Paryžius atidengė vyrų grožybes

Spjovęs į tendencijas ir moralines normas amerikietis dizaineris Rickas Owensas (52 m.) Paryžiuje visus privertė net išsižioti. Kolekcijos pristatymo svečius mados kūrėjo modeliai pasitiko atidengtomis krūtinėmis ir genitalijomis.

R.Owenso 2015–2016 metų rudens ir žiemos kolekcijos modelius galima apibūdinti šiurkščiai ir lakoniškai: tunikos su specialiomis angomis gamtiniams reikalams atlikti.
R.Owenso 2015–2016 metų rudens ir žiemos kolekcijos modelius galima apibūdinti šiurkščiai ir lakoniškai: tunikos su specialiomis angomis gamtiniams reikalams atlikti.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Feb 7, 2015, 2:58 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:46 PM

Tokį akibrokštą Paryžiaus vyrų mados savaitės metu pateikęs R.Owensas rizikavo užsitraukti konservatyvių pažiūrų mados mėgėjų nemalonę. Iš dalies taip ir atsitiko, tačiau kilęs ažiotažas garantuotai dizaineriui pelnė daugybę apkalbų ir užgožė kitas, kiek santūresnes kolekcijas.

R.Owenso 2015–2016 metų rudens ir žiemos kolekcijos modelius galima apibūdinti šiurkščiai ir lakoniškai: tunikos su specialiomis angomis gamtiniams reikalams atlikti. Taip ironiškai po pristatymo kalbėjo mados ekspertai ir pasaulio žiniasklaida. Dėmesio mados kūrėjas sulaukė ir socialiniuose tinkluose: žmonės rašydami žinutes pradėjo naudoti žymę „#DickOwens“ (išvertus iš anglų k. – „#PenisOwensas“).

Didžioji dalis kolekciją pristačiusių modelių ant podiumo buvo tiesiog nei nuogi, nei apsirengę. Tokius visai nežiemiškus, tačiau ateinančiam šaltajam sezonui skirtus vyriškus apdarus dizaineris pasiuvo iš žemės spalvų audinių. Prie atvirų ir kiek santūresnių modelių dizaineris derino tokių pat atspalvių verstos odos aulinius batus.

Tiesa, R.Owensas pasiūlė vieną kitą tendenciją rudeniui. Viena jų – šortų ir ilgų kojinių duetas. Taip pat trapecijos formos striukių ir palaidinių modeliai.

Kas žino, galbūt ši drabužių linija – dar vienas vis drąsėjančios mados lūžio taškas? Juk moterų mada modelius jau seniai privertė atidengti savo žavias krūtines.

Paryžiuje pristatomos kolekcijos visada sulaukia daugiau susidomėjimo ne tik dėl drąsių, bet ir meniškų sprendimų. Šioje mados savaitėje tokių nuogybių kiti mados namai nepademonstravo, tačiau vengė nuobodžių ir niūrių modelių, pasiūlė daugiau spalvų ir žaismingumo.

„Saint Laurent“ ir „Paul Smith“ mados namai tarė „viso gero“ klasikiniams kailiniams, o vietoj jų pasiuvo rožinius ar juostomis, gyvūnų kailių motyvais margintus kailinius, o „Dries Van Noten“ ir „Valentino“ kailines apykakles žaismingai priderino prie klasikinių paltų ar sportinių striukių.

Įmantriems viršutiniams drabužiams, tokiems kaip švarkai, striukės ar paltai, Paryžiaus dizaineriai šįkart skyrė nemažai kūrybinių jėgų. Atrodo, mados namai tarpusavyje lenktyniavo, kurie sukurs įdomesnius audinių raštus, marginimus ar aplikacijas. Greta kiek pabodusių gėlėtų audinių grįžo klasikiniai langeliai, paukščių motyvai, įvairios geometrinės formos ar net gobelenus primenantys sudėtingi raštai.

Į vyrų madą taip pat grįžta prabangus rokenrolas. Marginimais dekoruotus klasikinius švarkus, striukes ar marškinius dizaineriai rudenį siūlo dėvėti kartu su baikerio tipo odinėmis kelnėmis, o klasikines kelnes, priešingai, su odiniais švarkais. „Givenchy“, „Louis Vuitton“ ir „Saint Laurent“ pasiūlė tokių derinių, su kuriais tiesiog neįmanoma prašauti pro šalį.

Tiems, kuriems odiniai drabužiai nemieli, siūloma derinti meninį, klasikinį ir sportinį stilius. Tobulą šių stilių sintezę pasiūlė „Dior“ mados namai. Prie klasikinio kostiumo jie derina pailgintas gėlėtas liemenes, o prie sportinių batelių ir megztinių – kaklaraiščius. Galbūt tokie deriniai atrodo kiek neįprastai, bet, matyt, tam dizainerius pastūmėjo vis greitėjantis gyvenimo ritmas. „Dior“ nepaliko nuošalyje ir vėl su trenksmu į madą grįžtančio džinsinio audinio.

Ryškių spalvų sportinės klasikos modelius pristatė ir „Kenzo“ mados namai. Jų koziriu tapo itin ryškios, išraiškingos spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.