Septyni A. Gilytės patarimai, kaip taupiai atnaujinti garderobą

„Šiandien galvojau, ko gali norėtu moteris, kurios drabužinė – pilna, batų lentynos lūžta, bet nėra, ko apsirengti. Greičiausiai tau sunku atsisveikinti su daiktais, kuriuos kaupei keletą metų, piniginė nesprogsta nuo banknotų, o atsinaujinti labai norisi. Tai štai – penki žingsniai, kaip atsinaujinti garderobą neišleidžiant milijono“, – žada „Spintologijos“ autorė stilistė Agnė Gilytė.

Stilistė Agnė Gilytė.<br>Tomas &amp; Lukas nuotr.
Stilistė Agnė Gilytė.<br>Tomas &amp; Lukas nuotr.
Stilistė Agnė Gilytė.<br>Tomas &amp; Lukas nuotr.
Stilistė Agnė Gilytė.<br>Tomas &amp; Lukas nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-10-29 09:14, atnaujinta 2017-10-07 03:34

Pirmas. Jei tavo spintoje – ramios arba tamsios spalvos, ryžkis naujiems eksperimentams. Nebūtina iš karto pulti prie madingo garstyčių spalvos palto (nors galėtum), tačiau įsigyti šios ar kitos madingos spalvos šaliką ar pirštines – tikrai gali. Nedvejok, jis tiks ir prie juodo, ir prie pilko ar tamsiai mėlyno palto ar puspalčio. Patraukliausios šio sezono spalvos: raudonojo vyno, garstyčių, ruda, karališka mėlyna bei balta.

Antras. Perkratyk savo spintos turinį. Tikrai turi drabužių, kurių nedėvi, nes jiems kažkas ne taip: pamušalas prairęs, rankovės ilgokos, kelnių klešnės platokos. Nuspręsk, kaip jie turėtų atrodyti ir nunešk juos siuvėjai. Taip nuobodžios kostiumo kelnės gali tapti stilingais kapriais, o kiek pasiaurintas vyro megztinis – tavo mylimu drabužiu prie odinių tamprių.

Trečias. Jei drabužių turi pakankamai, tačiau vis tiek norisi kažko naujo – pasižvalgyk po apatinių drabužių, pėdkelnių arba kvepalų parduotuves. Kad ir maža smulkmena, bet nauja – džiugina ne ką mažiau nei didelis pirkinys.

Ketvirtas. Nepamiršk, kad yra drabužių, į kuriuos verta investuoti, o kuriems geriau pataupyti. Daugiau apie juos – mano seminaruose. Tiesa, trumpa užuomina: dvejodama, kiek pinigų skirti paltui ar rankinei, žiūrėk ne į kainą etiketėje, o susiskaičiuok, kiek kainuos vienas jo dėvėjimo kartas – taip tiksliai įvertinsi, ar tas daiktas vertas atsidurti tavo spintoje.

Penktas. Jau turbūt ne vienerius metus šukuojiesi, kerpiesi bei dažaisi taip pat. Atsiversk keletą stiliaus blogų – ten apstu patarimų, kaip atnaujinti makiažo ritualus. Kartais tereikia ryškių lūpų dažų ar ryškesnių antakių ir tu – kaip nauja!

Šeštas. Apgalvok, ko tau reikia iš tikrųjų – spontaniškas pirkimas veda prie perpildytos spintos ir nuolatinio chaoso galvoje, svarstant, tai ką vis dėlto apsirengti. Drabužinė pildosi, streso lygis kyla, o kaip nėra, taip nėra, ko apsirengti. Keliauk į parduotuves su konkrečiu tikslu, o ne „kažko gražaus“. Idėjų žvalgybai skirk laiko sezono pradžioje, o jam įsibėgėjus – metas apsispręsti, ko iš tiesų tau reikia. Kada kur kokios nuolaidos ir išpardavimai – mano „Stilingos asmenybės kalendoriuje 2016“.

Septintas. Pasidomėk, kokie siluetai ir ilgiai padingi. Pagalvok, kurie iš jų tau tinka. Turi pažinoti savo kūną, kad tinkamai ir negaištant laiko įsigytum būtent tai, ko tau reikia. Jei tavo klubai platoki, neverta kankintis su pieštuko silueto sijonu – jis tik dar labiau juos pabrėš. Geriau rinkis tiesaus kirpimo. Daugiau tokių patarimų ir spintos derinimo subtilybių – mano seminaruose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.