Legendos nemiršta: „Mercedes C111“ vėl prisimintas

Šis modelis sukurtas prieš beveik pusę amžiaus, tačiau niekada netapo serijinis. Pasaulis jį vėl prisiminė paskutinės Berlyno mados savaitės metu, mat „Mercedes-Benz“ remiamų mados renginių metu sukosi būtent legendinio „Mercedes C111“ reklama.

Daugiau nuotraukų (1)

„Stilius plius“

Mar 12, 2015, 3:26 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 7:36 PM

Šio automobilio rakteliai niekuo nesiskiria nuo kitų. Bet išorė tokia, lyg būtų atkeliavęs iš kitos planetos: varinės spalvos, su pakeliamomis į viršų durimis ir giliai įleistais žibintais. Taip atrodančiu automobiliu gali drąsiai važinėti mokslinės fantastikos filmų herojai.

Jau legenda tapusio „Mercedes C111“ buvo sukurta 13 prototipų. Šis modelis, pademonstruotas 1969 metų rudenį tarptautinėje automobilių parodoje, Štutgarto (Vokietija) gamintojams reiškė revoliuciją: lengvos sintetinės medžiagos kėbulas, vokiečių inžinieriaus Felixo Wankelio principu sukurtas rotorinis variklis, kuris anuomet buvo naujausias technikos žodis.

„Mercedes C111“ ne tik naujų technologijų, bet ir įstabių proporcijų pirmtakas. Pirmiausia kvapą gniaužiantis buvo šis antrosios serijos egzempliorius – tokio aukščio kaip legendomis tapę sportiniai automobiliai „Ferrari“, „Maserati“, „Lamborghini“.

„Mercedes C111“ laikomas garbingu šeštajame dešimtmetyje sukurto „Mercedes 300 SL“ – su pakeliamomis į viršų durimis – įpėdiniu.

Bet prieš 45 metus pagamintas automobilis niekuomet netapo serijinis. „Mercedes“ muziejuje saugomi tik devyni „Mercedes C111“.

Jei taip būtų nutikę, „Mercedes C111“ naujasis savininkas būtų atsiradęs per kelias minutes, nors už automobilį jam būtų tekę pakloti dviženklių milijonų eurų sumą.

Didžiausi Italijos sportinių automobilių aistruoliai įsitikinę – jei „Mercedes C111“ būtų tapęs serijiniu automobiliu, ant pjedestalo tvirtai stovėjusiems „Ferrari“ ir „Lamborghini“ būtų tekę pasislinkti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.