Vyrų stilius: kaip rengtis, kai tau per keturiasdešimt?

Įkopus į penktąją dešimtį spinta, regis, rėkte rėkia – perversmo! Ir išties, dažnam keturiasdešimtmečiui reikia garderobo revizijos, juk nuo šiol svarbiausia tampa dalykiškas įvaizdis, suderintas su patogumu.

Įkopus į penktąją dešimtį spinta, regis, rėkte rėkia – perversmo! Ir išties, dažnam keturiasdešimtmečiui reikia garderobo revizijos, juk nuo šiol svarbiausia tampa dalykiškas įvaizdis, suderintas su patogumu.
Įkopus į penktąją dešimtį spinta, regis, rėkte rėkia – perversmo! Ir išties, dažnam keturiasdešimtmečiui reikia garderobo revizijos, juk nuo šiol svarbiausia tampa dalykiškas įvaizdis, suderintas su patogumu.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-01 10:35, atnaujinta 2018-01-05 07:23

Dalijamės penkiomis auksinėmis taisyklėmis į penktąją dešimtį įkopusiam vyrui:

1. Peržvelkite garderobą ir atsikratykite dūlančių senienų.

Nepamirškite, jūsų spinta – tai ne burunduko sandėliukas, kuriame reikėtų saugoti sovietmečio laikus menantį, keliais dydžiais per mažą kostiumą ar kelerius metus nevilkėtą megztuką. Tiesa, šiukšliadėžėje vieta toli gražu ne visiems drabužiams. Geresnės būklės nebenešiojamus rūbus atiduokite į labdarą – senieji jūsų marškiniai kam nors gali tapti vieninteliais turimais. Ne tik spintoje vietą atlaisvinsite, bet ir gerą darbą padarysite.

2. Investuokite ne tik į kokybiškus daiktus, bet ir į patikimą jų priežiūrą.

Drabužius kabinkite ant patvarių, formą išlaikančių medinių pakabų, siekdami kostiumus apsaugoti nuo vėlimosi, dulkių ar net augintinio šerių, juos laikykite specialiuose medžiaginiuose maišuose ar dėkluose, o batus saugokite specialiose plastikinėse batų dėžėse arba avalynės spintelėje. Atminkite, tinkama priežiūra garantuoja ilgaamžiškumą.

3. Rinkitės tinkamo modelio drabužius.

Keli papildomi kilogramai nebūtinai reiškia, kad nuo šiol privalote rinktis vienu ar net keliais dydžiais didesnius drabužius, nei įprasta. Vis dėlto jei kelnės ima veržti, o diržą norisi atleisti vis laisviau, verta susimąstyti. Tinkamo dydžio drabužiai neapspaus probleminių zonų ir neišduos, kad keletą mėnesių valgėte daugiau kotletų. Būtina atkreipti dėmesį ir į drabužio modelį. Vargu ar sulaukus 40 metų norėsis spraustis į kadaise mūvėtus visą koją aptempiančius džinsus – dabar puikiai tiks tiesaus kirpimo modelis.

4. Neatsisakykite laisvalaikio aprangos.

Madingi prabangių prekės ženklų laisvalaikio batai – puiki investicija. Jie dominuoja gatvėse ir randa vietą ant aukštosios mados podiumų, tad jūsų avalynės spintelėje taip pat turėtų būti bent viena pora stilingų, kokybiškų ir patogių sportbačių. Tiesa, neoninės ar akį rėžiančios spalvos įkopus į solidžią penktąją dešimtį turėtumėte šalintis – palikite tai jaunikliams.

5. Nustokite eksperimentuoti su savo šukuosena.

Į kirpyklą žygiuokite tvirtai įsitikinę, ko norite, juk per tiek metų spėjote suprasti, kokia šukuosena tinkama jūsų veido formai. Jei radote kirpėją, suprantantį jūsų norus iš pusės žodžio, likite ištikimi. Jei tokio horizonte vis dar nėra, nepulkite varstyti visų pakelėje pasitaikiusių salonų durų, verčiau kliaukitės bičiulių ir kolegų atsiliepimais. Taip ne tik sutaupysite marias laiko, bet ir matysite realų kirpėjo darbo rezultatą tiesiai priešais savo akis.

Ką derėtų įsigyti?

Solidžiam vyrui – klasikines kelnes. Nors didžiąją gyvenimo dalį praleidote mūvėdami džinsus, metas investuoti ir į „suaugusių vyrų alternatyvą“ – klasikines medvilnines kelnes, pageidautina tiesaus kirpimo. Nors parduotuvėse kelnių spalvinė gama išties plati, saugiausias variantas – juodos, tamsiai mėlynos arba smėlio spalvos.

Keliaujančiam – solidų lagaminą. Jeigu jūsų darbas neatsiejamas nuo komandiruočių, o skrydžiai lėktuvu tapo rutinos dalimi, metas įsigyti solidų kelioninį krepšį arba lagaminą. Be abejo, jūsų bagažo dydis turėtų priklausyti nuo kelionės tikslų ir trukmės. Ilgesniems periodams tiks lagaminas su ratukais, trumpesniems – odinė rankinė, tinkanti rankiniam bagažui.

Besirūpinančiam savo komfortu – kokybiško apatinio trikotažo. Pripažinkite, retas vyras išlaidauja vyriško apatinio trikotažo skyriuje. Juk dažniausiai šios aprangos detalės niekas, išskyrus mylimąją, nemato. Tačiau iš kokybiškų medžiagų pasiūti apatiniai turi kur kas daugiau privalumų – jie nesulaiko drėgmės, nespaudžia ir priglunda lyg antra oda.

Norinčiam išsaugoti jaunystę – paakių kremo. Būdami 30-ies veikiausiai jau ėmėte naudoti senėjimo prevencijai skirtus drėkinamuosius kremus. O dabar metas pasirūpinti ir jautria paakių oda. Jei esate naujokas šioje srityje, žinokite: paakių kremą reikia švelniai įtapšnoti po akimis, kol susigers. Jokiais būdais nebandykite jo įtrinti – taip sudirginsite ir ištempsite odą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.