Ar žinote, ką tepate ant lūpų?

Nuo klasikinės raudonos iki ekstravagantiškos slyvų spalvos – kiekvienos moters kosmetinėje galima rasti mažų mažiausiai keletą skirtingų atspalvių lūpų dažų. Tačiau reta žino, ką iš tikrųjų tepa ant savo išpuoselėtų lūpų.

Ar žinote, ką tepate ant lūpų? Raudonas lūpdažis – iš vabzdžių.<br>123rf nuotr.
Ar žinote, ką tepate ant lūpų? Raudonas lūpdažis – iš vabzdžių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-10 15:32, atnaujinta 2018-01-07 03:10

Vienoje lūpų dažų pakuotėje – net šimtai skirtingų cheminių medžiagų, suteikiančių norimą spalvą, blizgesį ir ilgesnį išsilaikymą. Nors skirtingų prekių ženklų dekoratyvinės kosmetikos sudėtys, be abejo, šiek tiek skiriasi, lūpų dažų pagrindas bene visuomet yra tas pats. Tik ar išties norite žinoti, kas gi juose slypi?

Lūpų dažai yra gaminami šlifuojant ir kaitinant ingredientus: šildomas vaškas, aliejai ir lanolinas. Po to karštas skystis pilamas ant metalo. Mišinys atšaldomas ir laikomas šaltai, taip, kad lūpų dažai sukietėtų. Kai jie sukietėja, dar pusę sekundės pakaitinami liepsna, tam, kad sukurtų blizgančią apdailą ir pasišalintų trūkumai.

Ir per visą gyvenimą moterys „paragauja“ net 450 g. šių ingredientų.

Pagal tyrimus, mėgstamiausia spalva yra ryškiai raudona. Likimo ironija, mat raudonų lūpų dažų pigmentas karminas yra išgaunamas traiškant... vabzdžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.