Mados kūrėją iš Lietuvos daugelis netyčia palaiko norvege

„Kristar Design“ įkūrėja Kristina Vikøren – mados dizainerė, po studijų Lietuvoje jau daugiau nei dešimtmetį kurianti ir gyvenanti Norvegijoje. „Kristar Design“ ženklas jau įsiminė mados sekėjams – paprašyti prisiminti unikaliausius XXI a. Lietuvos mados siluetus, šie tikrai paminėtų formą keičiančius universalius lietpalčius, akį traukiančias sportinės linijos tampres ar drąsius maudymosi kostiumėlius.

K.Vikøren kūryboje galima atrasti neišsemiamų gamtos elementų.<br>R.Vyšnios nuotr.
K.Vikøren kūryboje galima atrasti neišsemiamų gamtos elementų.<br>R.Vyšnios nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2015, 6:52 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:54 PM

Kristinos Vikøren kūryboje galima atrasti neišsemiamų gamtos elementų, supančių pačios dizainerės studiją. Natūralios gamtos tekstūros atsikartoja drabužių raštuose, faktūrose. Kiekviena linija turi netikėtą efektą, tačiau visad išlaiko ir stilistinį tęstinumą.

„Dirbu su praėjusios kolekcijos motyvais ir vystau nenuspėjama linkme, o kartais geros idėjos gimsta ir atsitiktinumo dėka,“ – atskleidžia K.Vikøren.

Šį kartą 2015 metų pavasario–vasaros kolekcijoje ypač daug mezginių bei rankų darbo, o taip pat ir šilko, kurio kietumą ir medžiagiškumą dizainerė puikiai išnaudoja, sukurdama naujus ir įdomius modelius. Štai plisuotas sidabro spalvos sijonas „Silver Smile“ perteikia ir mintimis nukelia į šiaurės šalies grožį – drabužio klostės, tarsi sniego juostos kalnų viršūnėse, rausvai sidabriniu atspalviu spindi nuo audinį pasiekusios saulės šviesos.

„Dažniausiai kurti įkvepia mano buitis, aplinka ir išgyvenimai kasdienybėje. Šioje pavasario kolekcijoje rolė tenka sienos, kalno, tunelio paviršiams, dar vienas motyvas – sniego, tirpstančio kalnuose, kaita. Ir bijūnai – jų didelės galvos ir struktūra mane žavi, primena vaikystę ir paskutines mokslo dienas,“ – priduria dizainerė.

„Kristar Design“ moteris – charakteringa ir stipri, neapsistojanti ties vienu drabužio siluetu, tačiau puikiai žinanti, ko ir kada norinti.

Pavasario–vasaros kolekcija išsami ir įvairiapusė, tiksianti tiek kino aktorei ant raudonojo kilimo puoštis juodo ar balto šilko aukštinto liemens sijonkelnėmis, siekiančiomis žemę, tiek skubančiai miesto moteriai, siekiančiai susikurti nerūpestingą laisvalaikio stilių – „casual chic“ nuotaiką puikiai atspindės kolekcijos „must have“ iš merino vilnos.

Pastarieji – Woolmark kokybės ir plonyčio siūlo megztukai, raštuoti švarkeliai ir įspūdingi dvipusiai išverčiami švarkai.

Kitos kolekcijoje vyraujančios medžiagos – šilkai, organza, šilko lame (lame – tai blizgus audinys iš šilko arba medvilnės metmenų ir šilku aptrauktų metalinių ataudų). Pavasario linijoje dominuoja monochrominiai tonai, juoda ir balta, sidabro, rausva, geltona spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.