Kaip savo šypsena rūpinasi žinomi žmonės?

Žmonės pirmiausia išmoksta ne kalbėti, o šypsotis. Šypsena yra ne tik gražiausia puošmena, bet ir komunikacijos priemonė, kuria galima išreikšti jėgą, geras emocijas, meilę. Neseniai praūžusių „Sidabrinių gervių“ apdovanojimų svečiai dalinosi savo nuomone, ką jiems reiškia šypsena bei atviravo apie tai, kaip ja rūpinasi patys.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2016, 2:21 PM, atnaujinta May 23, 2017, 12:59 AM

Žinomų žmonių įpročiai

Renginio metu svečiai pripažino, kad šypsena jų gyvenimą išties padaro gražesniu. Stilistė Agnė Jagelavičiūtė mano, kad nors šypsena yra banalus, tačiau kartu ir ypatingas dalykas, kuriuo mes galime išreikšti beveik visas emocijas.

Žinomos gražuolės – modelis Solveiga Mykolaitytė ir „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė renginyje žurnalistams paatviravo apie tai, kas joms padeda išlaikyti spindinčias šypsenas. S. Mykolaitytė prisipažino, kad be įprastos dantų pastos, prižiūrėdama dantis reguliariai – du kartus per metus – atlieka dantų higieną. Tuo tarpu Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė teigė, kad be įprastų kasdienių ritualų šypsena rūpinasi papildomai balindama dantis.

Dviejų kartų taisyklė gražiai šypsenai

Klinikos „Grožio chirurgija“ gydytoja odontologė Rūta Abloževičienė pritaria nuomonei, kad šypsena praskaidrina kasdienį gyvenimą. Ji teigia, kad tuo metu, kai žmogus šypsosi, smegenims yra siunčiami signalai, kad jam viskas gerai ir jis iš tiesų pradeda jaustis laimingesnis.

R. Abloževičienė pasidalino labai paprasta dviejų kartų taisykle prižiūrint dantis: du kartus per metus reikia lankytis pas odontologą ir du kartus per dieną po mažiausiai dvi minutes dantis valyti dantų šepetėliu ir siūlu.

Rūpinantis savo šypsena, gydytoja odontologė siūlo aklai nesivadovauti bet kur randama informacija apie dantų priežiūrą, nes ji gali būti klaidinanti. Pasak jos, dantų priežiūroje naudojant buitines priemones galima sau pridaryti daugiau žalos negu naudos.

„Pati esu skaičiusi straipsnių apie tai, kad dantis galima balinti citrina ar braškėmis. Tačiau šių vaisių rūgštys tirpina dantų emalį ir dantys tampa negrįžtamai jautrūs“, – perspėja R. Abloževičienė.

Lygiai taip pat skeptiškai R. Abloževičienė įvertino ir patarimą dantų balinimui naudoti buitinę sodą, kuris neretai šmėsčioja internete. „Ji yra per grubi mūsų dantų emaliui ir gali jį subraižyti. Priešingai negu soda, kurią naudoja profesionalai atlikdami burnos higieną, mat ji yra švelni ir visiškai nekenkia dantų emaliui. Vis dėlto šios namų sąlygomis vartoti nederėtų“.

Gydytoja odontologė taip pat atsargiai vertina ekologišką dantų pastą. Pasak jos, ši dantų pasta tinka ne visiems, nes jos sudėtyje paprastai nebūna fluoro. Tyrimais įrodyta, kad įprastose dantų pastose esantis fluoras yra bene pagrindinis ingredientas saugantis dantis su nuo karieso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.