Manekenė Laura Wells prabilo apie tamsiąją modelių pasaulio pusę

Plius dydžio manekenė Laura Wells (29 m.) prabilo apie šokiruojančias mados pasaulio užkulisių detales ir atskleidė, kokių kraštutinumų tenka imtis jos lieknosioms kolegėms – standartinio dydžio modeliams.

Plius dydžio manekenė Laura Wells (29 m.) prabilo apie šokiruojančias mados pasaulio užkulisių detales ir atskleidė, kokių kraštutinumų tenka imtis jos lieknosioms kolegėms – standartinio dydžio modeliams.<br>„Instagram“ nuotr.
Plius dydžio manekenė Laura Wells (29 m.) prabilo apie šokiruojančias mados pasaulio užkulisių detales ir atskleidė, kokių kraštutinumų tenka imtis jos lieknosioms kolegėms – standartinio dydžio modeliams.<br>„Instagram“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 14, 2015, 9:02 AM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:36 PM

„Kai kurios merginos imasi kraštutinių priemonių, kad gautų išsvajotą darbą. Prieš mados savaites agentai manekenėms liepia laikytis ekstremalios dietos: vos vienas sausainis ir dvi stiklinės vandens per dieną. Kai kurios jų ryžtasi gerti alkį slopinančias tabletes.

Visa tai sekina ne tik kūną, bet ir protą. Valgau sveikai, mankštinuosi, leidžiu sau paskanauti saldumynų ir neatsisakau taurės vyno.

Ir būdama plius dydžio manekenė gaunu daugiau pasiūlymų nei jos“, – teigė sėkmingai karjeros laiptais kopianti L.Wells.

42 dydžio drabužius vilkinti gražuolė tikina, kad myli savo kūną tokį, koks yra, ir niekada nesutiktų marinti savo organizmo badu dėl galimybės žengti podiumu.

Statistika byloja, kad prieš dvidešimt metų modeliai svėrė 8 procentais mažiau nei vidutinė sveika moteris, o dabar – net 23 procentais mažiau.

Specialistai nepaliauja skambinti pavojaus varpais, kad visuotinai propaguojamas liekno kūno kultas kelia pavojų merginų sveikatai.

Neseniai Prancūzijoje buvo priimtas įstatymas, draudžiantis samdyti itin liesas manekenes ir numatantis 75 tūkst. eurų baudą ar net laisvės atėmimo bausmę iki 6 mėnesių šio draudimo nesilaikantiems agentams ir mados namams.

Šalis, kurios mados ir prabangos prekių sektorius vertas dešimčių milijardų eurų, šį sprendimą priėmė ne pirmoji. Izraelis 2013 metais priėmė panašų teisės aktą.

Naujasis įstatymas yra platesnės kampanijos prieš anoreksiją, kurios ėmėsi Prancūzijos vyriausybė, dalis.

Įstatymų leidėjai dar priėmė atskirą teisės aktą, kuris draudžia teisinti anoreksiją ir reklamuoti ekstremalius liesėjimo metodus.

„Modelio veikla yra draudžiama asmenims, kurių kūno masės indeksas yra mažesnis negu sveikatos apsaugos institucijų pasiūlytas ir sveikatos apsaugos bei darbo ministrų įsakais nustatytas dydis“, – sakoma įstatyme. Vadinasi, 175 centimetrų ūgio manekenė privalo sverti apie 55 kilogramus.

Jei jos kūno svoris yra mažesnis, galimybės patekti į mados pasaulio užkulisius tampa lygios nuliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.