Legendinis M. Rourke veidrodyje ir vėl mato savo tikrąjį veidą

Skaudus karjeros nuopuolis ir veidą neatpažįstamai sudarkiusios plastinės operacijos ir narkotikų vartojimas jau seniai užgožė Mickey Rourke’ui (62 m.) šlovę pelniusius gebėjimus. Nors didingiausios dienos jau praeitis, buvęs boksininkas ir aktorius šiandien ryžtingai stojasi ant kojų.

Mickey Rourke'as veidrodyje ir vėl mato savo tikrąjį veidą.<br>ViDA Press nuotr.
Mickey Rourke'as veidrodyje ir vėl mato savo tikrąjį veidą.<br>ViDA Press nuotr.
Legendinis M. Rourke veidrodyje ir vėl mato tikrąjį savo veidą.<br>ViDA Press nuotr.
Legendinis M. Rourke veidrodyje ir vėl mato tikrąjį savo veidą.<br>ViDA Press nuotr.
Kim Basinger ir Mickey Rourke'as 1986-ųjų filme „Devynios su puse savaitės“.<br>ViDA Press nuotr.
Kim Basinger ir Mickey Rourke'as 1986-ųjų filme „Devynios su puse savaitės“.<br>ViDA Press nuotr.
Plastinės operacijos sudarkė boksininko grožį.<br>ViDA Press nuotr.
Plastinės operacijos sudarkė boksininko grožį.<br>ViDA Press nuotr.
Plastinės operacijos sudarkė boksininko grožį.<br>ViDA Press nuotr.
Plastinės operacijos sudarkė boksininko grožį.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

Jul 9, 2015, 8:51 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 6:25 AM

Paprastai paburkęs, susivėlęs, siaubo filmo personažą primenantis M.Rourke’as visai neseniai nustebino gerokai pakitusia išvaizda. Greta Beverli Hilse įsikūrusios „Caffe Roma“ kavinukės nufotografuota žvaigždė atrodė gerokai atjaunėjusi, ant jo veido beveik nebuvo matyti nesėkmingų plastinių operacijų padarinių.

Mickey niekuomet neslėpė – po įnirtingų kovų bokso ringe jam teko ne kartą gultis ant operacinio stalo. Tačiau grožį sugrąžinti turėjusios operacijos tik sudarkė boksininko veidą.

„Mano nosis buvo lūžusi dukart, kartą – skruostikaulis. Privalėjau atkurti savo veidą, deja, pasirinkau tam netinkamą žmogų“, – sakė dėl subjauroto veido ne kartą išjuoktas aktorius.

Kriminaliniame Majamio (JAV) kvartale nuo vaikystės augęs M.Rourke’as gyveno nepavydėtinomis sąlygomis. Daug laiko gatvėje praleidęs vaikas buvo apsuptas šalimais slankiojančių prostitučių, sąvadautojų ir narkotikų prekeivių, tačiau namuose prieglobsčio taip pat nerado.

„Mano patėvis buvo didelis, labai didelis ir blogas žmogus. Jis talžydavo man per galvą vos tik pajusdavo tokį poreikį. Smurtavo ir prieš mano motiną. Nekenčiau to šūdžiaus už tai, kad vertė ją jaustis niekam tikusiai ir įbaugintai. Metų metus troškau vieno – sumalti jam marmūzę.

Negalėdamas pasipriešinti patėviui ilgainiui ėmiau pyktį lieti ne tik smūgiuodamas į bokso kriaušę – kliuvo ir aplinkiniams. Kai suaugau, mušdavausi bet kur, su bet kuo ir dėl bet kokių priežasčių – net mažmožių. Tereikėjo kreivai pažvelgti į mane, ir štai jūs jau voliojatės ant žemės, springstate krauju. Man nerūpėjo pasekmės... Daug gėriau ir vartojau narkotikus, bet, svarbiausia, buvau kupinas įsiūčio dėl to, ką teko patirti vaikystėje“, – per vieną interviu sakė M.Rourke’as.

Tuštybė, arogancija ir nenuspėjamas elgesys buvo vieni kertinių dalykų, sužlugdžiusių aktoriaus karjerą. O juk devintajame dešimtmetyje jis buvo vienas brangiausiai mokamų Holivudo aktorių. Mažiau nei už milijoną JAV dolerių jis nė nesifilmuodavo, o vaidmenis atsirinkdavo pagal savo moralines vertybes.

Filmo „Angelo širdis“ (1987 m.), kuriame M.Rourke’as atliko pagrindinį vaidmenį, režisierius Alanas Parkeris teigė: „Dirbti su Mickey buvo tikras pragaras. Jis – pavojingas žmogus, nė vienas iš mūsų niekada nežinojo, ko galime iš jo tikėtis.“

Dėl sudėtingo būdo chuliganui prieš nosį ne tik užsitrenkė daugelis durų, bet ir žlugo septynerius metus trukusi santuoka su manekene Carre Otis, kurią jis skambiai vadino savo gyvenimo meile. Erotinės melodramos „Laukinė orchidėja“ aktorių atrankoje prasidėjęs romanas neapsiėjo be aršių pavydo scenų, grasinimų ir smurto. Teigiama, kad potencialo nestokojusiai Carre dėl vyro teko atsisakyti bet kokių minčių apie vaidybą.

„Prieš trenkdama durimis mano žmona išrėkė: „Tau reikia gydytis!“ Tą akimirką pasiunčiau ją velniop, tačiau ilgainiui su-pratau, kad ji buvo teisi. Aš privalėjau pasikeisti, tačiau, užuot ieškojęs psichoterapeuto ir išklojęs jam visas savo bėdas, nuėjau pas kunigą. Tiesa, vizitai nebuvo tokie, kokių tikėtumėtės bažnyčioje. Mudu nusileisdavome į rūsį, jis įpildavo man taurę vyno... Mudu rūkydavome, melsdavomės ir narstydavome mano gyvenimą po kaulelį. Tai išgelbėjo mane nuo tragiško likimo – buvau tvirtai apsisprendęs ištaškyti sau smegenis“, – prisiminimais dalijosi buvusi bokso ringo žvaigždė.

Laimė, šiandien M.Rourke’o gyvenimas nė iš tolo neprimena ankstesnio. Jis puoselėja santykius su rusų manekene Anastasija Makarenko, vis dar uoliai lankosi bažnyčioje ir tiki, kad geriausias jo gyvenimo vaidmuo – dar priešaky.

„Aš pasikeičiau. Bet mano viduje yra kažkas, kas nepasikeis niekada. Ir jeigu bent sekundei atlaisvinsiu nors vieną sagą, pragaras išsiverš“, – teigė aktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.