Kodėl jokiais būdais nedera skalbti džinsų?

Garsios džinsus gaminančios kompanijos „Levi's“ generalinis direktorius Charlesas V. Berghas pareiškė – džinsų nedera skalbti. Niekada.

Kokybiškų džinsų nereikia skalbti, ypač skalbimo mašina.<br>ViDA Press nuotr.
Kokybiškų džinsų nereikia skalbti, ypač skalbimo mašina.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 3:33 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:22 AM

Žinoma, daugelis jūsų jau pasibjaurėjo tokiu verslininko pareiškimu. Kaip galima vaikščioti purvinais drabužiais? Tuo tarpu Ch.V.Berghas dėmes ant savo džinsų išvalo dantų šepetėliu. Ir valo jis tik dėmes.

„Aš tik noriu pažadinti klientus, kurie porą kartų pavilkėję džinsus automatiškai išmeta juos į skalbinių dėžę.

Kokybiškų džinsų nereikia skalbti, ypač skalbimo mašina. Tai daryti galima labai retai“, – tikino „Levi's“ generalinis direktorius.

Ch.V.Berghas argumentuoja, kad kokybiškus džinsus skalbimas tik gadina – skalbyklė pažeidžia audinį. Be to, tai vandens švaistymas.

Verslininkas nėra vienintelis džinsų gamintojas, tikinantis, kad nedera skalbti džinsų. „Hiut Denim“ tinklalapyje rašoma: „Džinsus geriausia skalbti kas šešis mėnesius. Kuo ilgiau jų neskalbsite, tuo ilgiau jūsų džinsai atrodys gerai“.

Anot „Hiut Denim“, skalbiant pasinaikina ir natūralus spalvos nusidėvėjimas, kuris atsiranda dėl rankų ar mobiliojo telefono kišimo į kišenes. Džinsai atrodo tikrai gerai tik tuomet, kai prisitaiko prie jūsų asmeninio dėvėjimo įpročių, kai tampa jūsų antra oda.

O kaip atsikratyti bakterijų, jei džinsų negalima skalbti? Džinsų gamintojai turi atsakymą ir į šį klausimą: nakčiai įkiškite džinsus į šaldymo kamerą arba pakabinkite juos lauke saulėtą dieną, kad vėjas juos prapūstų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.