„Coocoomos“ ir garsus slovakų menininkas pristato šilko skarelių kolekciją

Pirmą kartą „Coocoomos“ pristato šilko skarelių kolekciją sukurtą bendradarbiaujant su garsiu slovakų menininku Luka Brase.

Lietuvių prekės ženklo „Coocoomos“ ir garsus slovakų menininka Luka Brase'as pristato skarelių kolekciją.
Lietuvių prekės ženklo „Coocoomos“ ir garsus slovakų menininka Luka Brase'as pristato skarelių kolekciją.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2016, 9:34 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:29 AM

„Visiškai atsitiktinė pažintis mus suvedė bendram tikslui – sukurti išskirtinius, šilkinius aksesuarus. Visada norėjome turėti savo šilko aksesuarų kolekciją. Norėjosi, kad „Coocoomos“ šilko skarelės būtų ne tik spalvingas ir gražus aksesuaras, bet turėtų ir meninę vertę, todėl pasinaudojome šia galimybe įamžinti Luka Brase darbus natūraliame šilko audinyje“ – pasakojo „Coocoomos“ dizainerė Rūta Mackevičiūtė.

„Esame lietuviškas prekės ženklas, bet nenorime riboti savęs sienomis... Norime būti atviri ir mielai bendradarbiaujame su talentingais žmonėmis. Mūsų manymu, tokios koloboracijos skatina kūrybiškumą, galimybę pažvelgti į kitas kultūras, tapti įvairiapusiškesniais. Tai puiki galimybė lietuvišką prekės ženklą pristatyti Slovakijoje ir kitose Europos valstybėse, taip pat atvežti dalelę Slovakijos meno į Lietuvą“ – teigia dizainerė.

„Coocoomos“ skarelės – tai unikalūs, riboto leidimo natūralaus šilko aksesuarai, kurie ras vietą kiekvienos moters garderobe. Norime naujai pažvelgti į šį aksesuarą ir parodyti, kad jis gali būti ne tik kaklo puošmena, bet ir rankos riešo papuošalas, rankinės aksesuaras, fantazija švarko kišenėje.

Luka Brase – tai jaunasis Slovakijos talentas, meninkas ir fotografas, kurio darbai pasižymi įvairių technikų samplaika – piešinių, tapybos, animacijos, fotografijos, 3D efektų. Luka Brase jau dabar yra surengęs 18 personalinių parodų: Jungtinėse Amerikos Valstijose (Niujorke), Norvegijoje, Belgijoje, Olandjoje, Čekijoje, Vengrijoje, Austrijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Airijoje, Didžiojoje Britanijoje.

Darbuose jis fiksuoja savo gyvenimo kelionės įspūdžius, prisiminimus ir vizijas, kurias kaupia keliaudamas ir pažindamas pasaulį. Tai unikalūs, inovatyvūs darbai, kuriuose sukaupta daugybė jausmų ir emocijų ir visa tai glaudžiai susiję su dabarties kontekstu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.