Patarimas planuojantiems vestuves: mažiau visada yra daugiau

Šylantis oras ir ilgėjančios dienos praneša, kad ne už kalnų vasara – vestuvių sezonas. Apie artėjantį švenčių laikotarpį, vestuvių stilistikos ir desertų tendencijas pasakojo „Lapės vestuvių“ pagrindine planuotoja Laura Vagonė ir desertų studijos „Tie kepėjai“ įkūrėja Laura Donėle. Moterys įgyvendino ir juostiniu fotoaparatu užfiksavo savo pavasarines vestuvių vizijas.

Rengiant šventę natūralioje aplinkoje, gamta bus pati gražiausia dekoracija.<br>„Tie kepėjai“ nuotr.
Rengiant šventę natūralioje aplinkoje, gamta bus pati gražiausia dekoracija.<br>„Tie kepėjai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-24 15:37, atnaujinta 2018-01-08 09:22

– Kaip kilo idėja surengti desertų fotosesiją pajūryje?

Laura Vagonė: Idėjos autorė yra gardžiausių desertų kūrėja Laura. Mūsų požiūriai į šventės stilistiką yra artimi, todėl džiaugiuosi galėjusi prisidėti prie šito mažo fotoprojekto įgyvendinimo.

Man patinka tai, ką daro su kepiniais Laura su savo komanda, tad sukurti foną, nuotaiką jų saldžioms idėjoms man ir mano kolegei Aurelijai buvo vienas malonumas. Sumanymas buvo viską daryti prie jūros ir, nors aš nedegu meile sprendimams organizuoti vestuves prie Baltijos jūros, kuri šiuo klausimu nėra labai jau draugiška, fotosesijos idėjai pritariau, nes tai ne taip rizikinga.

Laura Donėlė: Norisi pasakyti jauniesiems – nebijokite svajoti! Net jeigu atrodo, kad svajonė surengti visą vestuvių šventę pajūryje ar miške yra sunkiai įgyvendinama, tokioje vietoje galima surengti trumpą pikniką ar fotosesiją, arba tiesiog atšvęsti vestuves dviese.

– Ar pasiruošimas tokiai fotosesijai skiriasi nuo pasiruošimo tikrai šventei?

Laura Vagonė: Iš esmės, nelabai. Ruošiantis su Laura derinome bendrą koncepciją, tarėmės – lygiai tą patį darau su poromis. Aišku, čia buvo daugiau laisvės, ko kartais pristingu savo darbe.

Dalis jaunųjų nori tiksliai žinoti, kas, kur ir kaip stovės ant saldaus stalo, tada prarandu laisvę improvizuoti ir taip sukurti kažką orginalaus, o ne kopijuoto nuo užsienio tinklaraščiuose, žurnaluose ar mano pačios puslapyje pamatytų nuotraukų.

Man visada norisi sukurti kažką naujo. Viliuosi, kad su Laura padarėme pirmą, bet tikrai ne paskutinį bendrą kūrybinį projektą.

Be abejo, esu dėkinga visiems prisidėjusiems: dizaineriui Egidijui Rainiui už suknelę ir kėdes, „Užupio antikvariatui“ už staliuką, „Choco.lt“ už indus, Antanui Mažonui už gėles, Vaidai Guobytei už spaudos darbų dizainą, Jurgitai Jakutytei-Gražienei už modelio makiažą ir šukuoseną ir, žinoma, modeliui Ievai. Jai dėl mūsų sumanymo tikrai teko nemenkai pašalti.

– Kokios priemonės padeda sukurti išskirtinę šventinę atmosferą?

Laura Donėlė: Kai klientai mūsų studijoje renkasi desertus šventei, mano pirmas klausimas visuomet būna – kokioje aplinkoje ir kuriuo metų laiku planuojate šventę. Turint idėją svarbu, kad visos parinktos priemonės organiškai derėtų prie konkrečios aplinkos.

Rengiant šventę natūralioje aplinkoje, gamta bus pati gražiausia dekoracija. Tad galvojant apie suknelę, desertus, gėles ir kitas priemones, svarbu į tai atsižvelgti tam, kad viskas atrodytų vientisa.

Nereikia su gamta konkuruoti perkraunant blizgučiais, o stengtis papildyti, susilieti. Desertai geriausiai derės sezoniški, subtilūs, pagaminti iš natūralių produktų, puošti iš to, kas randama gamtoje – uogomis, augalais, iš medžio pagamintomis dekoracijomis, konkorėžiais ir pan.

Laura Vagonė: Aš taip pat visada sakau savo klientams: nenorėkit iš kaimo turizmo sodybos padaryti dvaro, o iš rūmų salės – klėties. Viskas turi būti organiška.

Ir nors detalės detalytės yra labai svarbu tokioje intymioje šventėje kaip vestuvės – neperkraukit jomis dekorų. Kuo toliau tuo labiau įsitikinu, kad mažiau visada yra daugiau.

Nebūtina sudėti į tą dieną visko, ką siūlo vestuvinė rinka. Tai jokiais būdais nebūtų panašu į gerą skonį.

– Kokį vaidmenį vestuvėse atlieka saldumynai?

Laura Donelė: Tokį, kokio nori jaunavedžiai. Tai gali būti tiesiog skanus desertas, bet gali būti ir kvietimas, padėkos dovanėlė ar dekoratyvus desertų stalas, organiškai derantis prie aplinkos, papildantis šventę ir padedantis sukurti trokštamą nuotaiką.

Laura Vagonė: Aš visada už tai, kad desertai būtų valgomi. Ir už emocijas. Taigi desertų stalas man nėra vien tik dar vienas dekoro elementas. Nieko nėra smagiau, kai ant saldaus stalo jaunieji ar jų svečiai randa savo mėgstamiausių skanumynų.

Ir tai nebūtinai yra vestuvinis tortas. Kartšti šokoladiniai sausainiai, pamirštieji gaideliai ant pagaliuko, riešutiniai morengiukai suteikia daugiau džiaugsmo nei marcipanine mase aptrauktas ir cukrinėmis gėlėmis išdabintas šedevras.

– Kur semiatės įkvėpimo savo kasdieniam darbui?

Laura Vagonė: Niekada nežinau, kada mane užklups įkvėpimas. Per pirmą susitikimą su pora tikrai dar nepamatau visos šventės koncepcijos. Taigi mane įkvepia patys žmonės, vietos, knygos, muzika, nuotraukos, kurių internete yra tokia galybė, tik reikia mokėti atsirinkti.

Laura Donelė: Gamtoje. Lietuviška gamta iš tiesų unikali ir įkvepianti.

– Ko palinkėtumėte būsimiems jaunavedžiams?

Laura Donėlė: Bendradarbiaujant su paslaugų tiekėjais svarbu, kad kuo išsamiau papasakotumėte savo svajonę ir idėją. O tada atsipalaiduokite ir mėgaukitės švente.

Nepamirškite, kad tai dviejų žmonių šventė, ji turi ir gali būti unikali taip, kaip unikalūs esate jūs. Neapsimetinėkite šventės metu stengdamiesi kažkam įtikti.

Laura Vagonė: Aš linkiu nepasimesti planavimo procese. Atsipalaiduoti ir pasistengti kažkokiu būdu iš to pasidaryti malonumą, jei net ir nemėgstate organizacinių darbų.

Tai neturi jums kelti streso, nemalonių emocijų. Nepamirškit, vardan ko viskas daroma, nes visi dekorai, užkandukai, gėlės yra tik detalės, svarbiausi esate jūs ir tai, ką jaučiate vienas kitam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.