Vilniečių gatvės stilius: vyrai turi, kur paganyti akis

Kai ketvirtadienį į Lietuvą grįžo pavasariška šiluma, Vilniaus gatvės nusidažė ryškiomis spalvomis. Vyrų akį vis traukė Senamiestyje žingsniuojančios moterys ir merginos, pasipuošusios sijonais bei suknelėmis.

Vilniečių gatvės stilius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniečių gatvės stilius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 6:41 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:31 PM

Nors dažnai diskutuojama, ar verta daug dėmesio kreipti aprangai, rūpinimasis savo išvaizda – kultūringo žmogaus požymis. Tuo tarpu stilingas žmogus turi būti dar ir išmintingas. Spalvų, raštų, formų derinimas prilygsta aukštajam mokslui, kurį perprasti sugeba toli gražu ne kiekvienas.

Stiliaus džiunglėse lengva pasiklysti, kai greitosios mados tinklai taip ir bruka viską, kas šį sezoną madinga. Maža to, vis ir patariama laužyti nusistovėjusias taisykles. Pavyzdžiui, jau seniai nebėra būtina derinti avalynės ir rankinės spalvas. Tad ką derėtų žinoti pradedančiai stileivai? Saugiausi deriniai – juodos, baltos, raudonos ir auksinės spalvų. Kalbant apie raštų derinimą, neprašausite pro šalį prie gėlėto sijono priderinę įstrižai dryžuotus arba smulkiais langeliais margintus marškinius.

Tačiau svarbiausia – gerai ir patogiai jaustis. Juk nieko nėra geriau, kai drabužis gula lyg nulietas. Net jei marškiniai, suknelė ar paltas jums netinka idealiai, galima sukurti tokį įvaizdį – perjuoskite juos odiniu diržu.

Kalbant apie galanteriją, galioja auksinė taisyklė – batai turi būti prižiūrėti. Neužtenka juos tik nuvalyti, nusitrynus ar nušerpetojus pakulnei derėtų batus nunešti batsiuviui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.