Maža juoda suknelė: ji buvo skirta tarnaitėms ir našlėms

Norite tapti elegantiška? Nieko sudėtinga! Šiuo požiūriu daugelis mados dizainerių laikosi vienos nuomonės: turėkite spintoje mažą juodą suknelę.

Mažos suknelės kūrėjais laikomi keli dizaineriai, bet dažniausiai minimas Hubertas de Givenchy, ją 1961 metais sukūręs kino žvaigždei Audrey Hepburn garsiajame filme „Pusryčiai pas Tifanį“.
Mažos suknelės kūrėjais laikomi keli dizaineriai, bet dažniausiai minimas Hubertas de Givenchy, ją 1961 metais sukūręs kino žvaigždei Audrey Hepburn garsiajame filme „Pusryčiai pas Tifanį“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Stilius plius“

Mar 29, 2015, 3:01 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 12:53 AM

Mažos suknelės kūrėjais laikomi keli dizaineriai, bet dažniausiai minimas Hubertas de Givenchy, ją 1961 metais sukūręs kino žvaigždei Audrey Hepburn garsiajame filme „Pusryčiai pas Tifanį“, rašo žurnalas „Stilius plius“.

Jo maža juoda suknelė buvo aiškus įrodymas, kad bet kuri padūkusi mergina akimirksniu gali pavirsti elegantiška ponia. Tiesa, H.de Givenchy maža juoda suknelė nebuvo pirmoji.

Dar 1926 metais amerikiečių žurnalas „Vogue“ pademonstravo juodą suknelę, kuri atrodė visiškai kitaip nei ano laiko kūriniai: ji buvo neįliemenuota, su iškirpte ir rankovėmis, iki kelių siekiančiu sijonu.

Suknelė buvo vienspalvė: tokias nešiojo tik tarnaitės ir našlės, bet jokiu būdu ne tos, kurios stengėsi būti stilingos.

Coco Chanel sukūrė mažą juodą suknelę moterims, kurios norėjo būti laisvos ir kurioms kančia buvo vaikščioti su stipriai suveržtu korsetu.

Prancūzės sukurtos suknelės versija buvo laisva, gana trumpa ir nevaržė judesių šokant čarlstoną. Ir tokia liko iki šių dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.