Artūro Žabo-Beissoul Ukraina: Černobylį pakeitė Kijevo podiumas

Černobylis ir podiumas Ukrainos sostinėje. Lietuvių dainininkas Artūras Žabas-Beissoul (26 m.) Ukrainoje patyrė ypač skirtingų įspūdžių. Atominės elektrinės sprogimo vietoje prieš beveik metus jis surengė fotosesiją, o štai kovo 18-ąją garsi Ukrainos dizainerė Jelena Burenina savo kolekcijos pristatymui pasirinko būtent lietuvių dueto „Beissoul & Einius“ muziką iš naujo jų disko „Chamillion“.

Artūras Žabas-Beissoul.<br>D.Komisarenkos nuotr.
Artūras Žabas-Beissoul.<br>D.Komisarenkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2015, 10:40 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 8:44 AM

 Negana to, dizainerė A.Žabo išrastu žodžiu „Chamilion“ pavadino ir savo kolekciją. Ją užbūrė žodžių „chameleonas“ ir „milijonas“ junginys.

 “Jelena Burenina Ukrainoje – lyg mūsų dizaineris Juozas Statkevičius Lietuvoje, jos karjeroje – bendradarbiavimas su tokiomis pasaulio žvaigždėmis kaip Madonna ir Lady Gaga“, – sakė „Stiliui“ Artūras.

 Su ja atlikėjai iš Lietuvos susipažino vakarėliuose Kijeve. J.Burenina jau buvo atkreipusi dėmesį į „Beissoul & Einius“ kūrybą – lankėsi jų koncertuose. Vos susipažinę kitą dieną jie jau aptarinėjo bendradarbiavimo planus.

 Jelena sudomino ir A.Žabą – jam patinka jos kolekcijose naudojami siurealizmo elementai.

 Ir pats juos išbandė, nauja fotosesija bus publikuojama ukrainietiškame „Vogue“ žurnale.

 “Jelenos rūbai turi dvasią, būtent tai mane labai žavi, todėl pasitikiu šia kūrėja – viską, ką ji pasiūlo, aš tarsi būnu jau matęs savo sapnuose. Jos rūbai yra energetiškai prisotinti, o aš negaliu pakęsti rūbo dėl rūbo, man patinka gyva materija, kuri aptraukia tave kaip antra oda. Tik tuomet prasideda kūno ir medžiagos sintezė, kuri išpildo tavo norus bei svajones. Kai Jelena pasakė, kad savo kolekciją nori pavadinti būtent manuoju žodžiu „Chamillion“ – netekau žado, tai labai įkvepia. Be talento, ši moteris žavi savo gerumu ir skleidžiamu gyvenimo džiaugsmu“.

  Po kolekcijos pristatymo Kijeve publika išvydo ir lietuvių dueto kvepalus „Chamillion“. Juos „Beissoul & Einius“ duetui sukurti padėjo „FUMparFUM“ prekinio ženklo kūrėjas aktorius Aistis Mickevičius.

 Lietuvoje šis kvapas bus pristatytas balandį. Koks jis?

 “Tai prisiminimų ir astralinių kelionių aromatas, jame nėra melo, o realybė ta, kuri tau priimtina. Man pačiam žymiai labiau patinka gyventi savo sukurtoje realybėje nei toje, kurią mums primeta visuomenė arba jos šiuolaikiniai valdovai. Šis kvapas saugo nuo melo sau pačiam. Šių kvepalų geidžia ne tik žmonės, bet ir gyvūnai, nes bet kuri būtybė jaučia nenusakomą trauką persikūnyti į ką tik nori“, – emocingai kvapą apibūdino Artūras.

 Tam tikra prasme Artūras dabar ir pats yra kitoks. Neseniai jis pakeitė plaukų spalvą – tamsiaplaukis vyras tapo blondinu.

 -Scenoje įmanoma būti daug kuo, bet ar nestebina, neglumina vaizdas veidrodyje rytą, kai juodi plaukai tapo baltais?

 -Keista, bet jaučiuosi natūraliai, kaip visada, lyg nieko nebūčiau daręs. Aplinkiniams patinka mano pasikeitimas. O scenoje aš nebūnu niekuo kitu – tik pačiu savimi. Apranga, įvaizdis – tai mūsų kuriama realybė. Kai kuriems ji galbūt atrodo iššaukianti, bet lai taip ir lieka.   -Jūs su savo scenos partneriu Einiumi Jaručiu Ukrainoje lankotės nuo pat neramumų toje šalyje pradžios. Pats šioje šalyje praleidote vos pirmuosius savo gyvenimo metus, tačiau Ukraina vis jus traukia ir dabar nepaleidžia – kodėl?

 -Todėl, kad čia įdomu, daug galimybių plėstis ir augti. Ukraina ne tik kad mūsų nepaleidžia, bet vis stipriau glaudžia prie savo didelės širdies. Su Einiumi gyvename Kijevo centre, mėgstame lankytis įvairiose keistose vietose, muziejuose, dvaruose, kur gyvena pusės metro dydžio varnai – jie atrodo neįtikėtinai.

 Lankomės vietose, kur renkasi nepaprasti žmonės, jau turime nemažą ratą draugų, jaučiamės saugiai ir laisvai.

 Labiausiai stebina nenuspėjami kelionių maršrutai, nes apkeliavome jau 80 procentų šalies miestų bei regionų. Neseniai grįžome iš koncerto Bukovelyje, kurortiniame mieste Karpatų kalnuose. Tai buvo neįkainojama patirtis, nes dar niekada neteko koncertuoti 1700 metrų aukštyje. Įkvepia neapsakomi gamtos lobynai, neaprėpiami plotai, nebaigti statyti tiltai, keisti apleisti parkai su šimtametėmis pavėsinėmis.

Čia galite pamatyti, kaip atrodė J.Bureninos kolekcijos pristatymas Kijeve gyvai grojant „Beissoul & Einius“ duetui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.