Fotografas K. Fedirka į rojų žemėje nukeliavo vos už 413 eurų

Ne kiekvieną aplanko laimė aptikti rojų žemėje. Svetainės „FotoSkrydis.lt“ įkūrėjas, fotografas ir keliautojas Kęstutis Fedirka (38 m.) jį rado Maldyvuose. Į dieviško grožio vietą kaunietis būtinai dar nuvyks.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Stilius“)

2015-01-28 08:16, atnaujinta 2018-01-14 21:13

Kelias dešimtis fotoalbumų apie Lietuvą, Latviją, Egiptą, Ispaniją, Tailandą, Turkiją, Jungtinius Arabų Emyratus, Seišelius ir daugybę kitų kraštų išleidęs vyras į Maldyvus leidosi pirmąkart. Kartu keliavo penkeriais metais jaunesnė žmona Inga ir dar aštuonių bičiulių draugija. Internete jis rado bilietus vos už 413 eurų, tad vyras nutarė griebti jautį už ragų – pirmą kartą vykti į šias salas.

Apsistojo vienoje iš Indijos vandenyne esančių Maldyvų salų – Mafušyje.

„Iki jos nuo oro uosto kateriu reikia plaukti vos pusvalandį. Be to, Mafušis - kone palankiausia vieta tiems, kurie nori nukeliauti ir į kitas Maldyvų salas. Viešbučių saloje apie 30, kainos svyruoja nuo 20 iki 60 JAV doleirų (apie 17-52 eurus) asmeniui už parą“, – žurnalui „Stilius“ pasakojo K.Fedirka.

Kęstučio lagamine, be poilsiui skirtų drabužių, daugiausia vietos užėmė įmantri fotografavimo įranga ir, žinoma, radijo bangomis valdomas lėktuvėlis. Be šių dalykų vyras retai leidžiasi į keliones. Prieš šešerius metus jam pavyko sujungti didžiausius pomėgius – radijo bangomis valdomų lėktuvėlių kūrimą, keliavimą, nardymą ir fotografavimą. Iš kiekvienos kelionės jis parsiveža tūkstančius nuotraukų, jos verčia aikčioti iš nuostabos.

Pastaroji kelionė – ne išimtis. Vyras kasdien keliavo į kitas Maldyvų salynui priklausančias salas ir ten įamžino vietinius žmones, būstus, maistą, balto smėlio paplūdimius, žydrą vandenį, delfinus, ryklius bei nuostabias salyno panoramas iš paukščio skrydžio.

Akį traukia ir po vandeniu lietuvio darytos fotografijos, kuriose atsiveria nuostabaus grožio vandenyno gelmės su koralų rifais, spalvotomis žuvimis, kitokiais gyvūnais.

Iš padangių Kęstučio įamžinti vaizdai didelį įspūdį paliko vietos gyventojams – daugelis jų neslėpė, kad tokiu rakursu atskleisto salyno grožio niekada neteko matyti.

„Kelionės praturtina sielą, išgrynina mintis, leidžia pažinti kitų šalių kultūrą, tradicijas, naujus žmones ir, žinoma, save“, – vardijo daugybę šalių išmaišęs K.Fedirka.

Dar kartą į Maldyvus vyras planuoja vykti kovą, nors iki šiol manė, kad gražiausia vieta pasaulyje – Seišeliuose. Šįkart jo kelionė truks gerokai ilgiau nei savaitę. Per ją kaunietis taip pat rengiasi daug fotografuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.