Stiliaus patarimai: kaip suspindėti šimtadienyje ir atrodyti išskirtinai

Kauno abiturientus ir studentus įsuko šventinis šimtadienių bei mediumų smagratis. Ne vieną savaitę ir net mėnesį galvą dėl to, kaip atrodys per šventę, sukę jaunuoliai jau rodo išmonę. O ką apie jų stiliaus pojūtį mano grožio bei mados kūrėjai?

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto odontologijos studentai atšventė studijų vidurį simbolizuojantį mediumą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos sveikatos mokslų universiteto odontologijos studentai atšventė studijų vidurį simbolizuojantį mediumą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2018, 7:16 AM, atnaujinta Feb 26, 2018, 8:23 AM

Šimtadieniai ir mediumai – pastaruoju metu ypatingos šventės. Vienos jų tampa kone Holivudo garsenybių vakarams prilygstančiomis prabangiomis puotomis su raudonu kilimu, fejerverkais ir gausybe fotografų.

Kitos švenčiamos jaunimo pamėgtuose klubuose su žinomais renginių vedėjais ir iki paryčių trunkančiais šokiais.

Šiai šventei įprastai ruošiamasi nuo pat mokslo metų pradžios. Ypač daug dėmesio skiriama aprangai, šukuosenoms, makiažui.

Jaunuoliai taikosi į prabangą

Pasidairius po pastaruoju metu dažną vakarą Kaune vykstančias moksleiviškas ir studentiškas šventes dažnai akį patraukia elegantiškas, subtilus ar jaunatviškai drąsus, net ekstravagantiškas dalyvių stilius.

Bet netrūksta ir jaunuolių, kurie žūtbūt stengiasi kopijuoti itin prabangių vakarėlių žvaigždes.

Tuomet merginos bando prilygti įmantrių renginių viešnioms, vilkinčioms ilgas sukneles atviromis nugaromis ar atvirai pūpsančiomis krūtimis ir avinčioms keliolikos centimetrų aukščio aukštakulniais. O vaikinai spraudžiasi į frakus ar smokingus.

Dalis moksleivių ir studentų šiose šventėse primena į vestuves susiruošusius vidutinio amžiaus piršlius ar svočias. Tokiais juos paverčia greičiausiai skolinti kostiumai ir iš nuomos salonų išnuomotos blizgios, pūstos, dažniausiai ne pagal amžių parinktos suknelės, galvas puošiantys kuodai ar buteliuku plaukų lako sutvirtintos garbanos.

Dažname šimtadienyje ar mediume vaikšto bent po kelias tarsi pramogauti į naktinį erotikos klubą susiruošusias merginas.

Patarė nemėgdžioti papūgų

Drabužių dizainerė Audronė Bunikienė yra kūrusi ne vieną drabužį šimtadienio, mediumo ar išleistuvių šventei.

„Besiruošiantiems į šią šventę kaskart siūlau nepamiršti dviejų dalykų – amžiaus ir savo charakterio. Privalote atrodyti jaunatviški, žaismingi ir puikiai jaustis. Pasenti tikrai suspėsite. Todėl džiaugitės ir spinduliuokite jaunystę. O apsivilkę jūsų prigimties neatitinkančius drabužius jausitės nepatogiai“, – kalbėjo dizainerė.

Šimtadienio ar mediumo dalyvėms A.Bunikienė patarė vengti vadinamojo papūgiško įvaizdžio ir drabužių pernelyg giliomis iškirptėmis.

Taip pat nereikėtų pamiršti dar vienos įvaizdžio taisyklės – prie suknelės priderinti apavo.

Drabužių kūrėjas ir Kauno technologijos universiteto mados tendencijų lektorius Kęstutis Lekeckas pirmiausia patarė atkreipti dėmesį į erdvę, kur vyks šventė. Kaimo sodyboje turbūt nelabai tiks frakas, prabangus kostiumas arba ilga suknelė su aukštakulniais.

