kartą mados istorijoje „Chanel“ vestuvinę suknelę pristatė nėščia manekenė.

Štai šiemet mados namai „Dolce & Gabbana“ sukėlė emocijų audrą, kai ant podiumo išleido manekenes su vaikais ir dar nevaikštančiais mažyliais ant rankų.

Tad kas liko mados panke tituluojamai Vivienne? Sukurti ką nors, ko dar nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.