Vyrų stilius: kaip rengtis, kai tau per trisdešimt?

Peržengus trisdešimtojo gimtadienio ribą pasaulis tarytum apvirsta aukštyn kojomis: ilgą laiką mūvėti džinsai savo eilės sulaukia tik laisvadienį, o kadaise tik išskirtinėmis progomis vilkėtas kostiumas tampa kasdiene apranga.

Peržengus trisdešimtojo gimtadienio ribą pasaulis tarytum apvirsta aukštyn kojomis: ilgą laiką mūvėti džinsai savo eilės sulaukia tik laisvadienį, o kadaise tik išskirtinėmis progomis vilkėtas kostiumas tampa kasdiene apranga.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Peržengus trisdešimtojo gimtadienio ribą pasaulis tarytum apvirsta aukštyn kojomis: ilgą laiką mūvėti džinsai savo eilės sulaukia tik laisvadienį, o kadaise tik išskirtinėmis progomis vilkėtas kostiumas tampa kasdiene apranga.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 6, 2015, 10:52 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 10:51 AM

Dalijamės keturiomis auksinėmis taisyklėmis į ketvirtąją dešimtį įkopusiam vyrui:

1. Išsirinkite mėgstamus prekių ženklus ir parduotuves.

Skirtingose parduotuvėse vyriškų viršutinių drabužių dydžiai neretai skiriasi, tad ištikimai apsipirkdami vienoje ar keliose mėgstamose parduotuvėse visuomet žinosite, kokio dydžio drabužius matuotis. Patikėkite, taip jūs sutaupysite marias laiko.

Be to, žinodami savo dydį ir jums tinkantį drabužio modelį galėsite drąsiai apsipirkti internetu, negaišdami brangaus laiko laisvadieniais.

2. Įsigykite kokybišką kostiumą.

Kad ir kas tai būtų – svarbūs renginiai, didelės šventės ar oficialūs susitikimai, metas įsigyti aukščiausios kokybės, nepriekaištingai pasiūtą kostiumą. Saugus ir laiko patikrintas variantas – spintoje turėti klasikinį juodą, pilką arba tamsiai mėlynos spalvos kostiumą. Esant galimybei pravartu įsigyti net keletą skirtingų atspalvių, audinių ar raštų kostiumų. Nepamirškite, kad švarkas ir kelnės – dvi atskiros aprangos detalės, kurias galima dėvėti tiek kartu, tiek atskirai.

3. Penktadienis? Nepaleiskite vadelių.

Biure penktadieniai neretai vadinami džinsų diena, tačiau kiekvienas save gerbiantis vyras (ypač vadovas) net ir paskutinę dieną prieš laisvadienius turėtų atrodyti pasitempęs. Tam puikiai tiks tiesaus kirpimo tamsiai mėlynos spalvos džinsai arba standesnio audinio medžiaginės kelnės, marškiniai ir lengvo audinio vilnonis megztukas bei stilingi laisvalaikio bateliai. Be abejo, nepamirškite aksesuarų.

4. Investuokite į ilgą laiką tarnausiančius aksesuarus ir avalynę.

Įsigykite geros kokybės aksesuarus: odinį diržą, patvarią piniginę, stilingą vyrišką rankinę, marškinius pagyvinančias sąsagas ir net skėtį. Be to, metas atnaujinti ir avalynės spintelę: neprašausite įsigiję „oksfordus“ („The Oksford“), „derbius“ („Derby Shoes“) ar „louferius“ („Loafer“) – elegantiškos formos, griežto ir lakoniško stiliaus pusbačius.

Ką derėtų įsigyti?

Tinkami akiniai nuo saulės įrėmins jūsų veidą.

Žaiskite saugiai, tačiau kartu nebijokite eksperimentuoti. Esant galimybei įsigykite keletą skirtingų modelių. Svarbiausia, kad akiniai tiktų prie jūsų veido formos. Pagrindinė taisyklė – rinktis tokius rėmelius, kurių forma būtų priešinga jūsų veido formai. Pavyzdžiui, turintiems apvalų veidą tiks kvadrato ar stačiakampio formos rėmeliai, o turintiems kvadratinį veidą atvirkščiai – tinkamiausi siauri ovalo formos rėmai.

Paltų gausa trauks akį.

Metai iš metų, diena iš dienos vilkite tą patį paltą? Jūsų garderobui žūtbūt reikia įvairovės.

Mados ekspertai pataria įsigyti du žieminius paltus, pageidautina – juodos bei solidžios rudos spalvos. Pravers ir gerokai lengvesnio audinio smėlio spalvos lietpaltis, padėsiantis nesušalti vėsiais pavasario vakarais.

Kašmyras suteiks prabangos įspūdį ir neleis sušalti.

Medvilninis megztukas šaltesnį pavasario vakarą verčia stingti nuo šalčio? Rinkitės itin minkštą klasikinio dizaino kašmyrinį megztinį, puikiai tinkantį ne tik leidžiant laisvalaikį, bet ir kuriant stilingo biuro darbuotojo įvaizdį.

Vyriška rankinė sukurs dalykišką įvaizdį.

Ne veltui sakoma, kad žmogus pasitinkamas pagal išvaizdą, tad pasirūpinkite, jog pirmasis įspūdis būtų nepriekaištingas. Tam puikiai pagelbės kokybiška, patvari odinė rankinė. Rinkitės universalų variantą – tokį, kuris puikiai tiktų ir dalykiniams susitikimams, ir kasdieniams reikalams.

Kvepalai taps vizitine kortele.

Iš minios išskiriantis, lyg vizitine kortele tapęs aromatas – neatsiejama solidaus įvaizdžio detalė. Pradedant nuo subtilių citrusinių ar gėlių natų, baigiant rytietišku ambros dvelksmu – metas apsispręsti, kokie kvepalai geriausiai atspindi jūsų asmenybę.

Drėkinamasis kremas padės išsaugoti jaunystę.

Norite užbėgti senėjimo procesams už akių? Tuomet pats laikas investuoti į kokybišką drėkinamąjį veido kremą su apsauga nuo saulės (SPF), padėsiantį apsisaugoti nuo kenksmingų ultravioletinių spindulių ir raukšlių formavimosi. Ką jau kalbėti apie glotnią odą – šie pokyčiai tikrai neliks nepastebėti dailiosios lyties atstovių.

Metas atsikratyti šių senienų:

– Paauglystę primenančios beisbolo kepuraitės ir kitos vietą užimančios sporto atributikos.

– Marškinėlių su įvairiais piešiniais, ypač su devintąjį dešimtmetį karaliavusių grupių atvaizdais.

– Pigių aksesuarų, juk dabar svarbiausia – kokybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?