Juvelyrė J. Gusarovienė: „Sužadėtuvių žiedas turi puošti“ (I)

Paprastai svarbiausias gyvenimo puošmenas – žiedus – įsimylėjėliai nešioja ne vieną dešimtį metų. Tad besiruošiantiems įsipareigoti sužadėtuvių ar vestuvių žiedų pasirinkimas – ne itin lengva užduotis.

Juvelyrė Jurga Gusarovienė kiria išskirtinius prabangius papuošalus.
Juvelyrė Jurga Gusarovienė kiria išskirtinius prabangius papuošalus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 14, 2015, 3:05 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 8:26 PM

Išskirtinius papuošalus kuriantys garsūs Lietuvos juvelyrai įsitikinę, kad žiedas turi atitikti ne tik žmogaus išvaizdą ir gymį, bet ir būdą. Būtent todėl, čia nublanksta bet kokios egzistuojančios juvelyrikos tendencijos.

Kita vertus, lietuvaičiai vis mažiau jaudinasi, jei žiedas akivaizdžiai neišduoda susižadėjusio ar santuokoje gyvenančio žmogaus statuso. Vis dažniau nugali saviraiška, išskirtinumas ar noras juvelyrikoje įamžinti svarbius gyvenimo momentus.

Juvelyrė Jurga Gusarovienė, neretai kurianti sužadėtuvių žiedus, sako nebijanti naudoti raudono ar daugeliu atgyvena laikomo geltono aukso.

Pasak jos, lietuvaitės pasižymi gražia šviesia oda, tad būtent geltonas auksas žiedams – pats tinkamiausias. „Baltas auksas yra labai šaltas. Tad jeigu norisi šilumos, elegancijos – geltonas auksas kaip tik. Lietuvaitėms jis tikrai tinka. Mes juk ne mulatės, ne italės ir ne ispanės“, – sakė ji.

Būtent todėl, kurdama žiedus, J.Gusarovienė drąsiai naudoja ir raudonąjį auksą, ryškius ir didelius akmenis. Anot jos, juvelyrika turi puošti moterį, žiedas turi tapti gerai pastebimu akcentu. Juvelyrė nesutinka, kad sužadėtuvių žiedas turėtų atspindėti skandinavišką minimalizmą. „Jeigu vyrai paklaustų savo moterų… Moterims nebūtinai atrodo, kad sužadėtuvių žiedelis turėtų būti balto aukso su briliantu. Tai turi būti papuošalas“, – įsitikinusi ji.

Įdomu tai, kad sužadėtuvių žiedus dažniausia užsisako pačios moterys. Tik jas juvelyrei dažnai tenka atkalbėti nuo vieno ar kito akmens pasirinkimo.

Dailiosios lyties atstovės neretai prašo parinkti akmenį, pagal horoskopo ženklą: „Visada sakau, kad tai yra nesąmonė! Akmuo turi patikti moteriai – juk tai yra emocijos, jausmai. Paimkite tris skirtingus horoskopus ir pamatysite, kad visur rašoma skirtingai. Moteris su aksesuaru turi švytėti, todėl jis turi tikti prie odos spalvos, akių, plaukų spalvos“.

J.Gusarovienė ragina žmones įgyvendinti savo svajones. Ypač vyrus ji ragina nebijoti eksperimentuoti ir mylimai moteriai ypatinga proga dovanoti didesnius, platesnius ir ryškesnius žiedus, kurie būtų individualūs, skirti tik vienai moteriai.

Tiesa, juvelyrė prasitarė, kad niekada neprašaunama pro šalį pasirinkus perlą, kuris lietuvėms taip pat labai tinka.

Įdomu tai, kad J.Gusarovienei yra tekę gaminti žiedus ir vyrų homoseksualų porai. Jiems ji sukūrė balto aukso žiedus su safyrais. Anot juvelyrės, pastaruoju metu itin populiarėja idėja tiesiog pasikeisti žiedais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.