Senos rankinės naujam gyvenimui atgimė kaimo bibliotekoje

Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Siesikų kaimo padalinyje tris savaites veikė neįprasta paroda „Senų rankinių pokalbiai“. Parodoje buvo eksponuojama 20 rankinių, kurias nešiojo net trijų kartų moterys, gyvenusios XIX, XX ir XXI amžiuose.

Parodoje buvo eksponuojama 20 rankinių, kurias nešiojo net trijų kartų moterys, gyvenusios XIX, XX ir XXI amžiuose.<br>D.Zimblienės nuotr.
Parodoje buvo eksponuojama 20 rankinių, kurias nešiojo net trijų kartų moterys, gyvenusios XIX, XX ir XXI amžiuose.<br>D.Zimblienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2015-03-29 16:23, atnaujinta 2018-01-08 00:43

Aštuntus metus šio kaimo bibliotekininke dirbanti Rima Vilčinskienė teigė, jog mintis surengti šią parodą kilo savo namų palėpėje tvarkant ten sukrautas senelės, mamos bei jos pačios ir sesers senas rankines.

„Sakoma, kad daiktai apie savo šeimininką gali papasakoti beveik viską: gyvenimo istoriją, charakterį, pomėgius, jausmus, liūdesio ir džiaugsmo akimirkas.

Nupūtus dulkes nuo senų rankinių, jos iš naujo atgimė ir savotiškai pralinksmėjo. Tad po parodos jos vėl keliaus į palėpę, o ne į šiukšlių konteinerį, kaip iki tol buvau nusprendusi“, – sakė bibliotekininkė.

Į parodą net septynias rankines, kurios kažkada priklausė jau mirusiai, ilgus metus Siesikuose stomatologe dirbusiai moteriai, atnešė jos giminaitė Regina Maželienė.

Ši paroda sulaukė tik gerų atsiliepimų.

Pro rankines abejingai nepraėjo ir mūsų jaunimas: stabtelėdavo, kiekvieną rankinę apžiūrėdavo ir išsirinkdavo sau patinkančią.

„Daug ką nustebino, kad senos rankinės puikuojasi bibliotekoje. Bet juk kiekvienoje jų yra pabuvojusi knyga. Jeigu ne meilės romanas, detektyvas, tai – maldaknygė tikrai.

Manau, kad visais laikais rankinės saugojo ir tebesaugo daug įdomių kiekvienos moters paslapčių“, – teigė R.Vilčinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.