„Toje vietoje atrodyti reikėtų kur kas laisviau ir paprasčiau, o vykdami į sodybą jaunuoliai neretai pasirenka puošnią, klubui ar restoranui tinkančią aprangą. Arba atvirkščiai – į prabangią vietą, kurioje patiestas raudonas kilimas, rengiasi labai paprastai“, – įvaizdžio klaidas vardijo K.Lekeckas.

Šimtadienio ir mediumo šventės dalyvius jis ragino būti drąsius, nebijoti eksperimentuoti, ieškoti naujų siluetų ir derinių, jeigu patinka, rinktis ryškias spalvas. Vengti niūrių, solidumo suteikiančių spalvų.

„Merginos turėtų siekti parodyti savo jaunatviškumą, kūno grožį, nebijoti vilktis atvirų, bet jokiu būdu ne vulgarių drabužių.

Yra daugybė būdų, kaip atrodyti jaunatviškai, išskirtinai, lengvai. Vaikinai nebūtinai turi vilktis klasikinį kostiumą“, – aiškino dizaineris.

Ragina nebijoti suspindėti

Stiliaus žinovas Linas Zienius įsitikinęs, jog kiekvienas šventei pasiruošęs ir išskirtinį, drąsų įvaizdį pademonstruoti nepabūgęs jaunuolis vertas susižavėjimo.

„Daugeliui jaunų žmonių šimtadienis tampa pirmąja didele vieša švente. Kodėl į ją nepasipuošus? Kodėl nesilygiuoti į Holivudą, jeigu renginys vyksta ištaigingoje aplinkoje?

Puiku, kad kai kurios merginos sugeba tapti vakaro žvaigždėmis ir šventėje suspindėti taip, kad klasės draugai ir mokytojai aikteli iš nuostabos“, – kalbėjo L.Zienius.

Didžiausia jaunatviškos šventės stiliaus klaida – merginos, atrodančios ne kaip dvyliktokės, o primenančios savo mamas. L.Zienius aprangoje taip pat siūlo vengti vulgarumo ir kičo.

Visažo specialistė Inga Bilindaitė sakė pastebėjusi, jog reta mergina į šimtadienio ar mediumo šventę eina be makiažo.

„Dalis merginų šiek tiek pasigražina pačios ar padedamos draugių. Bet daugelis kauniečių naudojasi profesionalių vizažistų paslaugomis“, – tikino specialistė.

Šįmet tik kelios jos klientės pageidavo vadinamojo „nuogo“ makiažo, taip mėgstamo filmų kūrėjų, kai subtiliai išryškinamas natūralus grožis.

Dalis abiturienčių pageidauja šventinio blizgumo, ypač ryškių blizgių akių šešėlių, spindinčių lūpų.

„Netrūksta merginų, kurioms šimtadienio proga profesionaliai makiažas atliekamas pirmąkart. Kai kurios įsivaizduoja, kad jeigu jos už tai moka, turi atrodyti itin ryškiai. Dažna visai nesibaimina, kad toks makiažas ją paverčia gerokai vyresne dama“, – kalbėjo specialistė.

Nori nepamirštamos šventės

Žilvinas Stankevičius

Renginių organizatorius

„Šimtadieniams, kurie įprastai švenčiami vasarį ar kovo pradžioje, Kauno mokyklų abiturientai pradėjo ruoštis kone prasidėjus mokslo metams.

Moksleiviai daug dėmesio skiria įvaizdžiui, perka, nuomoja, siunčiasi iš užsienio, pas žinomus dizainerius siuvasi drabužius. Ieško plaukų stilistų, vizažo specialistų. Tačiau jaunimui svarbu ne tik tai, kuo jie rengsis ir kaip atrodys.

Abiturientai nori, kad jų šventės būtų nepamirštamos, linksmos, jaunatviškos, jose netrūktų staigmenų, žinomų pramogų pasaulio atstovų, garsių grupių, aktorių, magų.

Šįmet moksleiviai ypač daug dėmesio skiria oficialiai renginio daliai: samdo režisierius, aktorius, kartu kuria scenarijus, pageidauja šiuolaikinių technologijų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.