Agnės Gilytės patarimai: kaip tėvai turi atrodyti Rugsėjo 1-ąją

Rugsėjo 1-ąją vaikui žengiant į mokyklą svarbu elegantiškai, stilingai atrodyti ir jį lydintiems asmenims. Kas dera mokyklos šventėje ir ko vengti, savo mintimis pasidalijo stilistė Agnė Gilytė.

Įkvėpimo galima semtis iš žinomų žmonių.<br>Scanpix nuotr.
Įkvėpimo galima semtis iš žinomų žmonių.<br>Scanpix nuotr.
Stilistė Agnė Gilytė.
Stilistė Agnė Gilytė.
Liemenė kaip aktoriaus Reyno Reinoldso labai papuoštų tėvą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Liemenė kaip aktoriaus Reyno Reinoldso labai papuoštų tėvą.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Mados tinklaraštininkės Olivios Palermo apranga – puikus pavyzdys mamai Rugsėjo 1-ajai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Mados tinklaraštininkės Olivios Palermo apranga – puikus pavyzdys mamai Rugsėjo 1-ajai.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Santūrioji Kembridžo kunigaikštienė Catherine įkvepia visoms progoms.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Santūrioji Kembridžo kunigaikštienė Catherine įkvepia visoms progoms.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 31, 2016, 4:47 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:18 AM

Griežto protokolo kaip prezidentūroje ar karališkuosiuose rūmuose tokią dieną laikytis nereikia. Tačiau mokymosi įstaigoje negalima demonstruoti vulgarios, sportinės, per daug atviros ar nunešiotos kasdienės aprangos, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

„Būtų gerai, kad tėvai ne tik vaikus išpuoštų, bet ir patys tądien pasitemptų. Kaip per vestuves atrodyti nereikia, bet netiks ir džinsai su marškinėliais. Be to, dėmesys aprangai – tai ir puikus pavyzdys vaikams“, – sakė A.Gilytė.

Tėvas šventės metu galėtų rinktis džinsų ir marškinių, kelnių ir švarko ar džinsų ir švarko derinį.

„Labai stilingai atrodo liemenė, įdomesnis kaklaraištis. Džinsai gali būti juodi ar pilki. Kadangi vyrų garderobui atnaujinti ne tiek daug pasirinkimų, įvaizdį galima kurti spalvomis ir detalėmis. Vyro niekas taip nepuošia kaip marškiniai ir švarkas“, – pasakojo A.Gilytė.

Mamai tiktų kukli, subtili suknelė.

„Svarbu spalvos. Nebūtina pirmą rudens dieną šokti į tamsias ir niūrias spalvas, galima ieškoti kompromiso, pavyzdžiui, baltas kelnes derinti su pilku paltu. Dar galima pasimėgauti vasarišku lengvumu – rinktis pastelinius ar net ryškių spalvų akcentus. Vasarą buvo madinga balta – jei norėsis, neatsisakykite jos, kaip ir rausvos, žalsvos, rusvos“, – aiškino Agnė.

Vasariškas detales ji siūlo papildyti rudeniškais elementais iš jau parduotuvėse pasirodžiusių šaltojo sezono kolekcijų.

„Vėl madingas aksomas. Šio audinio kelnes galima derinti su šilkine palaidine ar vilktis subtilią aksomo suknelę. Taip atrodysite gana puošniai. Gero kirpimo balti ar kreminiai marškiniai su sijonu aukštu liemeniu – jau puošnu, nors ir nieko labai ypatingo“, – tikino ji.

Norinčioms į įvaizdį įlieti daugiau mados A.Gilytė siūlo rinktis ryškiaspalviais dryžiais margintas palaidines, išvaizdą pagyvinti įdomiais auskarais, stambesniais kaklo papuošalais.

Tam gali pagelbėti ir makiažo potėpiai, pavyzdžiui, raudonos rūdžių spalvos lūpų dažai. Tokiu atveju galima rinktis ir paprastesnį biuro tipo kostiumėlį, palaidinę įmantresne apykakle.

O ar dera mamoms avėti aukštakulniais?

A.Gilytė čia neįžvelgia nieko bloga – aukštakulniai tikrai tinkamas pasirinkimas, tačiau būtina pagalvoti apie Rugsėjo 1-osios aplinkybes: kur, ant kokios dangos vyks šventė.

„Pasidomėkite, kad nesugadintumėte gerų batelių ar nereikėtų visą šventę stipinėti ant pirštų galų. Galite rinktis batelius stora pakulne arba neaukštu kulnu, kokie dabar ir yra madingi“, – patarė ji.

Rugsėjo 1-osios apranga – tiesiog puošnesnio nei kasdien biuro stiliaus. Juk daugelis po šventės turės grįžti į darbovietę.

Puošiant vaiką stilistė patarė taip pat nepersistengti: pavyzdžiui, neįsprausti šešiamečio į kostiumą su varlyte – juk po ilgo laiko sutikę draugus vaikai nori ir kamuolį paspardyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.