Pavasario-vasaros kolekcijoje pristatytas praktiškiausias šio sezono drabužis

Už lango bundant gamtai, „ROBI AGNES” ženklo kūrėjos Roberta Vasiliauskienė ir Agnė Zokaitė-Stakauskienė pristato pavasario ir vasaros naujienas bei tendencijas. Į Lietuvos moterų spintas beldžiasi gaivių, džiaugsmingų spalvų megztiniai, kardiganai ir džemperiai. Graži ir laiminga – taip jaučiasi kiekviena, apgaubta šio ženklo kurtais drabužiais.

Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 11:21 AM

„Be free, be wild, be happy! Būk laisva, būk pašėlusi, būk laiminga!“ drauge su pavasariu skelbia ženklo sumanytojos.

Roberta ir Agnė yra dėmesingos, jos įsiklauso į moteris, kuria būtent joms.

„Dienomis, kai apima šviesi vidinė ramybė, jaukumas, kai rytas prasideda puodeliu gardžios kavos, o pavasarinė saulė ima švelniai bučiuoti skruostus, gera šmurkštelėti į kašmyro ir merino vilnos džemperį. Jis šiltas, idealiai tinkamas tokiu oru, modernus, patogus, dailiai atrodys ir prie džinsų, ir prie pieštuko formos sijono,“ – sakė viena iš ženklo įkūrėjų A.Zokaitė-Stakauskienė.

Šis kūrybinis duetas įkvėpimo ir naujų idėjų semiasi keliaudamas. Abi mėgsta pažinti naujas kultūras, žavisi didelių miestų dvasia, kvapais, mielai stebi žmones, gatvės madą, jų drąsą, laisvumą, įvairovę.

„Tokios kelionės ne tik suteikia poilsio, bet ir pažadina kūrybines galias, motyvuoja. Tada būname pilnos jėgų, naujų sumanymų,“ – teigė R. Vasiliauskienė.

Abi kūrėjos yra įsimylėjusios Nidą, tad net didžiausiame darbų sūkuryje stengiasi ištrūkti į šią subtilią laukinės gamtos ir ramybės oazę. Didelė dalis „ROBI AGNES“ fotosesijų gimsta būtent čia – jūros, kopų ir pušų apsuptyje.

„Nida mus įkvepia, čia mes jaučiamės gamtos dalimi, tad ir mūsų kurtuose rūbuose galima pajusti tą atmosferą, lengvumo, laisvės nuotaiką,“ – šypsojosi kūrėjos ir išduoda paslaptį, kad šį kartą pradžiugins naujomis plazdančiomis vėjyje suknelėmis.

„Apsirengusios jomis net ir miesto šurmulyje akimirkai pajusite saulės šilumą ant savo odos, jūros druską plaukuose ir tą gaivų atostogų dvelksmą“, sakė jos.

Nerūpestingoms, svajonių ir romantikos kupinoms vasaros dienoms prie jūros tiks naujieji siaustiniai. Kaip gera vaikščioti smėlėtu paplūdimiu, stebėti besileidžiančią saulę, gerti į save tą atostogų lengvumą, nerūpestingumą, tad siaustiniai „Cloe“ ir „Zoe“ bus nepakeičiami ir labai mieli draugai.

Įvairios šalys, kraštai, papročiai paskatino į savo gyvenimą ir garderobą įsileisti vis daugiau spalvų.

„ROBI AGNES“ kūrėjos džiaugiasi, jog atėjo metas, kai ir lietuvės nebenori slėptis po tamsiomis, liūdnomis spalvomis, bet trokšta būti ryškios, įdomios ir matomos. Spalvos, raštai ir švelnutė šimtaprocentinės merino vilnos „Alice“ – tikras lobis ir džiaugsmo užtaisas. Labiau mėgstančių modernią, įdomesnę klasiką laukia „Brigitte“ – įvairių raštų bei skirtingos sudėties siūlų megztinis – tarsi laiškas iš kelionių atsiminimų, sukeliantis malonius jausmus ir norą šokti iki ryto.

Moterys teigė, jog kurti jas skatina vidinė savijauta, harmonija su savimi ir aplinka. „Kūryba gimsta ne iš trūkumo, o iš pertekliaus. Labai sunku kurti, kai esi pavargęs, be nuotaikos, o ir oras apniukęs. Visai kas kita, kai ištrūksti iš kasdienybės, kai skiri sau laiko, pailsi – tada ir gimsta tie gražūs dalykai,“ – sakė moterys.

Roberta ir Agnė yra įsitikinusios, kad tas pilnatvės jausmas išsilieja skirtingomis formomis: vieni eina savanoriauti, kiti šokti, treti piešti, o štai joms norisi kurti šilumą, švelnumą ir džiaugsmą kitoms moterims – šiandien jų megztiniai vis plačiau užkariauja klienčių širdis.

Kūryba nėra lengvas pasisekimas iš pirmo karto ir kartais norint pasiekti trokštamą rezultatą tenka daug kartų bandyti iš naujo. „Nepaprastai malonus jausmas apima, kai tave pasiekia tavo gaminys toks, apie kokį svajojai, kokį matei savo vizijose. Saldus tas momentas, malonus širdžiai. Bet būna, kad atvyksta gaminys, o tu matai, kad jis dar toli gražu ne toks, koks turi būti, dar toli iki tobulumo, laikas spaudžia, bet turi mėginti iš naujo. Tokiomis akimirkomis yra ir nerimo, ir jaudulio, ir streso. Svarbu nepasiduoti, tikėti savo jėgomis,“ – sakė A.Zokaitė-Stakauskienė.

„ROBI AGNES“ joms yra visas gyvenimas: ir gulasi su mintimis apie jį, ir keliasi, ir nerimauja, o visų labiausiai džiaugiasi, kai rašo laimingos klientės.

„Mes būname tokios laimingos, kai pamatome, kaip žmonės džiaugiasi mūsų gaminiais. Štai neseniai gavome žinutę iš vienos savo klientės. Šiuo metu visame pasaulyje vyksta viena mados savaitė po kitos, o ji keliauja po jas pasipuošusi mūsų megztiniais. Didžiuojamės, kad mūsų kūriniai susilaukia komplimentų, jais domimasi ne tik Lietuvoje, bet ir svetur,“– pridūrė R. Vasiliauskienė.

Paklaustas apie tokios sėkmės formulę, duetas šypsojosi: „Jokios paslapties čia nėra. Formulė labai paprasta: begalinės pastangos, tikėjimas tuo, ką darai ir lašas atsitiktinės sėkmės,“ – teigė Roberta. Tuo metu, antrindama jai Agnė sakė, kad be gero kolektyvo pasiekti tikslų būtų daug sunkiau, todėl tinkami žmonės tinkamoje vietoje yra be galo svarbu. Štai visi šitie dalykai ir lėmė ženklo augimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.