Net ir šviečiantys drabužiai gali būti stilingi

Ir suagusieji, ir mažyliai bus žymiai saugesni gatvėje, dėvėdami šviesą atspindinčias kepures ar marškinėlius su atšvaitiniais paveikslėliais. Šviesą atspindintys drabužiai kasdienai – tai paprastas būdas apsisaugoti nuo nelaimės, taip pat padėti vairuotojams. Juk kuo matomesnis žmogus, tuo mažiau streso sukelia visiems eismo dalyviams.

Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Nauja mada – drabužiai su atšvaitais.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 22, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 9:59 PM

Ar žinote, kad su šviesą atspindinčiais drabužiais tamsiuoju paros metu pėstieji ir dviratininkai vairuotojų yra pastebimi keliomis sekundėmis anksčiau? O tai juk gali išgelbėti gyvybę. Be to, paprasta ir veiksminga.

„E-kanape“ – inovatyvi lietuviška įmonė, gaminanti šviesą atspindinčią aprangą kasdienai: kelionei į darbą, mokyklą, pasivaikščiojimui, važinėjimui dviračiu, riedučiais, slidinėjimui – aktyviam ir pasyviam laisvalaikiui.

Idėja gaminti šiuos inovatyvius drabužius verslo įkūrėjoms Jūratei ir Rūtai kilo dar tada, kai Lietuvoje mažai kas buvo apie tokią aprangą girdėję. Tuomet sklido kalbos apie privalomas geltonas liemenes dviratininkams ir pranešimai apie tragiškas nelaimes gatvėse, pėsčiųjų perėjose, net ir gerai apšviestose vietose sostinės centre.

Verslo įkūrėjoms kirbėjo mintis, kad galima sugalvoti kažką praktiško ir efektyvaus. „Kas gi dar labiau galėtų motyvuoti nei idėjų įgyvendinimas, bandymas išspręsti problemas, palengvinti savo ir kitų žmonių gyvenimą?“, – svarstė jos.

„Gyvename tokiu metu, kai visi turime kuo apsirengti. Dabar jau norisi ne pilnos drabužių prikimštos spintos, o išskirtinių drabužių, turinčių dar ir papildomą funkciją. Šį pageidavimą puikiai išpildo „E-kanape“ gaminamos šviesą atspindinčios kepurės ir marškinėliai su atšvaitiniais paveikslėliais (dviračiu, paukščiais, stilizuotu Vyčiu).

Jų kuriamos kepurės numegztos iš itališkos pusvilnės ir „Oeko-Tex 100“ standartą atitinkančio, nedirginančio odos, atšvaitinio siūlo. Atšvaitinis siūlas suteikia saugumo, o pusvilnė – šilumos. Šios kepurės dieną atrodo įprastai, o naktį puikiai šviečia automobilių šviesoje – tamsoje vairuotojas gali pastebėti pėstįjį iš toli.

Tokias kepures-atšvaitus labai mėgsta vaikai. Jei paprastus atšvaitus galima pamiršti prisisegti, tai šaltą dieną į lauką be kepurės neišeisi.

Kūrėjos pastebi, kad kepures dėvinčių žmonių skaičius kasmet didėja. Daugėja suvokiančių, kad per galvą prarandama labai daug kūno šilumos. Nėra prasmės kankintis šaltyje, rizikuojant susirgti.

Juo labiau, kad pasaulyje vis labiau populiarėja ekonomiško, ekologiško, socialiai atsakingo ir aplinką tausojančio gyvenimo idėjos.

Kepurių-atšvaitų yra įvairiam skoniui: su bumbulais arba be, prailgintų, su pynute arba klasikinių.

Šio sezono naujiena – vyriškos ir moteriškos kepurės, tinkančios ne tik prie laisvalaikio aprangos, bet ir prie elegantiško palto. Elektroninėje parduotuvėje galima rasti ir trikotažinių kepurių su šviesą atspindinčiais paveikslėliais, pavyzdžiui, stilizuotu Vyčiu, žuvėdromis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.