Plaukų stilistai siūlo: daugiau vasaros jūsų plaukams

 

Plaukų stilistai siūlo: daugiau vasaros jūsų plaukams.<br>Organizatorių nuotr.
Plaukų stilistai siūlo: daugiau vasaros jūsų plaukams.<br>Organizatorių nuotr.
Plaukų stilistai siūlo: daugiau vasaros jūsų plaukams.<br>Organizatorių nuotr.
Plaukų stilistai siūlo: daugiau vasaros jūsų plaukams.<br>Organizatorių nuotr.
Plaukų stilistai siūlo: daugiau vasaros jūsų plaukams.<br>Organizatorių nuotr.
Plaukų stilistai siūlo: daugiau vasaros jūsų plaukams.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 9:46 AM, atnaujinta Jun 2, 2017, 10:07 AM

Atsipalaiduokite, juk vasara! Pamirškite tiesintus plaukus, griežtas linijas ir biuro etiketą: tegul garbanose siaučia vėjas, o banguotose sruogose – jūros gaiva. Tokiomis nuotaikomis dalijasi Klaipėdos plaukų stilistai Audrius Polkis ir Alvita Vespenderytė, siūlantys idėjų pasisemti iš vyriškų ir moteriškų kirpimų bei dažymų kolekcijos M&M/MOVEMENT IN MOTION, arba „Judesys akimirkoje“.

„Atsisakėme aštrios geometrinės formos ir vasariškai pakylėtą emociją kūrėme per tūrį, apimtį, judesį, – apie šukuosenas pasakoja Alvita Vespenderytė. – Štai kodėl nematote nei vieno modelio tiesintais plaukais. Atvirkščiai, visų plaukuose daug judesio, bangų,  garbanėlių ar natūralios tekstūros plaukų, su trupučiu subtilaus ir skoningo chaoso. Tai be galo vasariška ir tobulai tipiniam lietuviškam plaukui tinkanti tendencija!“

Pasak Audriaus Polkio, kad „judesys“ plaukuose gerai atrodytų ir nevirstų paprasčiausia netvarka, pirmiausia turi būti atliktas kokybiškas kirpimas. Toks, kuris suvaldytų ar įrėmintų judančius, banguojančius plaukus: dinamika harmoninga tik tuomet, kai turi aiškią pradžią ir pabaigą. 

Spalviškai kolekcija atspindi dominuojančias optimistines tendencijas: šie metai tiesiog trykšta spalvomis tiek drabužiuose, tiek plaukuose. Nuo šviesiai rožinės, iki mėtinės ir skaidriai oranžinės, su trupučių sintetinio prieskonio – modelių plaukuose spalvoms duoklė atiduota ryškiomis sruogomis. 

Nors tokia šukuosena tinka daugeliui, tačiau jei plaukai labai stori, reikėtų būti atsargiems (kad nesigautų „grybo“ efektas), taip pat ji netiks itin plačiam veidui. 

Meistrų patarimas

Tokio kirpimo formavimas nereikalauja daug pastangų: jei plaukai ploni, geriausia naudoti purinančias priemones  (putas, gelį ar purškiamą toniką). Šiuolaikiškam šukuosenos užbaigimui tiks jūros efekto plaukų priemonės ir lakas: tiesiog purkškite priemonę ant plaukų ir gniaužykite pirštais plaukus, pūsdamos fenu.

Čia dominuoja bangos, judesys plaukuose, be griežtos formos, bet suvaldytais ir nenuobodžiais plaukais. Kamilei parinkta persikinė, daug vario turinti spalva, pagal jos šviesią, šiltą odą ir pilkšvai žalias akis.

„Tokio kirpimo nerekomenduočiau klientams labai plonais, negausiais plaukais,“ – perspėja A.Vespenderytė.

Meistrų patarimas: 

Šukuosenos priežiūra paprasta: banguoti plaukai yra sausi ir stipriai sugeria drėgmę, tad formavimo priemones verčiau tepkite ant kuo šlapesnių plaukų – kad jos tolygiau pasiskirstytų ir susiformuotų gražesnės garbanos. 
 
Kadangi kolekcijoje dominuoja tempas, sportas, miestas, modeliui EDVINUI buvo parinkta grafito asfalto plaukų spalva su elektrinės spalvos sruogomis. Spalvinis sprendimas parinktas pagal vaikino skaisčią, šviesią veido odą, šaltas, pilkas akis. 

Edvinui gerokai patrumpinti plaukai: išlaikant vyrišką formą ir atsižvelgiant į plauko struktūrą, palikti ilgesni kirpčiai, todėl galimi net keli sušukavimo variantai. Vienas iš jų –viską šukuoti į viršų, atveriant ir prailginant veidą. Kitas sušukavimas – į bet kurią pusę ant veido krentantys kirpčiai. Toks kirpimas tinka storiems, banguotiems plaukams. 

Meistrų patarimas: 

Kad plaukai įgautų lengvo judesio ir kartu pabrėžtumėte jų struktūrą, naudokite garbanotų plaukų formavimui tinkamas priemones. Priemonę rekomenduojama tolygiai skirstyti ant kuo drėgnesnių plaukų. Galima plaukus džiovinti difuzoriumi arba tiesiog leisti išdžiūti natūraliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.