10 filmų, kuriuos turėtų išvysti tikrieji mados mylėtojai

Mados pasaulio durys atvertos tik išrinktiesiems, tačiau pro rakto skylutę į garsiausių dizainerių, stilistų ir žymiausių pasaulio leidinių redaktorių kasdienybę pažvelgti gali kiekvienas iš mūsų. Siūlome 10 filmų, kuriuos žūtbūt turėtų išvysti kiekvienas stiliumi ir mados industrija besidomintis žmogus. 

Mados pasaulio durys atvertos tik išrinktiesiems, tačiau pro rakto skylutę į garsiausių dizainerių, stilistų ir žymiausių pasaulio leidinių redaktorių kasdienybę pažvelgti gali kiekvienas iš mūsų.<br>123rf nuotr.
Mados pasaulio durys atvertos tik išrinktiesiems, tačiau pro rakto skylutę į garsiausių dizainerių, stilistų ir žymiausių pasaulio leidinių redaktorių kasdienybę pažvelgti gali kiekvienas iš mūsų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 10:29 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:36 AM

„The September Issue“ (2009)

Iš arti susipažinti su griežtąją Anna Wintour – vienas malonumas, tačiau tikroji šios juostos žvaigždė – ugninių plaukų „Vogue“ kūrybos dizainerė bei buvusi manekenė Grace Coddington.

„Unzipped“ (1995)

Ši kino juosta turėtų būti kiekvienos mados pasauliu besidominčios moters videotekoje. Filme įamžinta Isaaco Mizrahi 1994-ųjų metų kolekcija ir ryškiausios to meto žvaigždes – pradedant nuo podiumu žingsniuojančios Naomi Campbell, baigiant galvą iškėlusiomis Kate Moss ir Linda Evangelista.

„Diana Vreeland: The Eye Has to Travel“ (2011)

Buvusios „Harper's Bazaar“ ir „Vogue“ leidinių redaktorės Dianos Vreeland vardas mados pasaulyje linksniuojamas ir po jos mirties. Kino juostoje išvysite daugybę ekscentriškosios stileivos gyvenimo detalių – pradedant požiūriu į madą, baigiant mintimis apie gyvenimą.

„A Man's Story“ (2012)

12 metų. Būtent tiek laiko prireikė kino režisieriui Varonui Bonicos, kad nufilmuotų garsiojo vyriškos avalynės kūrėjo Ozwaldo Boatengo karjeros subtilybes. Žingsnis po žingsnio, filmavimo kamera O.Boatengą sekė ištisus metus, tam, kad įamžintų stulbinantį ir, retsykiais, tragišką mados kūrėjo portretą.

„Bill Cunningham New York“ (2010)

Trumpai ir aiškiai – „The New York Times“ fotografo Billo Cunninghamo biografinė juosta atvers duris į netikėtą ir, retsykiai, šokiruojančią jo kasdienybę.

„Mademoiselle C“ (2013)

Carine Roitfeld – mados ikona ir buvusi prancūziško „Vogue“ redaktorė. Be kita ko – ir „ideali moteris“ pagal įžymųjį dizainerį Tomą fordą. Ši kino juosta – tai pasakojimas apie pirmuosius Carine karjeros žingsnius bei garsiojo „CR Fashion Book“ leidinio kūrimą.

„McQueen and I“ (2011)

Kino juostoje akcentuojamas Alexanderio McQueeno kelias į sėkmę, santykiai su jo mūza, stiliste Isabellos Blow, tragiškas dizainerio nuosmukis ir pasaulį sukrėtusi jo savižudybė.

„Annie Leibovitz: Life Through a Lens“ (2008)

Įžymioji amerikiečių fotografė Annie Leibovitz įamžino daugybę pikantiškiausių garsenybių nuotraukų. Jos talentą pripažino ir garsioji „Vogue“ redaktorė Annos Wintour, „Vanity Fair“ redaktorius Graydonas Carteris, aktorė Bette Midler ir net JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.

„Valentino: The Last Emperor“ (2008)

Filme pasakojama apie Valentino Garavani mados imperijos kilimą, dešimtmečius trukusią svaiginančią karjerą ir 2008-aisiais pasaulį apskriejusią žinią apie aukštosios mados kūrėjo atsistatydinimą. Viena įdomiausių kino juostos detalių – V.Garavani ir jo verslo partnerio bei antrosios pusės Giancarlo Giammetti santykiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą