Grafikė Jūratė Rekevičiūtė kolekciją pristatė pelkėje

Ekstravagantiškoji menininkė Jūratė Rekevičiūtė (45 m.) lyg raudonplaukė laumė brenda per pelkę, tyliais žingsneliais tipena samanų paklotu, slapčia išnyra iš kemsyno ar kadagyno. Tai – ne mistinio filmo siužetas, o išskirtinės žinomos grafikės ritininių užuolaidų kolekcijos „Yes“ fotosesijos akimirkos.

Kurdama neįprastų ritininių užuolaidų kolekciją grafikė prieš akis matė butus, namus ir biurus su dideliais stikliniais langais.
Kurdama neįprastų ritininių užuolaidų kolekciją grafikė prieš akis matė butus, namus ir biurus su dideliais stikliniais langais.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Apr 30, 2015, 3:51 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:33 AM

Kauno marių pakrantės puošmena žaliuojantis Kadagių slėnis ir netoliese esanti paslaptingoji Dubravos aukštapelkė tapo vietomis, kur J.Rekevičiūtė netradiciškai pristatė beveik pusšimtį iki šiol niekur nematytų savo darbų.

Ranka pieštomis taurėmis, lapais, lūpomis, citrinomis, rodyklėmis, žuvimis, plunksnomis, geometriniais raštais ir motyvuojančiais užrašais margintas ritinines užuolaidas ir jų autorę gamtos apsuptyje įamžino fotomenininkas Dainius Ščiuka.

Visą popietę pakaunėje užsitęsusios fotosesijos metu J.Rekevičiūtė ne tik pozavo prieš fotoobjektyvą ir mėgavosi bundančio pavasario žaluma – gamtos grožis menininkę įkvėpė naujiems kūrybiniams sumanymams.

„Šioje kolekcijoje pristatau 17 motyvų, kurie pateikiami ant skirtingų spalvų derinių ir tekstūros ritininių užuolaidų. Iš viso sukurta beveik pusšimtis pavyzdžių. Tačiau jau dabar galėčiau sukurti dar ne vieną dešimtį visiškai naujų piešinių, kurie puikiai tiktų ritininėms užuolaidoms“, – kalbėjo J.Rekevičiūtė.

Išskirtine apranga, netradiciniu mąstymu ir originaliais kūrybos sumanymais nuolat stebinanti menininkė ritininių užuolaidų kolekciją sukūrė sulaukusi pasiūlymo iš ritininių užuolaidų gamintojo „Domus Lumina“.

J.Rekevičiūtės teigimu, tas pasiūlymas skambėjo taip viliojamai, kad netrukus menininkę aplankė nušvitimas. Kūrėja tikino, jog mintys jai kilo netradicinėje erdvėje.

Kolekcija buvo sukurta draugės virtuvėje, kur nokdamos sultis gamino citrinos ir kvepėjo gėlės knygose, kur vėjas lyg viltis blaškėsi už lango ir įkvėpimas rungėsi su tinginyste. Kur neradau kavos ir teko gerti kakavą, o saulėgrąžos sproginėjo brandindamos naują gyvybę ir leisdamos daigus“, – apie kolekcijos atsiradimą poetiškai kalbėjo J.Rekevičiūtė.

Kurdama neįprastų ritininių užuolaidų kolekciją grafikė prieš akis matė butus, namus ir biurus su dideliais stikliniais langais.

Jos teigimu, tokiose erdvėse ritininės užuolaidos atliks ne tik nuo saulės ar svetimų akių saugančių užuolaidų funkciją, bet ir juos papuoš lyg autoriniai paveikslai.

J.Rekevičiūtė įsitikinusi, kad originalias ritinines užuolaidas reikėtų kabinti ne vien modernaus ar ekstremalaus interjero būstuose.

Stilingi, išradingi žmonės, tokiomis užuolaidomis uždengdami langus, gali atnaujinti ir pagyvinti bet kokius namus.

Grafikė savo kūrinius yra perkėlusi ant daugybės įvairių daiktų – užklotų, puodelių, lėkščių, drabužių, papuošalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.