Kanai nuvylė ir stebino: nuo basučių krūmuose iki suknelių varžytuvių

Prancūzijoje jau 70-ąjį kartą išdalyti bene prestižiškiausi kino industrijos apdovanojimai – Auksinės palmės šakelės. LRT televizijos laidų prodiuserė ir kino kritikė Lolita Bytautaitė (50 m.) Kanų kino festivalyje dalyvavo jau dvidešimtą kartą, tačiau teigia, kad keturis tūkstančius žurnalistų iš viso pasaulio sutraukęs renginys šiemet kiek nuvylė.

 Lolita Bytautaitė Kanų kino festivalyje.<br>Organizatorių nuotr.
 Lolita Bytautaitė Kanų kino festivalyje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

EDVARDAS ŽIČKUS

Jun 7, 2017, 1:55 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:56 PM

Moteris pasakojo, kad anksčiau viskas vykdavo labai ištaigingai, puošniai, buvo sustyguota iki menkiausių smulkmenų, o dabar – gana chaotiškai.

„Kai ten 1997-aisiais vykau pirmą kartą, kad gaučiau žurnalisto akreditaciją, turėjau pildyti daugybę dokumentų, pereiti atranką, su organizatoriais bendrauti telefonu. Dabar filmų peržiūrose sutinku ir naujai iškeptų tinklaraščių atstovų. Patekti į festivalį tapo paprasta. O ten dirbti sudėtinga, nes, atstovėjęs didžiulę eilę į filmo peržiūrą, į salę gali ir nepatekti, tad turi atvykti prieš valandą ar dvi iki filmo pradžios.

Visur labai daug apsaugos, nors ji tikrai profesionaliai atlieka savo darbą. Net raudonas kilimas tapo labiau mados podiumu, kur vyksta suknelių varžytuvės, o ne garbingu taku į vieną iškiliausių kino pramonės metų renginių“, – viešnagės Kanuose užkulisiais dalijasi L.Bytautaitė.

Vis dėlto žingsniuoti fotografų blyksčių nutviekstu raudonu kilimu teko ir lietuvei. Ji džiaugiasi, kad jos įvaizdžiu šiemet pasirūpino dizaineris Vaidas Macas, todėl tarp kino garsenybių ir būrio žiniasklaidos atstovų kino kritikė jautėsi puikiai.

„Viskas priminė maratoną. Organizatoriai su būriais asistentų stengiasi, kad ant raudono kilimo nesusidarytų eilės, kad žvaigždės žingsniuotų atskirai nuo kitų svečių, tad kai reikia, paprastieji tiesiog pastumiami pirmyn. Pakeliui į ukrainiečių filmo „Nuolankioji“ premjerą krūmuose mačiau paslėptas bekulnes basutes. Matyt, po premjeros damos vėl nusispiria aukštakulnius ir patogiai grįžta į viešbutį.

Nors žurnalistai į Kanus vyksta dirbti, jiems galioja toks pat aprangos kodas kaip ir visiems: vyrams privalomas smokingas ir varlytė, moterims – vakarinė suknelė ir aukštakulniai.

Pernai viena moteris buvo neįleista, nes atėjo avėdama žemakulnius. Pasibaisėjusi tokiu organizatorių elgesiu aktorė Julia Roberts į apdovanojimų ceremoniją atėjo vilkėdama garsaus dizainerio drabužį ir... visai be batų. Žinoma, ji buvo įleista. Taip J.Roberts norėjo pademonstruoti, kad Kanuose svarbiau turėtų būti kinas, o ne apdarai“, – pasakoja ką tik iš Prancūzijos grįžusi žurnalistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti