„V.Desire“ šiltojo sezono kolekcija nusidažė tamsiomis spalvomis

Madų šou maratonas Lietuvoje įgavo pagreitį. Ketvirtadienio vakarą Teatro arenoje dizainerė Diana Vapsvienė pristatė moteriškų „V.Desire“ ir vyriškų „Modi Du“ drabužių linijų pavasario ir vasaros kolekcijas.

„V.Desire“ naujausia kolekcija.<br>T.Bauro nuotr.
„V.Desire“ naujausia kolekcija.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2015, 10:13 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 4:32 AM

Kristalais žėrinčių vakarinių suknelių ar klasikinių kostiumų Dianos kolekcijose neišvysite – jai visada svarbiausia buvo kurti patogius, sparčiam gyvenimo būdui pritaikytus drabužius. Tai, kad kolekcija skirta aktyviai ir moderniai gyvenantiems vaizdžiai parodė breikerio, šiuolaikinio šokio atstovo Lauryno Žakevičiaus solinis pasirodymas, kuris tapo įvadu į madų šou.

Tiesa, Lauryno pasirodymas atskleidė dar ir tai, kad „Modi Du“ drabužiai tokie patogūs, kad vilkint net gana aptemptus šios linijos džinsus galima šokti breiką.

Šiuo trumpu vyrų pasirodymu ir baigėsi „Modi Du“ pristatymas. Toliau sekė moteriškos glaustinukės. Visos jos – juodos arba baltos, dekoruotos juodos odos detalėmis.   Kolekcijos veidu tapusi stilistė Agnė Gilytė pristatė rudą trikotažinę suknelę. Priekyje kiek trumpesnė nei nugaroje suknia buvo papuošta odine aplikacija. Šis drabužis – iš antrosios autorinės D.Vapsvienės kolekcijos moterims, pavadintos „Moteris kaip stirna“.

„Daugelis mano, kad patogus drabužis – tai platus beformis maišas. Iš tiesų patogus drabužis turi būti nepriekaištingai sukonstruotas, ir tam negailiu nei laiko, nei jėgų“, – prieš kolekcijos pristatymą kalbėjo D.Vapsvienė.

Nepaisant to, kad dizainerė tikina, jog patogūs drabužiai neturi atrodyti lyg maišai, kai kurie suknelių modeliai ir sijonai buvo perrišti storomis virvėmis. Dalis drabužių iš karto neteko elegancijos – tapo Dianos taip nemėgstamais maišais. Užtat šios virvės priderintos prie šortų – puikus sprendimas.

Dizainerė liko ištikima savo braižui, tik šįkart kolekcijoje nustebino įvairesniais kirpimais ir audinių įvairove. Iki šiol prekių ženklų „Modi Du“ ir „V. Desire“ kūrėja naudojo patvarius ir šiuolaikiškus – tencenlį, modalą.

Kalbant apie kirpimus verta pastebėti, kad jie visi šiuolaikiški, verti dėmesio.  

Paskutinė kolekcijos dalis buvo kokteilinės ir vakarinės suknelės. Tie patys modernūs kirpimai šįkart suspindo kitaip – prabangiai. Nors ir čia buvo akivaizdžios sportinių drabužių detalės, jos nenustelbė elegancijos ir santūrios prabangos.

Kiekvieno madų šou svarbiausias modelis – vestuvinė suknia. Žiūrovai susipainiojo išvydę įspūdingą šampano spalvos sijono ir palaidinės derinį. Jie jį palaikė finaliniu kūriniu. Vis dėlto svarbiausias drabužis – žemę šluojanti mėlyna suknia – buvo patikėta Agnei Gilytei.

Vis dėlto dalį kolekcijos D.Vapsvienė verčiau būtų palaikiusi žiemos ir rudens sezonui. Drabužiai, stebint iš šalies, atrodė sunkūs, šilti. Sunku ką nors įsivaizduoti tokius drabužius dėvint vasarą. Ankstyvą pavasarį? Žinoma. Bet tik ne tada, kai orą saulė įkaitina iki 30 laipsnių šilumos. Juolab, kad kolekcijoje vyrauja tamsios, žemės spalvos, kurių visi vengia šiltuoju sezonu.

Daugiau mados pasaulio naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?