Garbanos paprastai? Įmanoma ir neaukojant miego

Intensyviai studijuojančiai merginai ar daug dirbančiai moteriai šiais laikais tampa iššūkiu kasdien atrodyti nepriekaištingai. Gerai, jei tarp paskaitų, darbo ir namų ruošos lieka laiko nusilakuoti nagams ar veidą atgaivinti kokia nors daug pastangų nereikalaujančia kauke. Ką jau kalbėti apie garbanų sukimą.

Žavias garbanas galima susisukti ir per pusvalandį.<br>D.Umbraso nuotr.
Žavias garbanas galima susisukti ir per pusvalandį.<br>D.Umbraso nuotr.
Žavias garbanas galima susisukti ir per pusvalandį.<br>D.Umbraso nuotr.
Žavias garbanas galima susisukti ir per pusvalandį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Žurnalistės eksperimentas

Mar 22, 2017, 7:34 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:47 AM

Dažnai su pavydu žiūrima į garsiąją stilistę Astą Valentaitę, kurios bangos kaskart krenta nepriekaištingai, tačiau nė nesinori galvoti, kiek laiko ji praleidžia prie veidrodžio. Ar, pavyzdžiui, stilistę Agnę Gilytę, į kurios garbanas pažvelgus, tiesiog tįsta seilė. Na, bet tai jau Dievo dovana.

Tai ką daryti? Ką daryti normaliai, laiką skaičiuojančiai moteriai, norinčiai gerai išsimiegoti, nenaudoti jokių varginančių senovinių bigudukų, tačiau bent jau retkarčiais pasimaivyti prieš koleges ir mylimąjį? Norinčiai pavasarį pučiant lengvam vėjui gatvėje atsainiai kedenti tas dieviškas garbanas...?

Pasirodo, yra išrasta modernių priemonių, Ačiū Dievui, greitai ir paprastai, be ilgo varginančio proceso, sukančių garbanas.

Gali būti, kad užgrūdusi galvą įvairiais kasdieniais klausimais, tokiais kaip: kaip pagaliau rasti laiko susitikti su drauge, kaip atsikelti anksčiau, kad liktų laiko pabėgioti ar pasigaminti NORMALIUS pusryčius, net nesugalvočiau parduotuvėje paieškoti tokių daiktų kaip naujasis „Philips ProCare Auto Curler„ – visai stilingai atrodantis modernus plaukų garbanoklis. Tačiau netikėtai prekės ženklo atstovai pasiūlė vieną tokį prietaisą išbandyti, nebeliko kur dingti – juk garbanos man labai tinka!

Tik viena maža arba didelė bėda… Plaukai itin nepaklusnūs – tiek juos susukti, tiek ištiesinti – tikras iššūkis. Skeptiškai nusijuokiau: na, gerai, pažiūrėkime, ar pavyks kas doro! Kankino ir kitos abejonės:

• kiek laiko truks sugarbanoti visas savo sruogas; • ar bus paprasta naudotis tuo daiktu (nelabai mėgstu sudėtingų, ypač, įtartinai modernių prietaisų); • ar man patiks prietaiso automatiškai susuktos garbanos ir kaip jos apskritai atrodys.

Kadangi stebuklais netikiu, rytą, kai nusprendžiau paeksperimentuoti su savo plaukais išbandydama naująjį „Philips“ garbanų prietaisą, atsikėliau kiek anksčiau. Maža ką, gal nepavyks, gal procesas užtruks ilgiau nei prognozuoju ir per savo norą atrodyti pritrenkančiai, vėluosiu į darbą. Kita vertus, kantrybe ilgai gražintis tikrai negaliu pasigirti.

Tiesa, viskas nebuvo taip blogai, kaip tikėjausi ir skeptiškas požiūris grožio salono žaidimus namie kiek pasikeitė.

Ką supratau išbandžiusi?

• Taip, stebuklų nebūna ir norint žavingų garbanėlių, tenka įdėti bent šiek tiek darbo;

• Netgi naudojantis pačiu patogiausiu prietaisu, derėtų prieš tai užmesti akį į jo instrukciją, nes būtina žinoti ir kaip tiek keli mygtukai „veikia“ – atspėti funkcijų garbanojimo technikos iškart nepavyko, bet perprasti nebuvo sunku;

• „Philips“ garbanokliu neįmanoma susukti man labiausiai patinkančių stambių garbanų, teko žaisti su kiek smulkesnėmis. Produkto reklaminėse nuotraukose mačiau kiek stambesnių garbanų vaizdą, tad gal trumpesnius plaukus nešiojančioms merginoms ir pavyktų – maniškiai pakankamai ilgi ir sunkūs;

• Vis tik, garbanas susukti pavyko! Ir, svarbiausia, be varginančių pastangų;

• Pasirodo, plaukus susukti garbanomis įmanoma greičiau nei per 30 minučių;

• Nepaisant procedūros paprastumo, nepaklusnių plaukų garbanojimas nenaudojant jokių fiksavimo priemonių nebuvo sėkmingas. Na, bet dėl to galima kaltinti ir mano plaukų specifiką;

• Garbanos gerokai pakelia nuotaiką netgi labai lietingą ir niūrią dieną.

Taigi, garbanų sukimas bent jau laiko atžvilgiu mano lūkesčius viršijo: neatidėliojant žadintuvo signalo ir kaip tinginiui nesivartant lovoje, pasipuošti įmanoma netgi keliantis įprastu laiku. Ryte gurkšnojant kavą ir klausantis muzikos tai gali tapti netgi visai maloniu procesu (prisiminus visus mechaninius suktukus ir jų išpeštus plaukus, net nupurto...).

Žodžiu, pavasari, ateik čia!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.