Blakstienų tušas: kas, kaip, iš kur?

Sakoma, kad akys – sielos atspindys ir mūsų jausmų, emocijų bei nuotaikos veidrodis. Save parodyti per šį veidrodį dažnai turime taip mažai laiko, juk pirmasis įspūdis – pats svarbiausias. Didžioji dalis šiuolaikinių moterų vadovaujasi šiuo kredo ir stengiasi maksimaliai pabrėžti blakstienas bei paryškinti akis „Rimmel“ ar „Gabriella Salvete“ produktais.

Geras blakstienų tušo pasirinkimas – viena svarbiausių užduočių.<br>Eurokos archyvas.
Geras blakstienų tušo pasirinkimas – viena svarbiausių užduočių.<br>Eurokos archyvas.
Geras blakstienų tušo pasirinkimas – viena svarbiausių užduočių.<br>Eurokos archyvas.
Geras blakstienų tušo pasirinkimas – viena svarbiausių užduočių.<br>Eurokos archyvas.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 18, 2015, 10:36 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 6:08 AM

Tokių įpročių pėdsakus galima rasti ir senųjų civilizacijų, tokių kaip Mezopotamija bei Asirija, kasinėjimo vietose. Tačiau tikra blakstienų tušų revoliucija prasidėjo senovės Egipte. Tad brūkštelime savuoju „Salvete“ per blakstienas, žaviai mirktelime ir skaitom, iš kur šis įprotis atsirado.

Senovės Egipto visuomenė suformavo tokias mados kryptis, kurios itin tampriai siejosi su medicina bei religija. Madą egiptiečiai laikė vienu iš būdų pamaloninti Dievus.

Populiariausiu produktu tapo vadinamasis „kohl“ – tai anglies arba suodžių, medaus, vandens ir krokodilo išmatų gaminys. Šis produktas buvo naudojamas akių kontūrui nubrėžti, antakiams ir blakstienoms patamsinti.

1913 prancūzų chemikas ir parfumeristas Eugenijus Rimmel‘is sukūrė pirmą pramoniniu būdu pagamintą nekenksmingą blakstienų tušą. Deja, šis produktas tikrai nebuvo tobulybė – jis buvo pristatomas batų tepalą primenančioje metalinėje dėžutėje, kibus, teplus, o konsistencija nuolat išsiskirdavo į vandenį ir kietą masę.

Šiuolaikinis blakstienų tušas – indelis su šepetėliu – buvo sukurtas tik 1957 metais. Jis sulaukė populiarumo tik tada, kai Helena Rubinstein, viena turtingiausių XX-ojo amžiaus moterų, bei garsios aktorės pareklamavo produktus. Palanki visuomenės nuomonė netruko peraugti į nenuslopinamą produkto troškimą, kuris išliko iki šių laikų.

Dabar gaminami blakstienų tušai, atitinkantys aukščiausius technologinius reikalavimus, pavyzdžiui, „Gabriella Salvete“ produktai, pasižymi unikalia tekstūra, kiekvienas jų gali turėti skirtingas savybes: ilginantis, storinantis, tankinantis, atskiriantis blakstienas ir taip toliau.

Tęsiant „Gabriella Salvete“ atvejį, šis gamintojas blakstienų tušus praturtina aliejais, natūraliais pugmentais, tad nekenkiantys akims, odai ir pačioms blakstienoms produktai leidžia atgaivinti žvilgsnį ir atrodyti puikiai. Šio rezultato pasiekusios moterys su „Gabriella Salvete“ Panoramico Volume blakstienų tušu – puikus pavyzdys.

Akys – sielos atspindys, tad skaidrus žvilgsnis lemia nuomonę apie mus, santykius su aplinkiniais bei gerą savijautą. Geras blakstienų tušo pasirinkimas šiam tikslui pasiekti – svarbiausia užduotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.