Šiandien batų patogumas ir mada – suderinama

Komfortiška ir madinga avalynė yra šiuolaikinių žmonių siekiamybė. Technologijos tiek pažengusios, kad abiejų šių funkcijų suderinimo galima tikėtis iš vieno gamintojo – nereikia rinktis „arba patogu, arba madinga“, o frazė „mada reikalauja aukų“ praranda absoliučią reikšmę.

Naujausia Geox kolekcija<br>Geox nuotr.
Naujausia Geox kolekcija<br>Geox nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 27, 2015, 11:37 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:13 PM

Mokslininkai nuolat tiria žmogaus eiseną. Jie jau nustatė, kad mūsų kūnas yra sutvertas vaikščioti komfortiškai, todėl avalynė turi kuo mažiau riboti mūsų natūralius pojūčius.

„Kasdieniam vaikščiojimui, ypač jei judate daug, patariu rinktis patogius batus, kurių gamintojai supranta apie žmogaus eisenos prigimtį ir taiko technologijas, padedančias išsaugoti kuo natūralesnius ėjimo pojūčius, leidžiančius pėdai judėti laisvai, kvėpuoti“, – sako Živilė Baltulionytė, mažmenine batų prekyba užsiimančios UAB „Armitana“ rinkodaros ir pardavimų vadovė Baltijos šalims.

Šiandien investavimas į tokių batų kūrimą ir gamybą – svarbi novatoriškos avalynės ateities kryptis. Kai kurie patyrę gamintojai, tokie kaip „Geox“, orientuojasi tik į patogių ir kokybiškų, leidžiančių pėdai kvėpuoti batų gamybą. Ir šie batai dizainerių yra kuriami pagal naujausias mados tendencijas.

„Šiam pavasariui „Geox“ sukūrė batų kolekciją tiek moterims, tiek vyrams, kuria jie sureagavo į klientų mados, stiliaus poreikį. Tendencijas, kurias matote ant pasaulio mados savaičių podiumų, atrasite ir naujausioje šio gamintojo kolekcijoje“,– sako Ž. Baltulionytė.

Pasak jos, šį pavasario – vasaros sezoną madingos lygiapadės basutės ar sportbačiai, batai su lygiomis platformomis ar kaladėlės formos kulnu, klasikiniai aukštakulniai, bateliai su smailu, mažu kulniuku, bateliai „balerinos“. Apavas dekoruojamas aliuzijas į etnografiją keliančiais motyvais – austomis, pintomis detalėmis, varstomas keliais sluoksniais. Kita kryptis – prabangaus, modernaus gyvenimo užuomina: naudojamos žėrinčios detalės, gyvūnų raštai, derinamos skirtingos medžiagos ir spalvos.

Atsižvelgę į šias tendencijas, „Geox“ sukūrė naują batų kolekciją, kurie, kaip jie patys sako, yra funkcionalūs 7 dienas per savaitę, 24 valandas per parą – tinka ir darbui ofise, ir darbo susitikimui, ir laisvalaikiui.

Naujoje kolekcijoje vyrauja klasikinė juoda ir balta spalvos, taip pat intensyvesnės žemės spalvos, atsirado spygliuočių žalia, kobalto mėlyna, akacijų geltona, koralinė ir alyvinė.

„Geox“ inspiracijų pasisėmė ir iš vakarėlių, kuriuose damos žėri puošniomis segėmis, auskarais. Šviesą atspindinčiais ir skaidriais akmenukais papuošti ir gamintojo batai, pristatomi šį sezoną. Nemėgstančioms saldumo yra kitas pasrinkimas – perlamutriniai ir metalo atspalvio batai iš ožkos odos. Yra batų su madingais šį sezoną etno elementais – batuose lazeriu išmuštos skylės, jie puošti metalo užtrauktukais.

Sportbačiai kolekcijoje taip pat pasiruošę išėjimui į šiuolaikinio miesto gatves – kolekcijoje yra net ypač madingi bateliai iš persiūtos (matelassé) odos ir leopardiniai bateliai. Patogumas, žinoma, čia lygiaverčiai svarbus – batelių padas elastingas, padedantis lengvai eisenai.

„Geox“ kolekcijoje vyrams – visiems atvejams reikalinga avalynė: vadinamieji koledžo mokasinai, odos ir zomšos sportbačiai, odiniai klasikiniai batai. Svarbu, kad tiek jų padas, tiek viršutinis sluoksnis yra apsaugoti nuo drėgmės, o vidpadžiai – lankstūs ir orui pralaidūs, leidžia padui kvėpuoti.

Yra net toks batų modelis su pastorintu padu, kuriuos pats gamintojas aprašo taip: eidamas su jais jausi nesvarumo būseną, kaip astronautas mėnulyje. Įdomu pasimatuoti ir įsitikinti. Ir proga tam palanki – šiuo metu vyksta „Geox“ dienos „Geox“ salonuose.

Kartu čia galite pasižvalgyti ir batų vaikams – jiems skirta kolekcija taip pat yra kokybiška ir, kaip dera, spalvinga. Be to, rasite daug vaikų batelių modelių, iš kurių bus lengviau išsirinkti tinkančius ir patinkančius.

„Geox“ batų suaugusiems taip pat rasite ir „Salamander“ bei „Žygio batai“ parduotuvėse.

GEOX salonai Vilniuje: Ozo g. 25, PC „Akropolis“, Saltiniškių g. 9, PC „Panorama“.

SALAMANDER salonai: VILNIUS: Ozo 25, „Akropolis“, Ozo g. 18, PC „Ozas“, Saltoniškių g. 9, PC „Panorama“, Konstitucijos pr. 7a, PC „Europa“, Gedimino pr. 24; KAUNAS: Karaliaus Mindaugo pr. 49, PC „Akropolis“, Islandijos pl. 32, PC „Mega“, Laisvės al. 59; KLAIPĖDA: Herkaus Manto g. 33, Taikos pr. 61, PC „Akropolis“; ŠIAULIAI: Aido g. 8, PC „Akropolis“; PANEVĖŽYS: Savitiškio g. 61, PC „RYO“.

Žygio batai salonai: VILNIUS: Ozo g. 25, PC „Akropolis“, Ozo g. 18, PC „Ozas“, Saltoniškių g. 9, PC „Panorama“, Gedimino pr. 2; KAUNAS: Karaliaus Mindaugo pr. 49, PC „Akropolis“, Islandijos pl. 32, PC „Mega“; KLAIPĖDA: Taikos pr. 61, PC „Akropolis“, Taikos pr. 139, PC „BIG“; PANEVĖŽYS: Savitiškio g. 61, PC „RYO“; ŠIAULIAI: Aido g. 8, PC „Akropolis“; UTENA: Basanavičiaus g. 127; MARIJAMPOLĖ: Bažnyčios g. 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.