Ką vertėtų žinoti apie dantų balinimą

Naujoje laidoje apie vestuvių planavimą „Nuotakos užrašai“ laidos vedėja Viktorija Šaulytė aiškinasi, ne tik, kaip planuoti vestuves, bet ir kada verta pradėti rūpintis savo, kaip nuotakos išvaizda. Ir jeigu daugelis mano, kad užtenka tik gražios vestuvinės suknelės ir makiažo, iš tiesų taip nėra. Tobulas nuotakos įvaizdis prasideda nuo tobulos šypsenos, o kaip tokią turėti pataria odontologijos klinikos „Centro Denticija“ burnos higienistė Sandra Petrovaitė.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 5, 2018, 3:26 PM, atnaujinta Apr 5, 2018, 5:19 PM

Ar dažnai kreipiasi į jus būsimos nuotakos ir jaunikiai?

Būsimos nuotakos kreipiasi ištisus metus, bet didžiausias bumas vasaros mėnesiais. Tradiciškai daugiau pastangų savo šypsenai skiria moterys, bet vis daugiau vyrų lygiai taip pat nori atrodyti nepriekaištingai tą lemtingą dieną, todėl džiugu, kad vis dažniau būsimi jaunavedžiai ateina balinti dantis kartu.

Ar tiesa, kad dantys po balinimo, vėliau labiau pageltonuoja ar pradeda gesti?

Apie balinimą prikurta daugybė mitų ir dauguma iš jų yra netiesa. Jeigu procedūrą atliekate odontologijos klinikoje, tai visiškai saugu ir patikima. Dantims gali pakenkti nebent per ilgas arba per dažnas dantų balinimas. Kiek ilgai dantys išliks balti priklauso nuo jūsų mitybos, žalingų įpročių ir individualios higienos, bet jie tikrai netamsėja, nebent sugrįžta į buvusią spalvą.

Prieš kiek laiko būsimi jaunavedžiai turėtų kreiptis dėl dantų balinimo?

Jeigu dantys nepažeisti karieso ir yra sveiki, užtenka kreiptis likus kelioms savaitėms iki vestuvių tam, kad atliktumėte burnos higieną ir balinimą po jos.

Kokie yra balinimo būdai?

Dantų balinimą galima atlikti namuose arba pas gydytoją odontologą kabinete. Populiariausios dantų balinimo priemonės namuose yra įvairios pastos, juostelės arba dantų kapos. Gydytojas odontologas, balinimą atlieka lazeriu arba specialia lempa.

O ką rekomenduojate jūs – namuose ar klinikoje?

Iš tiesų nerekomenduoju eksperimentuoti namuose ir pačioms dantis balinti vestuvių išvakarėse, nes tai gali sukelti ilgalaikį dantų jautrumą ar pakenkti virškinimo sistemai.

Kokia technologija naudojama Jūsų klinikoje?

Klinikoje „Centro Denticija“ naudojame saugiausią ir pažangiausią sistemą „Beyond“. Tai speciali LED lempa, kurios filtravimo sistema neleidžia prasiskverbti žalingiems ultravioletiniams spinduliams į danties audinius, o aukšto intensyvumo mėlyna šviesa paspartina balinimo procesą. Dantų jautrumo riziką sumažina šaltos šviesos spindulys.

Kiek užtrunka visa procedūra?

Jeigu dantys sveiki ir nepažeisti karieso, šią procedūrą galima atlikti vieno vizito metu ir užtrunka iki dviejų valandų.

Ar tai skausminga?

Procedūra visai neskausminga, kartais pacientai jaučia laikiną jautrumą iki 24 val.

Kada galima pamatyti, kiek pabalo dantys?

Rezultatas matomas iš karto ir dantys pabąla nuo dviejų iki šešių tonų.

Ar reikalingas specialus pasiruošimas prieš procedūrą?

Norint gauti maksimalų rezultatą būtina atlikti profesionalią dantų higieną, kurios metu pašaliniame dantų akmenis ir minkštą apnašą. Tuomet iškart galime balinti dantis. Prieš procedūrą dantenos ir minkštieji audiniai apsaugomi izoliuojančia medžiaga, dantys padengiami balinamuoju geliu, o procesą pagreitina speciali LED lempa.

Kokia turi būti dantų priežiūra po balinimo?

Po dantų balinimo reikėtų kiek įmanoma rečiau vartoti dažančius produktus – kavą, arbatą ir raudoną vyną. Jeigu dantys valomi taisyklingai, o profesionali burnos higiena atliekama reguliariai - visiškai šių produktų atsisakyti nereikia.

Ar galima nuo antibiotikų, pavyzdžiui, tetraciklino, pajuodavusiems dantims?

Dantų sistema „Beyond“ yra sukūrusi specialią medžiagą antibiotikų pažeistiems dantims, tik svarbu žinoti, kad procedūrą gali tekti pakartoti kelis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.