Įtakingojo Vokietijos futbolo rinktinės trenerio Jogi Löwo paslaptys

Vokietijos futbolo rinktinės trenerį Jogi Löwą (56 m.) daugelis vokiečių – pirmiausia aistruolių – prilygina šalies kanclerei ar prezidentui. Dabar visų akys į jį dar labiau nukrypo, nes pasklido kalbos apie jo skyrybas, rašo žurnalas „Stilius“.

J.Löwas po 30 santuokos metų skiriasi su žmona.<br>„ViDA Press“ ir „Scanpix“ nuotr.
J.Löwas po 30 santuokos metų skiriasi su žmona.<br>„ViDA Press“ ir „Scanpix“ nuotr.
Joachimas ir Daniela kartu gyveno 36 metus.
Joachimas ir Daniela kartu gyveno 36 metus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 11:23 AM, atnaujinta May 11, 2017, 8:08 AM

Skandalingasis Vokietijos „Bild“ pranešė, kad J.Löwas po 30 santuokos metų skiriasi su žmona.

Žinutę esą paskleidė tik bendras poros draugas. Išsiskyrimo nepatvirtino nei Jogi (Joachimu jį vadina tik jo motina Hilde Löw), nei jo sutuoktinė Daniela (54 m.).

Bet toks elgesys būdingas J.Löwui. Priešingai nei kiti garsūs sporto pasaulio žmonės, Vokietijos futbolo rinktinės vairininkas nepriklauso prie tų, kurie garsiai ir daug kalba.

Ir praėjus dvejiems metams po vokiečių pergalės pasaulio čempionate jis vis dar kupinas paslapčių. Toks ir išliko po šiemet įvykusio Europos futbolo čempionato, kur nuo jo nusisuko sėkmė.

„Nė vienas žmogus, kuriam teko turėti oficialių reikalų su J.Löwu, jo iš tikrųjų nepažįsta“, – taip vokiečių nacionalinės rinktinės trenerį apibūdino šalies visuomeninės televizijos ARD sporto laidų vedėjas Gerhardas Dellingas.

Tad nieko keista, kad ir apie savo santuoką J.Löwas kalbėjo itin retai, su savo žmona Daniela taip pat nedažnai žengdavo raudonuoju kilimu.

Kai prieš dvejus metus jam buvo suteiktas gimtojo Šėnau miesto garbės piliečio vardas, į ceremoniją jį atlydėjo ne tik sutuoktinė, bet ir motina Hilde bei jo broliai – Markus ir Peteris.

Per praėjusių metų Vokietijos žiniasklai-dos premijos teikimo ceremoniją Baden Badene jis buvo su Daniela. Bet, kaip pastebėjo poros bičiuliai, J.Löwo sutuoktinė nejaukiai jautėsi blyksčių šviesoje.

Ir per nedažnus pasirodymus viešumoje Jogi ir Daniela atrodė tokie artimi, pasitikintys vienas kitu, nuoširdūs, džiaugsmingi.

Per svarbias nacionalinės vienuolikės rungtynes D.Löw sėdėjo tribūnoje ne su būriu žaidėjų žmonų, o dažniausiai priešingoje pusėje, apsupta artimiausių draugų. Tokiomis akimirkomis ji norėjo būti šalia savo vyro, bet jokiu būdu nepatraukti aplinkinių, žiniasklaidos dėmesio.

Danielos ir Jogi meilė įsiliepsnojo prieš 36 metus, kai profesinėje mokykloje abu mokėsi didmeninės prekybos pardavėjo specialybės.

Tuo metu jis jau buvo pradėjęs žengti pirmuosius žingsnius futbolo pasaulyje – žaidė Freiburgo „Eintracht“.

Daniela buvo žavi, gyvenimo džiaugsmu trykštanti mergina, kurios tėvas aštuntajame dešimtmetyje buvo šio klubo prezidentas. Tad aistra futbolui ponia Löw tapusiai šviesiaplaukei buvo įaugusi į kraują.

Futbolininkas J.Löwas nesužibėjo ant vejos, bet jo, kaip trenerio, talentas buvo greitai pastebėtas ir įvertintas.

Tapęs Vokietijos futbolo rinktinės treneriu jis pelnė ir stiliaus dievaičio šlovę – dėl siaurų marškinių ir šilkinių šalių.

„Jogi megztiniai“ – jo mėgstamos mėlynos spalvos – buvo šluote šluojami iš Vokietijos parduotuvių lentynų.

Treneriui nėra svetimos sveikos ambicijos ir garbės troškimas. Jam svarbus jo įvaizdis, bet per svarbias rungtynes jis pamiršta objektyvus ir filmavimo kameras. Tuomet jo ranka nuslysta į nederamą vietą.

J.Löwas turi daug veidų: jam patinka būti viešumoje, bet jis taip pat mielai vienas bėga didžiulius nuotolius.

Bet jis greitai suvokė savo, žiniasklaidos numylėtinio, vaidmenį ir juo mėgavosi.

Tuo metu jo žmona Daniela ir toliau dirbo buhaltere mokesčių kontoroje, nors jos vyras jau seniai tapo multimilijonieriumi ir ji neprivalėjo to daryti.

„Daniela niekada nebuvo tipiška žaidėjo žmona, kuri naudojasi savo vyro sėkme ir spindesiu. Jau nuo jaunystės subūrusi nuo-stabių draugų ratą, jo neišbarstė iki šių dienų. Daniela – nuostabi, bičiulių labai mylima, populiari ir linksma moteris.

Jogi dažnai buvo kelionėse, bet dėl šalia nuolat buvusių draugų Daniela niekada nesijautė vieniša – ir dabar po išsiskyrimo ji jaučiasi gerai“, – sakė jos bičiulė.

Teigiama, kad šiuo metu ji atostogauja su draugais.

„Ramus privatus gyvenimas labai svarbus mano žmonai ir man. Esu viešas asmuo, ji – ne. Viso to jai nereikia. Mes norime tiesiog ramiai gyventi“, – sakė J.Löwas.

Vokietijos futbolo trenerio namais ilgą laiką buvo Freiburgo regionas, Šėnau, kur jis augo su savo trimis jaunesniais broliais.

„Mano namai – ramybės ir jaukumo oazė, kur galiu paskaityti gerą knygą, pasikviesti bičiulių. Ar tiesiog gulėti ant sofos, suvalgyti lėkštę spagečių, išgerti taurę raudonojo vyno ir žiūrėti trilerį“, – sakė J.Löwas interviu prieš šešerius metus.

Namuose laiką jis leido tik su žmona.

Bet pastaruoju metu dažnai lankėsi Berlyne, kur netoli Potsdamo aikštės turi butą: jam patinka nepriklausomas didmiesčio gyvenimas. Jam malonu būti žinomam, populiariam, jausti aplinkinių pagarbą. Kai po Europos futbolo čempionato atostogavo Sardinijoje su grupe draugų be Danielos, mielai dalijo autografus.

Futbolo aistruoliai greitai sužinojo, kur J.Löwas geria savo mėgstamiausią espreso kavą ir mėgaujasi cigaretėmis. Bet į Vokietijos žiniasklaidą pateko nuo-trauka, kurioje J.Löwas kalbasi su nepažįstama šviesiaplauke. Kas ji? Atsitiktinė gerbėja ar nauja meilė?

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.