Šie vyrai rytais triūsia virtuvėje – dėl ko?

Juos geria visi, o jų nauda akivaizdi – taip, tai žalieji, sveiki kokteiliai. Jų pagalba organizmas pasikrauna energijos, vitaminų. Taip pat puikiai tinka tiems, kurie ne tik sportuoja ar daug intensyviai dirba, bet ir meta svorį. Apie jų naudą tvirtino ir stilistas Jurijus Levčenkovas, profesionalus treneris Paulius Ratkevičius, renginių organizatorius Alkas Paltarokas, dainininkas Žygimantas Gečas, fotografas Vygantas Ovadnevas, aktorius Balys Latėnas ir futbolininkas Deividas Šemberas.

Iš kairės; P.Ratkevičius, D.Šemberas, Ž.Gečas.<br>Asmeninio albumo/“Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Iš kairės; P.Ratkevičius, D.Šemberas, Ž.Gečas.<br>Asmeninio albumo/“Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Ž.Gečas.<br>Asmeninio albumo/“Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Ž.Gečas.<br>Asmeninio albumo/“Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
A.Paltarokas.<br>Asmeninio albumo/“Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
A.Paltarokas.<br>Asmeninio albumo/“Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Asmeninio albumo/“Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
P.Ratkevičius.<br>Asmeninio albumo/“Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 22, 2016, 1:32 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 1:45 AM

Visų nuomonė vieninga: „Jie ne tik skanūs, bet ir tikrai veiksmingi, Be to, prisideda prie geros nuotaikos“.

Geriant žaliuosius kokteilius lengvai ir greitai lieknėjama, stiprinama organizmo imuninė sistema, pasisavinamas reikiamas kiekis mineralų ir vitaminų. Organizmas aprūpinamas reikalinga ląsteliena. Gerdami nors vieną didelę stiklinę skanių žaliųjų kokteilių, pajusite, kaip organizmas reaguoja ir kaip savijauta gerėja su kiekviena diena.

O kaip teigė J.Levčenkovas, svarbu nebijoti eksperimentuoti.

„Vitaminų reikia visiems. O jų gauti ir pasisemti nėra jau taip sunku. Dabar aš Kinijoje ir geriu tik arbatas – tai vienas malonumas. O kai gaminu kokteilius – tai dedu viską, kas telpa į lėtaeigę sulčiaspaudę. Žinoma, man asmeniškai, viską vainikuoja vynuogės. Jos kokteiliams suteikia šviežumo, gero kvapo ir gliukozės. Pabandykite – rekomenduoju“, – teigė Jurijus.

Jam antrino ir P.Ratkevičius.

„Kokteiliai neturi būti sudėtingi, juos turi būti paprasta pasigaminti.  Būtent tokius aš ir mėgstu. Mano mėgstamiausias – avokadas, bananas,  apelsinas ir vanduo. Tereikia viską suplakti ir viskas. Kelios minutės  ir organizmas aprūpintas svarbiais elementais. Šis puikiai tiks tiek  pusryčiams, tiek iškart po sporto ir treniruočių. Pamėginkite“, –  šypsojosi Paulius.

Anot A.Paltaroko, kokteiliams paruošti reikia vos poros minučių.

„Visi vaisių kokteiliai yra skanūs ir lengvai pagaminami. Galima sakyti taip, kad, kas guli po ranka, belieka susmulkinti ir išgerti su šypsena. Kas dieną galima eksperimentuoti, kol atsiras tas mylimiausias. Tarkime man labai patinka kokteilis iš lieso pieno, mango ir banano. Gardus ir sveikas – o paruošti užtruks lygiai dvi minutes“, – juokavo Alkas.

Lengvo kokteilio receptais dalijosi D.Šemberas ir Ž.Gečas.

„Man skaniausias gėrimas – paprasčiausias vanduo su laimu. Tačiau labai mėgstu ir kokteilius iš vaisių. Jie pilni vitaminų, lengvai virškinami ir skanūs. Juos ir rekomenduoju gerti. O receptų ieškoti nereikia – sudėkite viską, ką labiausiai mėgstate ir gerkite. Bus ne tik skanu, bet ir labai naudinga“, – teigė Deividas.

„Kokteilis – vaisinė energijos bomba: 2 bananai, 2 saujos saulėgrąžų daigų (juos galite augintis patys arba įsigyti specialiose parduotuvėse), 1 neluptas obuolys, išimtomis sėklomis, 2 nulupti apelsinai. Priklausomai nuo skonio galima panaudoti citriną, jeigu mėgstate rūgštesnį gėrimą. Viską reikia sudėti į vieną indą, užpilti vandeniu (taip pat priklausomai nuo to, kokią konsistenciją mėgstate). Sumalti „blenderiu“ ir mėgautis nuostabiai skanu ir „galingu“ gėrimu“, – pasakojo Žygimantas.

Savo pusryčių gėrimo receptą išdavė V.Ovadnevas.

„Mano kokteiliai paprasti, bet išties veiksmingi. Pusryčiams rekomenduoju: apelsinas, bananas, špinatų saujelė, pusė stiklinės vandens. Viską į „blenderį“ – taip gausis puikus kokteilis. Savaitgalio pusryčiams kokteilį siūlau pasigaminti iš ananaso dalies, persimono, apelsino, mirkytų migdolų saujelės ir pusės stiklinės vandens. Skanaus!“, – linkėjo Vygantas.

Patarimas jums: žaliuosius kokteilius pradėkite vartoti nuo nedidelės dozės, kad organizmas turėtų laiko pamažu priprasti prie didelio kiekio vitaminų ir mineralų. Taip žarnynas ir jūs, nepatirsite didelio streso. Daugiau skanių idėjų ir receptų rasite čia:

https://www.facebook.com/bealkoholiniaikokteiliai/?fref=ts

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.