Naujųjų sutikimo šventė: ką pataria profesionali vizažistė?

Puoselėti spindintį grožį skatina ne tik artėjančios šventės, bet ir vizažo meistrai. Visai neseniai į grožio pasaulį įsiveržęs ryškus, švytintis įvaizdis bei su trenksmu į kosmetines grįžę blizgučiai – atsakymas, kaip derėtų atrodyti per smagiausias ir puošniausias metų šventes.

Vizažistė-grimuotoja J.Verseckienė turi grožio patarimų tiek mėgstančioms ryškų, tiek minimalistinį makiažą.<br>K.Drulytės nuotr.
Vizažistė-grimuotoja J.Verseckienė turi grožio patarimų tiek mėgstančioms ryškų, tiek minimalistinį makiažą.<br>K.Drulytės nuotr.
Anot J.Verseckienės, Naujiesiems drąsiai galite puoštis blizgiais akių šešėliais.<br>K.Drulytės nuotr.
Anot J.Verseckienės, Naujiesiems drąsiai galite puoštis blizgiais akių šešėliais.<br>K.Drulytės nuotr.
Kulesnėms moterims vizažistė siūlo neutralių spalvų dūminį makiažą.
Kulesnėms moterims vizažistė siūlo neutralių spalvų dūminį makiažą.
Daugiau nuotraukų (3)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos Rytas“)

2015-12-29 17:22, atnaujinta 2017-09-26 18:34

Vizažistė-grimuotoja Jolita Verseckienė madingo blizgaus makiažo idėjų artėjančioms Kalėdoms ar Naujųjų metų šventei turi tiek ekstravagantiškumą, tiek kuklumą mėgstančioms moterims.

Grožio profesionalė, kalbėdama apie blizgaus, švytinčio makiažo madą šypsosi: „Moterims, matyt, to reikia.“ Blizgios detalės jau kelintą sezoną dominuoja ir šventinių šukuosenų madoje. Pasak jos, tokia tendencija šią žiemą turėtų būti ryški ir Lietuvoje.

„Žiemos šventės yra kaip tik tas metas, kai galima išbandyti ką nors nauja ir ekstravagantiška. Galima rinktis tokį įvaizdį, su kuriuo būtų nedrąsu eiti į anytos gimtadienį ar vaikų krikštynas“, – sakė ji.

Tačiau pirmiausia vizažistė atkreipė dėmesį į tai, kad darantis makiažą reikėtų atsisakyti ryškaus veido linijų kontūravimo – nors ši vizažo technika nebemadinga keletą sezonų, lietuvės jos atsisako nenoriai.

Daugelis moterų tokia technika įgyvendina svajonę taip išryškinti skruostikaulius, bet šiuo metu vyrauja visiškai priešinga tendencija, galinti padėti sukurti panašų efektą.

„Mados podiumai jau keletą sezonų diktuoja kitokią madą – veido šviesinimą, o ne tamsinimą.

Tai daroma įvairiausios tekstūros šviesiomis, švytėjimo efektą suteikiančiomis priemonėmis: veido reljefiškumas kuriamas būtent šviesinant veidą.

Tokią švytinčio veido tendenciją keletą sezonų iš eilės jau demonstravo „Dolce &Gabbana“, „Michael Kors“, „Celine“, „Yves Saint Laurent“ ir daugelis kitų mados namų.

Toks variantas puikiai tinka ir šventiniam makiažui – tiek ekstravagantiškai, tiek kuklesnei moteriai“, – aiškino meistrė.

Tad drąsesnėms damoms ji šventiniam įvaizdžiui sukurti siūlo rinktis šiuo metu itin madingą sodrią vyno spalvą. Kaip pavyzdį ji pateikė klasika tapusią „Chanel“ kosmetikos priemonių liniją „Rouge Noir“: ir akių šešėlius, ir lūpų dažus, ir nagų laką. „Jei moteris nori būti labai madinga, šia spalva galima ryškinti viską“, – sakė J.Verseckienė.

Pasak jos, toks ir panašūs atspalviai yra gana ramūs ir universalūs. Tik šviesiaplaukėms labiau tinka vyno spalva su rožiniu atspalviu – tarsi burgundiškas vynas. O juodaplaukės drąsiai gali rinktis mėlyną ar violetinę spalvą atspindinčius atspalvius.

„Labai svarbu, kad šventiniam makiažui būtų sukurtas itin švaraus veido įspūdis. Ant nešvarios, netvarkingos ar spuoguotos veido odos bet koks tendencingas makiažas atrodys vulgariai“, – aiškino vizažistė.

Neseniai tapo vėl madingos makiažo priemonės, kuriančios blizgesio ir žėrėjimo efektą. Ypač ryškus – aukso spalvos blizgučių, auksinio pigmento virusas.

Taip gali būti sukurtas akių apvadas ar netgi išdažytas visas vokas – kokia tik norisi spalva. Galima naudoti jau minėtas sodrias vyno spalvas“, – teigė vizažistė.

Šį sezoną blizgučių nepageidaujančioms klientėms J.Verseckienė ketina siūlyti klasikinį dulsvą makiažą. Ji pažymi, kad šios makiažo technikos gali būti net keli variantai: visiškai išsklaidytas ir ryškus grafinis, kai šešėliai įrėminami griežta forma.

„Dulsvas makiažas nebūtinai turi būti juodas, tamsus. Gali būti, kad ir persikų spalvos, šiek tiek žvilgantis ar švytintis auksu. Siūlyčiau makiažą kurti daug švytėjimo akims ir veidui suteikiančiomis priemonėmis, o lūpas dažyčiau ramia spalva, bet pabrėžčiau blakstienų liniją“, – patarė vizažistė.

Tiesa, ji siūlo ekstravagantiškai nesidažyti toms, kurios yra nedrąsios. Eksperimentuoti geriau dar prieš šventę, nes per ryškus makiažas gali priversti šventės įkarštyje ar žvelgiant į save nuotraukose pasijusti nekaip.

Norinčioms per šias šventes pasipuošti madinga šukuosena bus paprasčiau nei paprasta.

„Jau visi metai madingi trumpas – nuo vidutinio ilgio iki bobo tipo plaukų kirpimas. Taip pat netvarkingos, ne iki galo susuktos garbanos. Persistengimas ir preciziškumas šiuo metu neatrodo labai skoningai“, – aiškino grožio profesionalė.

Šiuo metu madingi blizgūs, šlapumo efekto turintys plaukai. Tačiau su tokiomis garbanomis reikėtų elgtis atsargiai – nemokšiškai sukūrus tokį efektą plaukai gali atrodyti nešvarūs ir netvarkingi, o ne stilingi. Kur kas saugiau plaukus papuošti blizgučiais.

„Tai nėra naujiena, tačiau šių metų kalėdinėms grožio tendencijoms tai būdinga. Aukso ar sidabro spalvos blizgučiai gali būti lipinami prie pat plaukų šaknų ar puošti sklastymą. Toks puošybos elementas yra tarsi aksesuaras – lyg blizgūs segtukai, kurie irgi vėl madingi. Tad tokios šukuosenos tikrai nereikia derinti prie makiažo ar drabužių“, – pasakojo J.Verseckienė.

Jolita Verseckienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.