Kuo skiriasi lietuvių aktorės nuo dainininkių?

Praėjusį penktadienį Lietuva įsitikino: puoštis mūsų tautiečiai moka. Ypač moterys. Jos į M.A.M.A. 2015 metų muzikos apdovanojimus raudonuoju kilimu žengė lyg Holivudo žvaigždės.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-01 11:32, atnaujinta 2017-06-09 15:37

Aina Zinčiukaitė ir Olga Filatova-Kontrimienė, Juozas Statkevičius, mados galerija „InŽi“, Viktorija Jakučinskaitė, Eva Mankus, Kęstas Rimdžius – tokius lietuvių kūrėjų vardus drąsiai vardino viešnios, paklaustos, kuo puošėsi šiam iškilmingam vakarui.

Šventė – „Žalgirio“ arenoje, tačiau puošnumo paprastai sporto renginiams bei koncertams skirtoje vietoje tikrai netrūko. Ilgos suknelės, permatomi audiniai, išskirtiniai papuošalai – ryškus M.A.M.A. svečių stilius provokavo mintis, kad pagaliau lietuvaitės išsivadavo iš kuklumo gniaužtų. Tiesa, apdovanojimai – muzikos, tad dauguma svečių – dainininkai. Tad išdrąsėjo muzikos žvaigždės. O kiti?

Palyginimui galima prisiminti „Sidabrinių gervių“ apdovanojimus, skirtus geriausių Lietuvos aktorių pagerbimui. Ir va čia „vaizdelis“ kiek kitoks. Nors apdovanojimų stilistas K.Rimdžius prieš paskutiniuosius apdovanojimus teigė, kad žmonės tapo laisvesni.

„Kiek prisimenu, pirmieji metai – saugūs metai. Glamūrinės suknelės tuo metu buvo retas egzempliorius. Man džiugu, kad dabar mes išugdėme madą ir žmonės nuoširdžiai nori nusirengti apsiburbuliavusius megztukus bei pasipuošti, kad jie ruošiasi šiam renginiui, galiausiai – konsultuojasi su stilistais. Tai yra ilgamečio įdirbio rezultatas“, – pernai sakė nuo pat pirmųjų metų apdovanojimų ceremonijos vedėjų, teikėjų, muzikantų ir ne retai svečių stiliumi besirūpinantis K.Rimdžius.

Aštuonerius metus vykstantys „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai pastaraisiais metais išties atsisakė apsiburbuliavusių megztukų. Tačiau tiek drąsos, kiek ant penktą kartą organizuotų M.A.M.A. – nė kvapo.

Peršasi išvada, kad Lietuvos dainininkės kur kas drąsesnės nei saugiai juodose suknelėse paskendusios aktorės. Ir apie palyginimą su ne tokiomis droviomis Holivudo žvaigždėmis nekyla nė minties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.