„Oskaro“ laureatas Eddie Redmayne'as nebijo iš savęs pasišaipyti

Geriausiu šių metų aktoriumi tituluotas ir „Oskarą“ už nepriekaištingą Stepheno Hawkingo vaidmenį filme „Visko teorija“ pelnęs britas Eddie Redmayne’as (32 m.) šiandien vis dar negali atsitokėti nuo jį užklupusios sėkmės.

Regis, Eddie – paskutinis žmogus, išgirdęs apie neįtikėtiną savo paties sėkmę.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Regis, Eddie – paskutinis žmogus, išgirdęs apie neįtikėtiną savo paties sėkmę.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-21 10:18, atnaujinta 2018-01-08 14:55

Prie vežimėlio prirakintą genijų kino juostoje įkūnijęs aktorius susižėrė aukščiausius kritikų įvertinimus ir net patį S.Hawkingą privertė pasijusti taip, tarytum jis kino filme žvelgtų į save.

Regis, Eddie – paskutinis žmogus, išgirdęs apie neįtikėtiną savo paties sėkmę. „Išties? – paklausia stebėdamasis tarsi mažas vaikas. – Nuoširdžiai dėkoju.“ Retas nepastebėtų, jog E.Redmayne’as yra tyras it krištolas. Tai tikroji, nesuvaidinta jo asmenybės pusė. Tačiau už žavios išorės slypi daugybė jo asmenybės sluoksnių. Jis pasiaukojęs menui, idealistas ir disciplinuotas, bet kartu ir nerimstantis, pažeidžiamas. Bet svarbiausia – Eddie sugeba pripažinti jį kaustančią baimę.

„Nieku gyvu nepavadinčiau savęs bebaimiu, – šypteli aktorius ir išpučia akis. – Bijau daugybės dalykų. Tačiau labiausiai mane gąsdina gėdos jausmas – bijau apsikvailinti ir dėl to versti raudonuoti mane supančius žmones. Ir ta baimė sustiprėja vos tik priimame sprendimą nušokti nuo uolos.

Būdamas vos 32-ejų E.Redmayne’as jau yra pelnęs prestižinius „Tony“ bei „Olivier“ apdovanojimus, ne kartą atlikęs karaliaus Ričardo II vaidmenį populiariame Londono teatre, vaidinęs Holivudo grando Roberto De Niro režisuotame filme „Patikimas piemuo“ ir raudojęs, paskui dainavęs, dainavęs ir vėl raudojęs „Oskarą“ pelniusiame Tomo Hooperio filme „Vargdieniai“. Tačiau S.Hawkingo vaidmuo tapo didžiausiu iššūkiu per Eddie karjerą.

Ruošdamasis vaidmeniui E.Redmayne’as suvokė turįs tapti abejingas savo herojaus, drauge ir savo paties didybei.

„Mokydamasis Kembridžo universitete supratau, kad protingus žmones vienija tik vienas dalykas – jie vengia puikuotis savo proto galia“, – teigė aktorius.

Tokio požiūrio laikosi ir kino juostos herojus S.Hawkingas, kadaise kandžiai drėbęs: „Neturiu supratimo, koks mano intelekto koeficientas. Žmonės, kurie juo giriasi, yra nevykėliai.“

Tą patį galima pritaikyti ir kalbant apie E.Redmayne’ą – jis nedaugžodžiauja apie savo aktorinius gebėjimus, nesistengia įrodyti savo vertės kino industrijoje ar pranašumo prieš kolegas.

Apie savo karjeros pakilimus ir nuopuolius Eddie pasakoja su humoru, be menkiausios užuominos į pasipūtėliškumą, retsykiais net leisdamas aplinkiniams pasijuokti iš savo nesėkmių. Jis mielai atvirauja, kaip yra lipęs ant scenos varstomas gėdos dėl kankinančių pagirių, arba lyg netyčia užsimena, kad kairysis jo kelis traška taip garsiai, jog jį ateinantį galima išgirsti už keleto metrų. Aktorius nepamiršta pasijuokti ir iš to, kad yra daltonikas. Štai, pavyzdžiui, į tarptautinį Toronto kino festivalį jis atvyko vilkėdamas tokiu akį rėžiančios žalios spalvos kostiumu, kad akimirksniu tapo visų susirinkusiųjų dėmesio objektu.

„Ir po to bičiuliai manęs klausinėja, ką, po velnių, aš ten vilkėjau...“ – juokiasi E.Redmayne’as.

Eddie drąsiai save vadina šeimos keistuoliu. Jis yra vienintelis menininkas gausiame bankininko Richardo Redmayne’o bei perkraustymo įmonės savininkės Patricios Burke vaikų būryje.

„Manau, kad giliai širdyje tėvai džiaugėsi, jog pasukau kitu keliu, nei jie tikėjosi. Laimė, jie palaikė kiekvieną mano žingsnį ir kantriai taikstėsi su viskuo – net kai ant scenos man teko aistringai bučiuoti vyrą“, – prisipažino E.Redmayne’as.

Netrukus likimas aktoriui pažers naujų išbandymų. E.Redmayne’o laukia pagrindinis vaidmuo tikrais faktais paremtame T.Hooperio filme apie skandalingąjį Einarą Wegenerį, prieš 77 metus tapusį pirmuoju asmeniu pasaulyje, kuriam buvo atlikta lyties keitimo operacija.

Vaidinti moterį ir prieš kameras staipytis su suknele ir peruku – užduotis ne iš lengvųjų. Tačiau tokio aukšto kalibro žvaigždei kaip E.Redmayne’as ji lengvai įkandama. Tiesa, filmavimai šiek tiek atitolina aktoriaus svajones apie gausią šeimą. Juk neseniai vedęs savo mylimąją Hannah Bagshawe (32 m.) Eddie labiau už viską norėtų su žmona susilaukti vaikų.

Aktorius neslepia vilties, jog svarbiausi jo gyvenimo momentai – ne už kalnų: „Šiuo metu tai atrodo gana sudėtinga, juk filmavimai atima begalę laiko. Dabar tas mano gyvenimo tarpsnis, kai nejaučiu laikąs vadžių, esu nepajėgus planuoti... Bet sutikęs savo kolegių Rosamund Pike ir Siennos Miller atžalas suvokiau, jog viskas yra įmanoma. Tereikia labai norėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.