Plėšikai Kaune nusiaubė garsenybių pamėgtą kailinių saloną, grobis – apie 100 tūkst. eurų

Plėšikai Kaune nusiaubė garsenybių pamėgtą kailinių saloną, grobis – apie 1000 tūkst. eurų.<br>B.Barret nuotr.
Plėšikai Kaune nusiaubė garsenybių pamėgtą kailinių saloną, grobis – apie 1000 tūkst. eurų.<br>B.Barret nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-09 15:15, atnaujinta 2018-02-09 23:34

Kaune vagys naktį įsibrovė į kailio ir odos gaminiais prekiaujantį saloną „Ekso“, veikiantį Šiaurės prospekte, „Norfos“ komplekse.

Nusikaltėliai nesitaikė į kitas po vienu stogu esančias parduotuves, nes jos domino tik dizainerės Editos Vendziulienės darbai. Policijos pareigūnams apie nusikaltimą 9 valandą 39 minutės pranešė į darbą atėjusi pardavėja.

Salono patalpos saugomos, tačiau įsibrovėliai sugebėjo dingti nepastebėti. Kriminalistai aiškinasi, kodėl neįsijungė saugos sistema ir kaip nusikaltėliai sugebėjo įsibrauti į vidų. Daugiau informacijos tikimasi gauti peržiūrėjus „Norfos“ prekybos centre įrengtų vaizdo kamerų užfiksuotus vaizdus.

„Ekso“ parduotuvėje prekiaujama ne tik vienetiniais, autoriniais kailiniais, liemenėmis, odinėmis kelnėmis, suknelėmis, striukėmis ar kostiumėliais, bet ir masinės gamybos produktais. Pastarieji vagišių nesudomino – su savimi jie išsinešė tik vertingus minėtos autorės dirbinius.

Padarytų nuostolių suma siekia maždaug 100 tūkst. eurų. Ji bus patikslinta atlikus likusiųjų daiktų inventorizaciją. Turtas buvo draustas.

Tiesa, dizainerės E. Vendziulienės kurtiems odiniams drabužiams ir kailiams neabejingos ir Lietuvos įžymybės. Prieš dvi dienas būtent šios autorės darbai pademonstruoti atidarant naują restoraną Kaune „Floros simfonija“.

Renginio metu paskutinį kartą buvo galima iš arti apžiūrėti prabangių audinių kailinius. Visus juos vagys išgabeno kartu su kitu savo grobiu.

Parduotuvėje nebeliko ir kailinių, su kuriais neseniai fotografas Gediminas Daškevičius įamžino renginių organizatorę Kristiną Kaikarienę.

Odinius drabužius E. Vendziulienė viešai pristatė „HOF“ viešbučio kieme vykusiame renginyje. Tuomet juos demonstravo Eglė Straleckaitė, Gerda Stiklickienė, Neringa Šiaudikytė ir kitos žinomos moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.