Artėjant didžiosioms metų šventėms nuolat naujų iššūkių bei kūrybinių impulsų ieškanti Julija Janus maisto tinklaraštininkes pakvietė naujam iššūkiui – sukurti po patiekalą iš burokėlių taip, kad patiekalas vizualiai derėtų su šilkine suknele iš Kalėdinės „Julia Janus“ kolekcijos. Burokėlius dizainerė pasirinko sąmoningai, nes tai – sezoninė, viena populiariausių daržovių, puikiai tinkanti šventiniam stalui.
Priešpiečių metu dizainerės kurta šilkinė suknelė taip sulaukė daug dėmesio – ją pasimatuoti teko visoms kūrybiniame žaidime dalyvavusioms moterims. Netikėčiausia buvo tai, kad suknelė idealiai tiko visoms, nors ją matavosi visiškai skirtingų tipų moterys.
Visi pagaminti patieklai buvo patiekti originaliuose, moliniuose, rankų darbo „Julia Janus“ induose. Skirtingi jų skoniai puikiai papildė vienas kitą ir derėjo tarpusavyje. Žaidime dalyvavusioms gero maisto mėgėjoms tai buvo nauja, netikėta ir labai įdomi užduotis. Susėdusios prie bendro stalo, naujai įrengtoje dizainerės virtuvėje, ragauti ką tik pagamintų originalių patiekalų iš burokėlių, tinklaraštininkės ne tik džiaugsmingai pasidalino receptais, bet ir įvairiomis maisto gaminimo paslaptimis. Visi svečiai Julijos ir jos vyro, žinomo kino prodiuserio Stasio Baltakio namuose jautėsi tarsi artimiausių draugų būryje.
„Mano gyvenimo būdas yra toks, kad viskas – darbas, laisvalaikis, asmeninis gyvenimas – nedalomi. Todėl ir mano namai nedalomi. Savo namus su Stasiu kūrėme tam, kad jie tarnautų mūsų gyvenimo būdui“, – sakė svečius išlydėjusi dizainerė.
Jau antrus metus Julija kūrybiškai eksperimentuoja projekte „Mada ir maistas“, kurio esmė yra žaidimas – mada inspiruoja patiekalo gaminimą. Įkūrusi „Julia Janus“ mados ir gyvenimo stiliaus namus dizainerės kūryba tapo neatsiejama nuo maisto kultūros. „Mes kuriame madą žmonėms, jaučiantiems gyvenimo skonį ir mokantiems juo mėgautis. Mano gyvenimo būdas – neatsiejamas nuo geros virtuvės: labai mėgstu gaminti, domiuosi skirtingų šalių aukštąja maisto kultūra“, – sako dizainerė, vos prieš kelis mėnesius įsikėlusi į naujus namus, kuriuose įsirengė modernią lofto stiliaus virtuvę. – „Pakviečiau bendradarbiauti garsius restoranų šefus, dirbančius šiuolaikinės sezoninės šiaurės šalių virtuvės srityje, pati kūriau ir kuriu receptus, kurie iliustruoja, siejasi su mano kūryba – mada“.
Dizainerės kuriami drabužiai ne tik ją pačią, bet ir garsiausius šalies virtuvės šefus, inspiruoja ieškoti naujų, modernių, neįprastų skonių, spalvų ir faktūrų derinių. Pagaminti patiekalai lėkštėje pateikiami taip, kad maistas ir mada susilietų į vientiso stiliaus derinį.