Ilgalaikis makiažas: kada jį daryti ir kokioms moterims jis tinka

Pradėjus šiltėti orams nori nenori mintys ima suktis apie atostogas, jūra, paplūdimį. Po šaltos žiemos kiekvienas žmogus būna išsiilgęs nusimesti tuos sunkius drabužius ir apsivilkti kažką lengvesnio. Ne paslaptis, kad būtent šiuo metu, ypač moterų tarpe, padaugėja sportuojančiųjų, prasideda naujų kažkur išgirstų dietų maratonas. Ir viskas dėl to, kad per atostogas atrodytume patys sau ar kitiems bent kiek dailesni.

Dažniausiai ilgalaikį makiažą renkasi 25-40 metų amžiaus užimtos, veiklios bei kasdieninėje rutinoje skubančios moterys, kurios ryte nori prailginti miego ar kavos gėrimo ritualo laiką.<br> 123RF nuotr.
Dažniausiai ilgalaikį makiažą renkasi 25-40 metų amžiaus užimtos, veiklios bei kasdieninėje rutinoje skubančios moterys, kurios ryte nori prailginti miego ar kavos gėrimo ritualo laiką.<br> 123RF nuotr.
 L.Vaitkaitienė.
 L.Vaitkaitienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-04-08 14:11

Deja, moterys žino, kad net jei sportuosi treniruokliuose sunkiai, kaip vergas jūrinėse galerose, ir maitinsiesi pagal naujausią girdėtą dietą, vistiek neatrodysi tobulai be makiažo. Taip, šis rutina tapęs kasrytinis užsiėmimas, visiškai nesiderina su atostogomis, kada norisi patinginiauti ir nedaryti to, ką mes darome įprastą dieną. Jau nekalbant apie tai, kad per vargus atliktą ilgąją rytinę procedūrą be jokių skrupulų gali nuplauti sūrus jūros vanduo. Gerai, kad ir čia yra išeitis.

Artėjant atostogoms yra juntamas padidėjęs poreikis ir ilgalaikio (permanentinio) makiažo srityje. Apie šį makiažo būdą turbūt yra girdėjusi kiekviena moteris. Deja, ne visos moterys yra su tuo tiesiogiai susidūrusios ir joms iškyla įvairių klausimų.

Pasak ilgalaikio makiažo meistrės Lauros Vaitkaitienės, moterys, skubančios prieš atostogas pasidaryti permanentinį makiažą, neretai nusivylia sužinojusios, kad atlikti šią procedūrą reikalingas laikotarpis pasiruošimui prieš procedūrą ir po procedūriniam gyjimui. Sugalvojusioms rytoj užbėgti į saloną ir poryt išskristi prie Viduržemio jūros, toks planas tikrai neišdegs.

„Procedūras rekomenduojama atlikti minimum 2 savaitės iki planuojamų atostogų. Toks laikotarpis reikalingas, kad oda sugytų. Tų 2 savaičių laikotarpyje rekomenduojama vengti saulės vonių. Į tai turėtų atkreipti dėmesį ir tos moterys, kurios planuoja odos paruošimą soliariume. Po procedūriniu laikotarpiu apie 2 savaites rekomenduojama nesinaudoti pirtimi, baseinu, maudynėmis ežere, jūroje. Atliktos procedūros zonoje netepti kosmetinių priemonių, makiažo, neatlikti kosmetologinių procedūrų“, – sako L.Vaitkaitienė.

Meistrė užsimena ir apie galimas kontraindikacijas sutrukdančias atlikti klientės ilgai planuotą procedūrą. „Moterims turinčioms odos susirgimų ar sergančioms reikėtų pasidomėti apie kontraindikacijas. Dažniausios kasdieninėje praktikoje pasitaikančios – tai diabetas, juostinė puslelinė, įvairios autoimuninės odos ligos. Reikia pabrėžti, kad tai dažniausiai pasitaikainčios kontraindikacijos, bet tai nereiškia, kad toks dalykas yra dažnas. Kontraindikacijos pasitaiko nedažnai, todėl svajonačioms apie tokį pasigrąžinimą moterims nereikėtų gąsdintis, o iškilus klausimų tiesiog individualiai konsultuotis su meistru. Prieš kiekvieną procedūrą yra pildoma kliento anketa ir tuo metu yra išsiaiškinama situacija. Be to, įprasta praktika, kad jau prieš vizito registraciją, telefonu yra aptariamos įvarios numatomos procedūros detalės“, – sako meistrė.

L.Vaitkaitienė pastebi, kad vienas iš pagrindinių ilgalaikio makiažo ilgaamžiškumo faktorių – odos tipas. „Mišrios, linkusios į riebumą bei riebos odos savininkėms atnaujinti procedūrą teks greičiau nei moterims su sausu odos tipu. Retai, bet pasitaiko atvejų kuomet sausoje odoje implantuotas pigmentas puikiai įsisavinamas ir korekcija po mėnesio nėra reikalinga. Be abejo, didelę įtaką turi ir klientės priežiūra po procedūriniu laikotarpiu, – sako L.Vaitkaitienė. – Atsakant į dažnai užduodamą moterų klausimą „kaip ilgai išlieka ilgalaikis makiažas?“ reikėtų paminėti pagrindinius faktorius. Tai – jau aptartas – odos tipas, imuniteto silpnumas/stiprumas, moters amžius bei atlikimo technika, kurią pasirenka klientė ir meistras.“

L.Vaitkaitienė su šypsena apibendrina: „Senjorė su sausa oda bei silpnesniu imunitetu, kas yra normalu su amžiumi, yra ideali klientė ilgalaikiui makiažui išlikti“. Bet meistrė pastebi, kad dažniausiai šią procedūrą renkasi 25-40 metų amžiaus užimtos, veiklios bei kasdieninėje rutinoje skubančios moterys, kurios ryte nori prailginti miego ar kavos gėrimo ritualo laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.