Stilistas K. Rimdžius pataria, kaip rūpintis plaukais pavasarį

Artėjant šiltajam metų sezonui būtina atsinaujinti. Tačiau dėmesio reikalauja ne tik garderobas, kuriam dažnai skiriama daugiausia jėgų. Atgaiva bene labiausiai reikalinga kūnui, ypač plaukams. 

Atėjus pavasariui pirmiausia derėtų pasirūpinti plaukų galiukais.<br>„123rf“ nuotr.
Atėjus pavasariui pirmiausia derėtų pasirūpinti plaukų galiukais.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 20, 2015, 8:15 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:30 PM

Profesionalus plaukų stilistas Kęstas Rimdžius (33 m.) įvardijo keletą svarbiausių taisyklių toms, kurios aplinkinius savo garbanomis nori žavėti ir po plaukams sunkaus žiemos periodo, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Turinčioms ilgus plaukus pirmiausia derėtų apsilankyti kirpykloje ir pakirpti jų galiukus. Žiemą plaukai nualinami ne tik šalčio, bet ir temperatūros svyravimų, trinties į drabužius: vilnonius paltus, megztinius, šalikus.

Tiek žiemą, tiek vasarą reikia naudoti tas pačias kosmetikos priemones. Svarbiausia parinkti tinkamą galvos odos tipui šampūną ir plaukus maitinantį kondicionierių.

Pavasarį derėtų nepagailėti laiko ir bent keletą kartų per savaitę plaukus pamaloninti gera maitinamąja kauke.

Aliejų plaukų galiukams K.Rimdžius pataria nešiotis rankinėje. Pagal plaukų tipą parinktas aliejus gali būti naudojamas net keletą kartų per dieną: pavyzdžiui, tik išsitrinkus galvą ir išsidžiovinus plaukus ir iš žvarbaus oro patekus į sausą patalpą. Aliejus yra pati geriausia priemonė nuo plaukų elektrinimosi.

Dažnai nesilaikoma elementariausių ant priemonių pakuočių nurodytų instrukcijų. Pavyzdžiui, negalima plaukų dažų nenuplauti laiku, kad jie „geriau“ įsigertų, o aliejaus dažnai yra padauginama.

Išpuoselėjus plaukus jau galima pasirūpinti ir kirpimu. Pavasarį madingiausia raktikaulius siekiančių plaukų šukuosena. Siūlomos formos – gana aiškios, tiesios, tačiau negriežtos. Šiuo metu madinga plaukus kiek pakarpyti, kad būtų sukuriamas lengvumo pojūtis, o kirpčiai turėtų būti kiek ilgesni, krintantys ant akių.

Kalbant apie šukuosenas, ir toliau karaliauja lengvos „trečios dienos“ bangos, atsigręžiama į 8-ąjį dešimtmetį: netvarkingos, išpešiotos šukuosenos, pynimai, kasos.

Pasiilgusioms spalvų kosmetikos gamintojai siūlo rinktis pastelinių atspalvių plaukų dažus. Pastelines sruogeles drąsiai galima įpinti į vis dar madingų natūralių spalvų šukuosenas. Vienas madingiausių sezono įvaizdžių – maksimaliai išblukusios spalvos plaukai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.