Dainininko Arvydo Vilčinsko sūnus kuria nerealius papuošalus

Dainininko Arvydo Vilčinsko sūnus Liudvikas Vilčinskas (34 m.) prieš kelerius metus įžengė į muzikos sceną ir uždainavo su garsiomis Lietuvos atlikėjomis. Tačiau vyras turi dar vieną aistrą – jis kuria prabangius papuošalus iš balto angliško porceliano ir neseniai pristatė naują kolekciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jan 3, 2015, 6:47 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:16 AM

Kaune gyvenantis dainininkas, kompozitorius ir juvelyras tikino nesinaudojantis žinoma tėvo pavarde, nors neslėpė, kad polinkis kurti užprogramuotas genuose.

„Jei ir mėginčiau bėgti nuo savo prigimties, būčiau tuo, kuo lemta. Jausmas muzikai toks stiprus, kad su juo išsiskirti neįmanoma. Tačiau juvelyrika mane taip pat stipriai užvaldė“, – tikino vyras, kurio gaminius užsienyje žymi ženklas „Jewellery Porcelain by Liudvikas“, o Lietuvoje ant jo kūrinių puikuojas užrašas „Liudviko porcelianas“.

Ne tik itin stilingų, bet ir žaismingų balto angliško porceliano papuošalų, dekoruotų platina, sidabru bei auksu, kolekcija akį traukia prabanga, ištobulintomis formomis.

L.Vilčinsko kurtų kaklo vėrinių, auskarų, apyrankių, pakabučių iš porceliano kainos nėra mažos – kainuoja nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų. Tačiau darbai turi išliekamąją vertę, nes yra tvirti, prabangūs, ilgaamžiai, puošti brangiaisiais metalais.

Kiekvienas darbas auksu arba platina pažymėtas raidėmis LP, reiškiančiomis „Liudviko porcelianas“, virš jų – stilizuota karūna.

„Kurdamas tikiuosi, kad šie papuošalai prie moters tarsi prilips, pritrauks jai daugybę komplimentų ir keliaus iš kartos į kartą: motinos juos dovanos dukterims, senelės – vaikaitėms“, – kalbėjo pašnekovas.

Vilniaus dailės akademiją baigęs menininkas tikino, kad nuo kūrinio idėjos iki jos įgyvendinimo paprastai praeina ne mažiau nei mėnuo, o kartais ir pusė metų. Visą kolekciją L.Vilčinskas sukūrė per metus.

Pagrindinis menininko kūrybos variklis – moterys, ypač besišypsančios, šiltai bendraujančios.

„Moterims negaliu atsispirti: kiek esu sukūręs dainų, visas atlieku kartu su dailiosios lyties atstovėmis – Rasa Kaušiūte, Asta Pilypaite, Ingrida Žiliūte, Donata Virbilaite, Donalda Meiželyte, Adelija, Taja ir Raimonda Masiulyte.

Mano balsas žemas, todėl dainuojant būtinai reikia moters – jos aukštesnio balso. Kelerius metus ruošiamas mano muzikinis projektas vadinasi „Pagarba merginoms ir moterims“. Kurti papuošalus mane taip pat įkvepia moterys, jų šiluma, šypsenos, nuoširdus bendravimas“, – kalbėjo L.Vilčinskas.

Kurti iš porceliano vyras pradėjo dar studijuodamas. L.Vilčinsko kūriniai jau spėjo sulaukti dėmesio ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, Norvegijoje.

Menininko kurtais papuošalais susidomėjo ir Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti verslininkė Erika Santos. Lietuvio darbais ji prekiauja pačios įkurtoje interneto parduotuvėje.

L.Vilčinskas, kurio galvoje sukasi daugybė idėjų, jau galvoja apie naują papuošalų kolekciją. Eksperimentuoti nevengiantis menininkas tikino, kad ji taip pat bus iš balto porceliano, dekoruoto brangiaisiais metalais.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.